Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti do t'ia dorëzojë mandatin për formimin e kabinetit partisë “Po e vazhdojmë ndryshimin”

Presidenti Radev
Foto: arkiv

Presidenti Rumen Radev sot do t'i dorëzojë mandatin eksplorues për formimin e qeverisë kandidatit për kryeministër të propozuar nga forca e parë politike "Po e vazhdojmë ndryshimin". Partia ka një javë kohë për të propozuar një projekt kabineti. Nëse ai dështon, mandati do t'i shkojë grupit të dytë më të madh - GERB-SDS, por koalicioni tashmë ka deklaruar se nuk do të formojë qeveri brenda këtij parlamenti. Sipas kushtetutës, pas kësaj kreu i shtetit duhet të zgjedhë partinë e tretë për të dhënë mandatin.

Në fillim të javës, presidenti zhvilloi konsultime me forcat parlamentare, me përjashtim të “Po e vazhdojmë ndryshimin” dhe BSP-së - dy partitë nuk u paraqitën për shkak të një takimi për përditësimin e buxhetit të shtetit. Për herë të parë, kreu i shtetit do t'i dorëzojë mandatin partisë më të madhe pa u takuar me përfaqësuesit e saj.

Më shumë nga rubrika

Ivan Hinovski

Një ekspert në fushën e energjetikës: Biznesi duhet të kërkojë vetë gaz

Qeveria duhet të negociojë me Gazprom për të minimizuar sanksionet në rast të një procedure arbitrazhi të mundshëm kundër Bullgarisë. Kështu mendon eksperti energjetik dhe kryetar i Forumit Bullgar të Energjisë dhe Minierave, Ivan Hinovski. Në një..

botuar më 22-08-11 3.05.MD

Bullgaria u kthye në zonën më të ulët të sëmundshmërisë së Covid

Sipas të dhënave të Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare, shkalla dyjavore e incidencës së Covid është në rënie. E gjithë harta е treguesve të pandemisë është kthyer në zonën e gjelbër. Incidenca dy-javore ra nën 300 pacientë..

botuar më 22-08-11 1.48.MD

Drithërat e Ukrainës nuk do të shiten si drithëra bullgare

Nuk ka rrezik që drithi ukrainas të shitet si bullgar, sepse duhet të ketë një certifikatë prejardhjeje, tha për BNR Ministri i Bujqësisë Javor Geçev. Ai është kundër ndërhyrjes së shtetit në blerjen e prodhimit bujqësor, sepse çmimet janë..

botuar më 22-08-11 12.12.MD