Международен конкурс насърчава младежи да изпращат послания по пощата

С послание до възрастни по света ученици могат да участват в международен конкурс.  От "Български пощи" обявиха  стартирането на националния етап на 49-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО...

публикувано на 16.02.20 в 09:30

Творците в Зверино рецитираха стихове за любовта и виното

На 15 февруари по повод празниците Трифон Зарезан и свети Валентин членове от художествено-творчески клуб "Факел" в най-голямото мездренското село Зверино се събраха на поредната си среща в дома на Иванка Гьонова. Там, край приятно бумтящата..

публикувано на 16.02.20 в 08:30

Традициите на Трифон Зарезан възродиха във видинското село Кутово

Във видинското село Кутово отбелязаха празника на лозарите и винарите в присъствието на гости от Румъния. Тържеството, което беше вчера, ден след самия празник, е организирано от кметството в селото, местното читалище "Просвета – 1937 г."  и..

публикувано на 16.02.20 в 07:50

Стотици видинчани се събраха за среща със Слави Панайотов

Тълпи от деца, родители и младежи се събраха пред книжарница на центъра във Видин, за да се срещнат с един от най- известните "влогъри" в България Слави Панайотов, по известен с канала си в "Youtube" "The Clashers" и да получат автограф от него. Чакащите..

публикувано на 15.02.20 в 13:10
Антонина Лозанова и Едуард Тодоров

Поредна награда за момиче от Видин

Антонина Лозанова , която в края на миналата година спечели първата награда в "Национален студентски конкурс за разработки на името на Петър Увалиев" получи финансово възнаграждение в размер на 400 лева от Едуард Тодоров , който наскоро се завърна от..

публикувано на 15.02.20 в 11:48

В Типченица почетоха Трифон Зарезан

По традиция в мездренското село Типченица почетоха Трифон Зарезан по стар стил.  Празникът се проведе в местността "Гложето". Отец Васил Николов отслужи водосвет, след което самодейците Лилия Цветкова и Николай Николов се превъплътиха в образите на..

публикувано на 15.02.20 в 08:48

Снимката на 14 февруари 2020 година

В най-големия лозов масив във Видинско - между селата Гомотарци и Кошава , отбелязаха Трифон Зарезан . Празникът започна с водосвет за здраве и берекет, отслужен от архимандрит Исаак. Той пожела здраве, благоденствие, спорна и богата..

публикувано на 14.02.20 в 18:10

С конкурс за вино отбелязаха Деня на лозаря в Лом

21 винопроизводители се състезаваха днес в конкурса за най-добро бяло, червено вино и розе, на празненството по повод Деня на лозаря в Лом. По традиция събитието се проведе в местността "Садовете", на павилион "Окопа".  Празничен водосвет за здраве и..

публикувано на 14.02.20 в 17:56

Отбелязаха Трифон Зарезан във Враца

Десетки жители и гости на Враца се събраха заедно да отпразнуват народния празник Трифон Зарезан, да опитат от обредните пити, да се хванат на кръшно хоро около огньовете и да вдигнат наздривици. "Хайде, да е на голям берекет! Нека тази година да е..

публикувано на 14.02.20 в 17:46

Ученици от природо-математическата гимназия във Видин отбелязаха патронния си празник

За 28 път от Профилираната природо-математическата гимназия във Видин , която носи името на първия български екзарх Антим , почетоха като празник на училището 16 февруари. На тази дата през 1872 година Антим, който преди това е видински..

публикувано на 14.02.20 в 17:37