Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Marrëveshja me protestuesit është ndër prioritetet e qeverisë

Nikollaj Denkov
Foto: BTA

Tensioni që shohim në media dhe në shesh është një reflektim i një mosbesimi të madh të akumuluar ndaj klasës politike, sepse punëtorët e energjisë, minatorët dhe fermerët janë gënjyer shumë herë gjatë viteve. Këtë e tha në fillim të mbledhjes së qeverisë, kryeministri Nikollaj Denkov. Ai falënderoi ekipet negociuese të protestuesve që erdhën dhe u angazhuan në bisedime me qeverinë dhe arritën rezultate. “Kjo është mënyra për të zgjidhur problemet – përmes negociatave. Të gjitha vendimet korrespondojnë me qëllimet dhe prioritetet e qeverisë. Nuk kishte nevojë të lihej askund. Në raste të tilla fitojnë të dyja palët. Nuk ka nevojë që dikush të jetë humbës. Në fakt, qortimet nuk na drejtohen neve. Të gjithë e kuptojnë se jemi në një situatë ku duhet të reagojmë shpejt”, tha Denkov.

Fermerët mbeten para Sofjes në gatishmëri proteste

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Me një veto, presidenti ndaloi dërgimin e transportuesve të vjetër të blinduar në Ukrainë

Presidenti Rumen Radev ktheu për një diskutim të ri në parlament ligjin për ratifikimin e marrëveshjes me të cilin Bullgaria i siguron Ukrainës transportues të vjetër pa pagesë. Në arsyet e vetos, shkruhet se deputetët nuk janë informacion të mjaftueshëm..

botuar më 23-12-04 11.46.PD
Dubravka Handanoviç

Lidhja e re ndërsistemore e gazit Bullgari-Serbi vihet në punë testuese

Kanë përfunduar të gjitha aktivitetet në lidhjen ndërsistemore të gazit midis Bullgarisë dhe Serbisë. Kjo do të lejojë një furnizim më të sigurt dhe më të qëndrueshëm të gazit nga burime të ndryshme, kryesisht nga Azerbajxhani, tha ministrja serbe..

botuar më 23-12-04 10.52.PD

Çdo i treti bullgar e përkufizon veten si evropian

Identiteti bashkëkohor i bullgarëve është i natyrës hibride dhe ndërthur elemente të identitetit kombëtar, mbikombëtar, etnik dhe lokal. Këtë e tregon një studim përfaqësues kombëtar i shkencëtarëve të Akademisë Bullgare të Shkencave, i realizuar..

botuar më 23-12-04 6.05.PD