Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dy herë më shumë domate u mbollën në Bullgari në vitin 2022

Foto: Cvetan Jordanov

Në Bullgari këtë vit u mbollën dy herë më shumë domate dhe lakër sesa vitin e kaluar, sipas analizës së fundit operative të Ministrisë së Bujqësisë. Po shtohen edhe sipërfaqet me pjepër dhe luleshtrydhe.

Sipas të dhënave paraprake nga fillimi i këtij viti, importi i perimeve të freskëta u ul në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2021, ndërsa ai i frutave të freskëta u rrit me më shumë se 10 për qind. Statistika evidenton gjithashtu se të gjitha frutat dhe perimet bazë shiten me çmime më të larta, me rritjen më të ndjeshme të çmimit të domateve – me mbi 77 për qind.

Në periudhën korrik 2021 - shkurt 2022, jashtë Bullgarisë u shitën më shumë se 3 772 000 ton grurë, ose 86 për qind më shumë se e njëjta periudhë e një viti më parë.


Më shumë nga rubrika

Zona industriale në Plovdiv tërhoqi investimin e radhës të rëndësishëm

Një investim në zgjerimin e bazës prodhuese pranë Plovdivit në përmasë 17 milion euro bën koncerni gjerman për prodhimin e elektroteknikës, sistemeve të ventilimit për ngrohje dhe koncidionerëve. Mirëpo në uzinën e re e cila është në shfrytëzim prodhohen..

botuar më 22-07-03 11.35.PD

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD