Programi i ditës

Fillon edicioni i 35-të i Festivalit “Kinomania”

"Nëna paralele"
Foto: Facebook /Pedro Almondovar

Sonte me filmin më të ri të Pedro Almondovar “Nënat paralele” (Madres paralelas) në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje hapet edicioni i 35-të i Festivalit “Kinomania”. Në kuadrin e forumit deri më 5 dhjetor do të projektohen 38 filma. Ndër partnerët tradicional të festivalit janë Instituti Kulturor Francez dhe Instituti Kulturor Italian.

Festivali prezanton tradicionalisht tituj në zë nga festivalet botërore të filmit dhe më interesantet dhe provokueset e botës së kinematografisë të prodhuara gjatë vitit.

Vitet e fundit, “Kinomania” bashkëpunon me Fondacionin “Bota e Marisë” në një përpjekje për ta bërë kinemanë më të aksesueshme për njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale.


Më shumë nga rubrika

Gjashtë lagje të kryeqytetit në fokusin e serisë “5 minuta Sofja”

Seria e filmave të shkurtër dokumentarë, kushtuar historisë  së kryeqytetit, filloi sezonin e vet të nëntë. Në vazhdim të 6 javëve, prodhimi filmik i Kamen Vodeniçerovit  “5 minuta Sofja” i njeh spektatorët me historinë e disave prej lagjeve..

botuar më 22-01-24 7.15.PD

Në Bollgrad do të ketë një zonë etnografike bullgare

Ndërtimi i një zone etnografike bullgare filloi në fillim të vitit në Qendrën për Kulturë dhe Pushime të Komunës së Bollgradit / Bollgradi në Ukrainë konsiderohet si kryeqyteti jozyrtar i bullgarëve të Besarabisë . Banorët dhe mysafirët e..

botuar më 22-01-23 8.05.PD

Plovdiv ka një "trashëgimi franceze" të jashtëzakonshme

Një moment i jashtëzakonshëm nga historia e qytetit të Plovdivit ruhet në ndërtesën qendrore të Universitetit të Plovdivit "Paisij Hilendarski". Atje është gjendur shtëpia e një prej institucioneve arsimore më prestigjioze në vend në shekullin e..

botuar më 22-01-22 8.15.PD
Подкасти от БНР