Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbetet në krye për sa i përket besimit tek audienca bullgare

Foto: Georgi Nejkov, BNR

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është edhe këtë vit media kombëtare në të cilën bullgarët kanë më shumë besim, sipas Digital News Report për vitin 2023 të Institutit Reuters për Kërkimet e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit.

Pjesa më e madhe e bullgarëve - 59% - i besojnë lajmeve të BNR. Me të njëjtin rezultat, Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT) renditet pas BNR, por pesha e mosbesimit ndaj BNT është 20%, krahasuar me 18 për qind të treguesit për BNR.

Në renditjen për arritjen tek audienca, BNR është në vendin e 8-të. Në renditjen për arritjen e audiencës online, faqja e BNR është në vendin e 12-të dhe ndiqet çdo javë nga 11% e audiencës. 76% e bullgarëve tregojnë se burimet e tyre kryesore të lajmeve janë në internet, por besimi i tyre në lajmet në përgjithësi është i ulët, thotë raporti. 

Më shumë nga rubrika

Takime të pazakonta me shpendë në mes të dimrit

Një lajmëtar i hershëm i pranverës ka habitur banorët e fshatit Podkrepa. Lejleku i parë i vitit fluturoi papritmas në fshatin Haskovo edhe para se banorët e tij të kenë vendosur veroret e tyre. Lejleku Danço ka ardhur plot 5 ditë më herët sesa pritej...

botuar më 24-02-25 9.00.PD

Treni për teren malor i Rodopeve me një kompozim festiv për 3 Mars

Dhe këtë vit kremtimi i festës sonë kombëtare, 3 Marsit, do të shoqërohet me rrugëtimin tradicional me kompozim festiv në trenin për teren malor të Rodopeve. Për këtë qëllim Hekurudhat Shtetërore Bullgare (BDZ) dhe Shoqata Qytetare “Për linjën e trasesë..

botuar më 24-02-25 8.10.PD

Fëmijët thurin verore në muzeun më të ri në Kazanllëk "Ahinora"

Gjatë fundjavës, të vegjlit nga qyteti i Kazanllëk mund të marrin pjesë në punëtorinë e Veroreve (Martenici), të organizuar nga muzeu më i ri në Kazanllëk "Ahinora", i cili është degë e Galerisë së Arteve të qytetit. Mikpritësit ftojnë të gjithë fëmijët..

botuar më 24-02-24 9.15.PD