Предавания

Дарения за Видинския архив и Радио Видин

Две дарения направи днес  Трифон Павлов-  председател на Гражданско сдружение "Епископ Йосип Юрай Щросмайер" и секретар на Народно читалище "Епископ Йосип Юрай Щросмайер - 2009" - София. На видинския архив той дари научна и справочна литература,..

публикувано на 18.09.20 в 16:55

Първият учебен ден- спомен за цял живот

В "Истории от миналото и днес" говорим за първия учебен ден. Но не за този, който започна преди няколко дни, а за един такъв преди повече от 60 години. За него и за отношението към училището и учителите си спомнят  Мая Ангелова и мъжът й Йордан...

публикувано на 18.09.20 в 16:53

Кристина Стоилова: Най-хубавото нещо на шивашката професия е свободата на въображението

В рубриката "Професия/Хоби" днес ще ви запозная с Кристина Стоилова и нейната страст шиенето. Криси се занимава със шиене от училище. Своя професионален път започва от Видин с шивашки услуги и корекции, а вече от 5 години  е собственик на шивашко..

публикувано на 18.09.20 в 16:20

Арън- най-доброто куче на света

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Йоана Миронова и нейното куче Арън. Той е порода чао-чао и е на два месеца и десет дени.   Йоана го описва като най-доброто куче на света, което си заслужава ходенето до Пловдив. "Аз и мъжа ми..

публикувано на 18.09.20 в 15:30

Честит празник, Лом!

17 септември се отбелязва като Ден на град Лом.  По този повод Общинският съвет се събра на тържествено заседание, на което отличи лекари, служители на реда и дарители, подпомогнали града в борбата с коронавируса. Заседанието откри председателят на..

публикувано на 17.09.20 в 15:38

Извозват опасни препарати от чипровското село Бели Мел

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров провери склад със стари излезли от употреба препарати за растителна защита, намиращи се в землището на село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана. По предварителни данни от него се очаква да..

публикувано на 17.09.20 в 15:28

Комплекс за игра изградиха в детската градина на село Дърманци

Нов комплекс за игра е изграден в ДГ “Слънчице” – с. Дърманци . Всички нови уреди са безопасни и модерни. Освен пързалки и катерушки, в двора е изградена и беседка с нови пейки, както и дъска за писане, подходяща за малки деца. В детското..

публикувано на 17.09.20 в 14:02

Кръговите кръстовища във Видин - удобство или недоразумение?

Кръговите кръстовища са все по-често срещани като начин за регулация на движението, а Видин не прави изключение. В крайдунавския град "кръговите" постепенно заменят не само конфликтните, но и кръстовищата със светофарна уредба. По-младите водачи..

публикувано на 17.09.20 в 12:32

В "Музикална зона" на 17 септември 2020 слушаме Kool & The Gang

На 9 септември ни напусна Роналд Бел – един от създателите на култовата група "Куул енд дъ Генг". Той е сред авторите на най-известните им хитове - Summer Madness, Celebration, Cherish, Open Sesame, Ladies Night, Jungle Boogie , като част от..

публикувано на 17.09.20 в 09:00

Видинската пожарна с инициативи за празника си

Наситен с инициативи бе днешният ден от  Седмица на пожарната безопасност във Видин, която започна на  14 септември - Кръстовден и професионален празник на огнеборците . По програма в идинските пожарникари поднесоха венец и цветя пред..

публикувано на 16.09.20 в 18:21

Във Видин откриха новия творчески сезон

Реновираната сграда на видинския драматичен театър бе осветена с тържествен водосвет, отслужен от митрополит Даниил. С  богослужението официално бе дадено началото и на новия творчески сезон във Видин. По-късно на пресконференция директорите на..

публикувано на 16.09.20 в 17:06

Будьони Тодоров си спомня за телефонния завод в Белоградчик

Един от директорите на бившият телефонен завод в Белоградчик Будьони Тодоров е гост в "Думата имат старейшините". Роден през 1954 г. в село Долни Лом, завършил гимназията в Белоградчик през 72-ра година, след което отбил военна служба и завършил..

публикувано на 16.09.20 в 13:30

Слез от колата в Европейската седмица на мобилността

Днес започва Европейската седмица на мобилността. Кампанията се стреми да привлече като участници общините, училищата, неправителствените и бизнес организации, както и да увлече самите граждани да се включат в инициативи, свързани с устойчивата градска..

публикувано на 16.09.20 в 13:29

Най-старото средно училище във Видин посрещна учениците в обновена сграда

След ремонт и дистанционни занимания от вкъщи, най-старото средно училище във Видин за първи път от две години посреща ученици.  Училището е наследник на "Скобелева реална гимназия" във Видин и вече е със 138-годишна история.  През миналата..

публикувано на 15.09.20 в 15:44
Магдалена Александрова изпълнява песента

Маги от Монтана иска да заразява с рок

Магдалена Александрова от Монтана стана носител на голямата награда GRAND PRIX за клип в VІІ Международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020 г. Клипът е създаден по песента "Не мога да спра". Автор на текста и на музиката е майката на Маги -..

публикувано на 15.09.20 в 15:05