Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейъм- завръщане към мечтите

Ако сте чували за Грейъм Йонов- момчето, което пътува до Бразилия със своите родители, за да потърсят лечение на коварната болест- мускулна дистрофия, и сте допринесли за това с дарените от вас средства, вероятно очаквате новини.

След завръщането на семейството- преди седмица, на пътническия терминал на летище "София" имаше десетки развълнувани посрещачи- роднини и приятели, които очакваха семейството- Грейъм, Огнян и Теодора Йонови. И както в деня на отпътуването им за Бразилия, преди месец, вратата на семейство Йонови е широко отворена за всички роднини и приятели, които идват, за да чуят добрата вест- Грейъм, вече се храни самостоятелно. Държи вилица и обува своите "бразилски" джапанки. Говори по телефона с приятелите си. Стойката му е изправена и вече самостоятелно- без помощта на придържащ колан седи в своя стол.

Промяната не е само видима. Всички в семейството са спокойни и обнадеждени от резултатите. И са убедени, че са поели в правилната посока и Грейъм отново ще се изправи на крака. Той се чувства значително по-добре. Но подобни тежки случаи, като неговия и на малката Ейми, изискват упорито лечение, със сила, противоположна на силата на болестта. И ако преди заминаването за Бразилия семейство Йонови до последния ден имаха притеснения за това- дали ще успеят да съберат необходимите средства- днес те уверено заявяват, че следващото пътуване до Бразилия ще се осъществи. Отново с помощта на всички добри хора. Хората които направиха тяхната вяра в доброто още по-силна.

"Искам да стана хотелиер и готвач- да се науча да готвя", каза за РАДИО ВИДИН Грейъм. Той разговаря възторжено и някак "леко" за това, което му предстои- новата учебна година в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин, специалност "Организация на хотелиерството". В новото си училище Грейъм вече има много приятели, които също се включиха в кампанията и дадоха кой колкото може. Но събраха част от необходимите за заминаването на семейството за Бразилия 15 хиляди лева.

"Благодаря от все сърце и душа, на всички хора, които събираха левчета, за да ни помогнат. Зная, че те ще продължат да ни помагат, за да видим отново детето си излекувано"- така, от името на цялото семейство, бащата на Грейъм- Огнян Йонов, отново благодари на всички които помогнаха.
По публикацията работи: Милен Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Живеят ли в лишения жителите на Северозапада?

Според КТ "Подкрепа" 2/3 от домакинствата у нас са под прага на жизнения месечен минимум. Рекордно висока безработица в редица общини отчита Агенцията по заетостта. Най-висока е тя в община Димово, Видинско, където през юни е била 67%. През същия месец преди три години безработните са 35%. Един от водещите региони отново се оказва..

публикувано на 12.08.24 в 11:15

Жителите на Гъмзово мечтаят младите да се завърнат на село

Днес гостуваме на  село Гъмзово в о бщина Брегово . Намира се по средата на второкласния път, свързващ областния център Видин с Брегово и сръбския град Неготин . Има връзка с Дунав мост 2 и ГКПП пункт „Брегово“. В миналото селото е било съставено от две махали -  българска и влашка . Жителите били работници при турски..

публикувано на 09.08.24 в 16:38
Яница Петкова

Яница Петкова: Предстоящите избори дават възможност да бъде взета поука от допуснатите грешки

За втори път през тази година и за седми от 2021-ва досега ще избираме парламент.  Кои са реалните фактори, продължаващи да задълбочават партийната и политическата криза в страната?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все по-ниска?  Има ли основания да се очаква, че вотът наесен ще приключи изборната спирала?  Действащото..

публикувано на 08.08.24 в 10:00

Остава ли предпочитан ИT секторът у нас?

Българският ИT сектор продължава да расте и няма изгледи това да се промени. Ръстът в индустрията е факт и той ще се запази през следващите години. Това е напълно нормално, предвид факта, че светът ще става все по-дигитален и в ежедневието си ще ползваме все повече и повече дигитални продукти и услуги. До 2025 г. новонаетите специалисти..

публикувано на 07.08.24 в 10:45

Ще има ли нормални пътища в Северозапада?

"Едва ли има по-отвратителен и неподдържан път в Европа от Е79 между Враца и Видин. Това не е път, а мъчение. Държавата е тотално абдикирала." Това написа в социалните мрежи Диана Русинова , председател на Европейския център за транспортни политики.  "Никога през живота си не бях пътувала с тежкотоварен автомобил с полуремарке. Така се случи,..

публикувано на 06.08.24 в 12:18

Тома Ушев: Политиката ни е цирково шоу, а трябва да бъде арена на идеите

Гражданите одобряват предсрочните избори през есента според последните социологически проучвания.  Продължилите през уикенда преговори за съставяне на експертен кабинет, водени от мандатоносителя "Има такъв народ", завършиха с неуспех.  Какъв ще бъде следващият парламент?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Жителите на Паволче мечтаят училищният двор отново да се напълни с деца

Паволче е едно от онези красиви български села, които така омагьосват гостите си, че след това не им се тръгва. Врачанският Балкан, в чието подножие е разположено, богатото минало, свързано с Ботевата чета, и гостоприемството на местните допринасят за това. Хората от Паволче посрещат всеки с радост. Разказват, че живеят в хубаво село, споделят и..

публикувано на 02.08.24 в 14:37