Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dëbora e vonuar në shkurt mbushi hotelet

Foto: BGNES

Më shumë turistë, më shumë fjetje, kryesisht në hotele të një kategorie më të lartë dhe rritje të ndjeshme të të ardhurave, raporton Instituti Kombëtar i Statistikave në shkurt.

Numri total i fjetjeve për këtë muaj ishte 1.2 milionë ose 50.6% më shumë krahasuar me një vit më parë. Rritja e fjetjeve me 62.8% është më e madhe në objektet me kategori të ulët - 1 dhe 2 yje. Zënia e hoteleve të kategorisë së lartë me 4 dhe 5 yje është më e madhe - 49.5%. Në hotele me 3 yje evidentohet  zënie nga 32.3%.

Në hotelet me 4 dhe 5 yje, 77% e të gjithë qëndrimeve të natës janë bërë nga të huaj dhe 42.3% nga shtetas bullgarë.

Klientët  u rritën me 48.7% krahasuar me vitin 2022 dhe arritën në 470 200. Nuri i të  huajve u rrit me 65.5% dhe i bullgarëve me 42,5%. Mesatarja e qëndrimit të bullgarëve është 2.2 net, dhe e të huajve – 3.2.Më shumë nga rubrika

Rekomandojnë brigjet e Danubit të Bullgarisë për një udhëtim turistik

Udhëzuesi i njohur i udhëtimit Lonely Planet ka përfshirë Bullgarinë midis rekomandimeve të tij për udhëtimin në vitin 2024. "Seria e fortesave dhe vendbanimeve të ruajtura përgjatë kufirit të lashtë të Perandorisë Romake - "Kufiri Danubian" është..

botuar më 23-10-27 9.52.PD
Foto: BGNES

Kolaps total i tregut izraelit - çfarë po ndodh dhe çfarë të presim nga industria jonë turistike

Ditët e fundit, operatorët turistikë bullgarë kanë anuluar plotësisht programet e tyre për në Izrael, pas sulmeve të papritura terroriste të "Hamasit" dhe konfliktit ushtarak që pasoi. Linjat ajrore me kosto të ulët që operojnë në tregun bullgar..

botuar më 23-10-16 10.10.PD

3 në 1 – kombinimi i detit, malit dhe fshatit është hiti i sezonit 2023

Ku, përveç Bullgarisë, mund të kombinohen banjat e diellit në det me freskinë dhe gjelbërsinë e maleve dhe përfitimet e turizmit rural? Këtë verë, bujtinat dhe hotelet familjare që ofrojnë kombinimin në fjalë 3 në 1  u rezervuan 100%. Pavarësisht..

botuar më 23-10-11 7.20.PD