Община Враца подготвя редица летни инициативи

До края на юли във Враца са предвидени доста забавления, съобщават от от общинското ръководство.  В петък, 26 юли, на сцената на водното огледало зад паметника на Христо Ботев ще се проведе концерт на местните музикални таланти Теди и Наско. Началото е в..

публикувано на 25.07.24 в 09:53

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд Бяла Слатина

Двама нови съдии - Катя Божидарова Ангелова – Петрова и Цветелина Недкова Харалампиева, започнаха работа в Районен съд – Бяла Слатина.  Съдия Катя Ангелова – Петрова положи клетва и встъпи в длъжност на 17 юли, а вчера бе клетвата и встъпването в длъжност..

публикувано на 25.07.24 в 09:13

Увеличават с час забраната за преминаване на тирове през прохода Петрохан

От днес,  25 юли, с един час се увеличава времевият интервал на забраната за преминаване на тежкотоварни моторни превозни средства над 3,5 тона през прохода Петрохан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Тежкотоварни камиони, движещи се само в..

публикувано на 25.07.24 в 07:55

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники...

публикувано на 24.07.24 в 17:55

Шахматни занимания в Мездра

Занимание, посветено на шахмата се проведе в рамките на инициативата  " Лято в библиотеката"  в  Мездра .  Специален гост в библиотеката към читалището бе  Данаил Димитров - историк и майстор по кореспондентски шах. Той разказа на малките..

публикувано на 24.07.24 в 17:04

Песента "Нашият град" на група "Тангра" ще е новият химн на Белоградчик

Град Белоградчик ще има нов официален химн. Това ще бъде песента "Нашият град" на група "Тангра" , чиито клип е сниман в населеното място. Това каза за Радио Видин Боян Минков , кмет на община Белоградчик. "Направихме среща с част..

публикувано на 24.07.24 в 15:43

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" –..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен..

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица...

публикувано на 24.07.24 в 11:16