Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria sot – 22 shtator 2023

Për të gjithë bullgarët, kudo në botë, 22 shtatori është një ditë feste.

Më 22 shtator Bullgaria shënon 115 vjet nga ajo ditë e shënuar e vitit 1908, kur Mbreti Ferdinan e shpalli Pavarësinë e saj.

Njohja e Pavarësisë së Bullgarisë ishte një proces i gjatë, për të cilin po punojnë të gjitha qeveritë e Bullgarisë së pasçlirimit. Pas bisedimeve të vështira, më 6 prill të vitit 1909, Pavarësia e Bullgarisë u njoh zyrtarisht nga Porta e Lartë. Kështu shteti ynë u bë shtet me të drejta të barabarta të shteteve të tjera dhe 30 vjet pas Çlirimit u rishfaq në hartën e Evropës.

Në historinë tonë të re, 22 shtatori u shpall festë zyrtare me vendim të Kuvendit Popullor më 10 shtator të vitit 1998.

Pikërisht kësaj përvjetori ia kushtojmë programin e sotëm të Radio Bullgarisë.

Në “Këngën e ditës” do t’ju ofrojmë një këngë emblematike popullore bullgare “Doli Delju kaçak” në interpretim të këngëtares së njohur Nadezhda Hvojneva.

Ju urojmë minuta të këndshme!


  • 07.71 –  Histori 

  • 19.30 –  Kënga e Ditës 

Më shumë nga rubrika

Programi i ditës – 29 nëntor 2023

Të nderuar miq, në fillim të programit tonë më 29 nëntor 2023 do të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj në rubrikën tonë të përditshme “Kënga e Ditës” mund të dëgjoni këngën "Nëse nesër nuk ka sot" në interpretim të Miros dhe Maria Ilievës. Ju urojmë..

botuar më 23-11-29 3.00.MD

Bullgaria sot – 28 nëntor 2023

Gëzuar Festën Kombëtare! Në këtë program më parë mund të dëgjoni lajmet e ditës. Në rubrikën Shoqëri kemi përgatitur një material për Milena Selimin, përfaqësuese e bullgarëve në Komitetin për Pakicat Kombëtare në Republikën e Shqipërisë. Në rubrikën..

botuar më 23-11-28 3.00.MD

Bullgaria sot – 27 nëntor 2023

Të nderuar miq, në fillim të programit tonë më 27 nëntor 2023 do të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj në rubrikën tonë të përditshme “Kënga e Ditës” mund të dëgjoni këngën "Nëse e di" në interpretim të Veselin Marinovit. Ju urojmë..

botuar më 23-11-27 3.00.MD