Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbetet në krye për sa i përket besimit tek audienca bullgare

Foto: Georgi Nejkov, BNR

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është edhe këtë vit media kombëtare në të cilën bullgarët kanë më shumë besim, sipas Digital News Report për vitin 2023 të Institutit Reuters për Kërkimet e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit.

Pjesa më e madhe e bullgarëve - 59% - i besojnë lajmeve të BNR. Me të njëjtin rezultat, Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT) renditet pas BNR, por pesha e mosbesimit ndaj BNT është 20%, krahasuar me 18 për qind të treguesit për BNR.

Në renditjen për arritjen tek audienca, BNR është në vendin e 8-të. Në renditjen për arritjen e audiencës online, faqja e BNR është në vendin e 12-të dhe ndiqet çdo javë nga 11% e audiencës. 76% e bullgarëve tregojnë se burimet e tyre kryesore të lajmeve janë në internet, por besimi i tyre në lajmet në përgjithësi është i ulët, thotë raporti. 

Më shumë nga rubrika

Bullgarët kanë më shumë frikë nga sëmundjet, varfëria dhe lufta

Frika më e madhe e bullgarit është se ai ose të afërmit e tij do të sëmuren /43,3%/ ose do të bien në varfëri /për 36,7%/. 33.5% e bullgarëve e zhvendosin luftën në vendin e tretë mes kërcënimeve, sipas një sondazhi përfaqësues të agjencisë..

botuar më 24-02-20 2.25.MD

Vizitë në shkollën e së dielës "Vasill Levski" në Leeds

Nuk ka statistika të sakta për numrin e bullgarëve në qytetin anglez Leeds. Mirëpo, ne e dimë se atje, si dhe në qytete të tjera të Britanisë së Madhe, ekziston një shkollë e së dielës që mban emrin “Vasill Levski”. E themeluar në vitin 2016, sot ajo..

botuar më 24-02-19 5.05.PD
Pamje nga Gora

Bullgarët në Gorë ruajnë gjuhën dhe kulturën e tyre, por kanë nevojë për mbështetje - Pjesa I

Bullgarët në Shqipëri, të njohur si pakicë kombëtare në vitin 2017, jetojnë si në qytetet më të mëdha të vendit, ashtu edhe në vendbanimet më të vogla, disa prej të cilave ndodhen në zona malore të vështira për t'u arritur. Kështu ndodh me fshatrat në..

botuar më 24-02-17 11.30.PD