Снимката на 27 септември 2023 година

Новата ваксина срещу COVID-19 вече е налична в Регионалната здравна инспекция във Видин.  Ваксината може да бъде поставена в имунизационния кабинет на здравната инспекция или при личните лекари.  Централната избирателна комисия изтегли номерата..

публикувано на 27.09.23 в 18:00

"Нощ на литературата" в Монтана

"Нощ на литературата" е инициатива, която се провежда по едно и също време в различни европейски градове.  България се включва за единадесета поредна година в един от най-вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска..

публикувано на 27.09.23 в 14:37

Полицията иззе дрехи и обувки от магазин в Криводол

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР във Враца иззеха стока от магазин в Криводол . Проверката е извършена вчера, 26 септември.  Криминалистите установили, че в обекта се извършва търговия с..

публикувано на 27.09.23 в 11:45

Ученик от Мездра получи награда за достойна постъпка

Кристиян Панов , ученик в IV "б" клас на Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Мездра получи грамота от началника на Районното управление в града, в присъствието на директора на учебното заведение Галя Богданова. Отличието му беше връчено за..

публикувано на 27.09.23 в 11:32

Библиотеката във Враца представя изложба за първата Мис България

Датата 27 септември 1837 година е приета за начало на организираната краеведска дейност в България и се отбелязва като Ден на краеведа . По повод празника врачанската библиотека отправи покана за документална изложба, посветена на първата Мис България..

публикувано на 27.09.23 в 09:48

Симфониета Враца отбелязва с концерт две кръгли годишнини

По инициатива на кмета Калин Каменов и с подкрепата на диригента на Симфониета Враца - Христо Павлов, във Враца ще се проведе спектакъл, с участието на популярни изпълнители.  Концертът е посветен на 100-годишнината от рождението на..

публикувано на 27.09.23 в 09:32

Инициативна група помогна за ремонта на храма в Гаганица

Ремонтиран е храмът в Гаганица . Група ентусиасти, чиито корени са от населеното място, се обединяват около каузата да помогнат за обновяването на църквата "Свети Георги Победоносец" в берковското село, обясни Пламен Гергов , жител на Гаганица:..

публикувано на 27.09.23 в 08:26

Теглят жребия с номерата на партиите и коалициите в бюлетината

Чрез жребий в Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се определят поредните номера на партиите и коалициите , под които те ще фигурират в бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове, насрочени за 29 октомври. Процедурата е..

публикувано на 27.09.23 в 07:55

Снимката на 26 септември 2023 година

Обновеният кърмачески сектор на отделението по детски болести във видинската болница беше официално открит днес. Извършеният ремонт е на стойност над 80 хиляди лева. Общинските съветници одобриха актуализираните  бюджетни прогнози  на Община..

публикувано на 26.09.23 в 18:10

Ученици във видински и монтански села получиха безплатни лаптопи

Инициативата "Равен старт" на Schwarz IT България осигури 90 лаптопа за училища в четири села във Видинско и Монтанско. Кампанията помага за трета поредна година на най-нуждаещите се деца в бедни региони. Тази година "Равен старт" достига селата..

публикувано на 26.09.23 в 17:18