Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

6.5 milionë është popullsia e Bullgarisë, një e pesta jeton në Sofje

Foto: Ani Petrova

Popullsia e vendit deri më 7 shtator 2021, sipas të dhënave të regjistrimit të popullsisë 2021, është 6 519 789. Femrat janë 3 383 527 (51,9%) dhe meshkujt – 3 136 262 (48,1%).

73,3% e popullsisë jeton në qytete, dhe 19,5% - në territorin rreth qytetit të Sofjes.

Ekziston një proces i vazhdueshëm i plakjes demografike - përqindja e popullsisë së moshës 65 vjeç e lart po rritet. Numri i meshkujve mbizotëron në grupmoshat deri në 44 vjeç. Përqindja e popullsisë në moshën aktive (15 - 64 vjeç) është më e larta në rrethin e Sofjes - 65.8%.

Më shumë nga rubrika

Sibilla Stojanova për jetën në Bruksel dhe kuptimin e votimit

Në Mbretërinë e Belgjikës në ditën e sotme të zgjedhjeve janë hapur 15 qendra votimi. Numri i tyre mbetet si në dy votimet e mëparshme në 2022. Janë 308 aplikime të dorëzuara paraprakisht për të votuar, është e vështirë të thuhet se sa bullgarë ka..

botuar më 23-04-02 8.15.PD
Teodor Georgiev

Teodor Georgiev nga Vjena: Korrupsioni dhe mungesa e drejtësisë janë të rrënjosura thellë në politikën bullgare

Bullgarët jashtë vendit - së bashku me bashkatdhetarët e tyre në vendin tonë, janë sërish përballë një zgjedhjeje, nga e cila varet nëse vendi ynë do të punojë për prosperitetin e qytetarëve të tij dhe nëse do të konsolidohet në familjen evropiane..

botuar më 23-04-02 7.45.PD

Në 61 shtete sot ka qendra votimi për zgjedhjet parlamentare bullgare

Zgjedhjet e pesta parlamentare në vendin tonë për dy vitet e fundit filluan tashmë. Deri në fund të ditës së zgjedhjeve (20:00 orë lokale) pritet që deri në kutitë e votimit të dalin maksimumi 2 700 000 qytetarë bullgarë, d.m.th. ndërmjet 40 dhe 46..

botuar më 23-04-02 7.20.PD