Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në qendër të Sofjes llogaritet borxhi në rritje i Bullgarisë

Foto: arkiv

Një tablo elektronike në qendër të Sofjes monitoron borxhin publik. Tabela numëron edhe paratë që çdo familje i detyrohet mesatarisht nga shuma totale. Vlerat janë në levë bullgare.

Borxhi i vendit i treguar në tabelë nisi nga 31.09 miliardë leva (15.9 miliardë euro). Shuma mesatare për familje bullgare është mbi 15 500 leva (79 000 euro).

Borxhi publik ose sovran janë të gjitha detyrimet financiare të shtetit, si të qeverisë ashtu edhe të autoriteteve vendore, të cilat mbulohen nga obligacionet e emetuara të qeverisë ose huat ndërkombëtare.


Më shumë nga rubrika

Bletaria – faktor i paçmueshëm për shëndetin, por jo sektor prioritar për shtetin

Natyra këtë vit është më e sjellshme ndaj bletarëve, ajo dha ditë të ngrohta me shi në muajin prill, të cilat krijuan kushte të favorshme për lulëzimin e farës së kolzës vajëse, një nga kulturat e preferuara të mjaltit për insektet. Ditët e ngrohta..

botuar më 22-07-07 7.15.PD
Ministria e Financave

Ministria e Financave njoftoi se mjetet e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë u reduktuan për shkak mekanizmit të vlefshëm për të gjitha vendet anëtare

Fondet sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë janë të reduktuara për shkak të një mekanizmi të nënshkruar nga qeveria e Bojko Borisov. Kështu thuhet në qëndrimin e Ministrisë së Financave. Prej aty saktësojnë se grantet për vendin tonë u ulën..

botuar më 22-07-05 4.03.MD
Ura e Danubit 2

Një terminal intermodal do të lehtësojë trafikun nëpër Danub pas vitit 2025

Një terminal intermodal do të ndërtohet në qytetin danubian Ruse deri në fund të vitit 2025. Kjo u bë e ditur nga Kompania Kombëtare e Infrastrukturës Hekurudhore.Vlera e projektit është 52 milionë leva. Ndërtimi i objektit pritet të fillojë vitin..

botuar më 22-07-05 3.13.MD