Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbetet në krye për sa i përket besimit tek audienca bullgare

Foto: Georgi Nejkov, BNR

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është edhe këtë vit media kombëtare në të cilën bullgarët kanë më shumë besim, sipas Digital News Report për vitin 2023 të Institutit Reuters për Kërkimet e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit.

Pjesa më e madhe e bullgarëve - 59% - i besojnë lajmeve të BNR. Me të njëjtin rezultat, Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT) renditet pas BNR, por pesha e mosbesimit ndaj BNT është 20%, krahasuar me 18 për qind të treguesit për BNR.

Në renditjen për arritjen tek audienca, BNR është në vendin e 8-të. Në renditjen për arritjen e audiencës online, faqja e BNR është në vendin e 12-të dhe ndiqet çdo javë nga 11% e audiencës. 76% e bullgarëve tregojnë se burimet e tyre kryesore të lajmeve janë në internet, por besimi i tyre në lajmet në përgjithësi është i ulët, thotë raporti. 

Më shumë nga rubrika

Të takosh shpirtin tuaj binjak në male ose çfarë është një "shëtitje për beqarë"

Ai është një udhëheqës mali, ajo është psikologe. 4 vjet më parë, Cvetelina dhe Viktor Zidarovi vendosën të kombinojnë profesionet e tyre për të mirën e shpirtrave të vetmuar. Si psikologe, Cvetelina punon me klientë që kanë vështirësi në komunikim..

botuar më 24-02-11 12.15.MD

Nxënës bullgarë marrin pjesë në një konkurs evropian me ide për ruajtjen e ndërtesave të vjetra

"Të jetë apo të mos jetë kultura vendase" - kjo ide është zhvilluar në një klip tre minutësh nga nxënësit e Shkollës së Mesme të Shkenca ve Matematikore "Nikolla Obreshkov" në Kazanll ëk në konkursin ImagineEU të Komisionit Evropian...

botuar më 24-02-10 11.15.PD

Në Manastir, Shkup dhe Strumica paraqesin mundësitë për studime në Bullgari

Takimi informativ për promovimin e arsimit të lartë bullgar në Maqedoninë e Veriut do të mbahet më 9 shkurt në Manastir, më 10 shkurt në Shkup dhe më 11 shkurt në Strumicë. Takimi me të rinjtë që dëshirojnë të vazhdojnë shkollimin në Bullgari..

botuar më 24-02-09 1.51.MD