Мая Манолова открива приемна във Видин

Бившият омбудсман разкрива временна приемна във Видин. В петък Мая Манолова ще представи и гражданския си проект "Изправи се, България" пред видинската общественост. "Мая Манолова учреди гражданска платформа, с която иска да достигне до повече хора в..

обновено на 13.12.19 в 11:32

Организират благотворителен концерт в подкрепа на Лъчи от Видин

Коледен благотворителен концерт в подкрепа на 8-годишния Лъчезар Гилов организират от училище "Иван Вазов" във Видин. Концертът ще е на 13 декември в залата на Симфониетата. На място ще има кутии за дарения, а със средствата ще се подпомогнат разходите,..

обновено на 13.12.19 в 11:14

Приключва Седмицата на четенето в Ново село

С езиковата игра "Опознай българския език" днес ще бъде закрита Седмицата на четенето в СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Ново село . Тя е разработена и качена в електронен вариант от Института по български език за три възрастови групи и ще се проведе с ученици..

публикувано на 13.12.19 в 08:56

Благотворителна кампания за малката Мартина от Берковица

Тримесечната Мартина е с чернодробна недостатъчност. Възможна е операция, с която да се избегне трансплантацията, но в България тя не може да бъде направена. В Турция екип от специалисти се ангажира с интервенцията, но това трябва да стане в най-кратки..

публикувано на 13.12.19 в 07:55

Жена почина при катастрофа на пешеходна пътека във Враца

В град Враца, на кръстовище с кръгово движение, лек автомобил, управляван от водач със стаж 52 години, катастрофира и блъска пресичащата пътното платно на пешеходна пътека пешеходка на 68 години. Жената е убита. Пътният инцидент е станал на 12 декември..

публикувано на 13.12.19 в 07:43

Снимката на 12 декември 2019 година

Започна изграждането на ново кръгово кръстовище във Видин на бул. "Панония" и улица "Гео Милев". Работата по изграждането му продължава, поставени са пътни знаци. Открито бе изцяло ремонтираното акушеро- гинекологично отделение в Многопрофилната..

публикувано на 12.12.19 в 17:52

Кръгла маса събра представители на институции във Вършец

Община Вършец бе домакин на кръгла маса "Заедно в името на децата". Тя бе организирана от  Община Вършец и Център за обществена подкрепа в кв. "Раковица", с подкрепата на УНИЦЕФ България, в лицето на Десислава Енчева, програмен директор "Социални..

публикувано на 12.12.19 в 16:11
Ана-Мария Арсенова

Млада пианистка от Монтана с престижна награда

Ана - Мария Арсенова от Монтана , пианистка и ученичка в 12 клас, спечели престижното второ място  в Международния музикален онлайн конкурс "Глори" в Лондон. Наградата е от професионално жури,  каза за радио ВИДИН талантливата пианистка: "Последният..

публикувано на 12.12.19 в 16:07

Липсват квалифицирани кадри в Кула

През месец ноември в Бюрото по труда в Кула са регистрирани 331 лица, а равнището на безработица е 21%. В сравнение с предходния месец броят на безработните лица е намалял със 7% в община Грамада, а в Кула се е увеличил с 6%. Увеличение на безработните..

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Връчиха стипендии на талантливи деца от Враца

За поредна година, Сдружението с нестопанска цел "Вестители 2007" връчи традиционните годишни стипендии на талантливи деца от Враца. Гост на церемонията бе кметът Калин Каменов , който благодари на всички членове на сдружението, които подпомагат..

публикувано на 12.12.19 в 15:44