Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Иванов: "Враца приключва 2014-а година в добро финансово здраве"

Снимка: Жоро Александров
Благодарение на програмата за устойчиво развитие на регионите, във Враца вече има около 8 км нови улици.
Работи се по 35 проекта с европейско финансиране и заедно с парите по водния цикъл инвестициите в града са за около 170 милиона лева.

Община Враца продължава да е социално отговорна - всички социални услуги продължават да се предоставят със същото високо качество и без повишение на цената. Става дума за целия спектър - от безплатните пътувания в обществения транспорт за възрастни хора, през социалните помощи за новородени до повишението на издръжката за детските градини, които се увеличават всяка година, с новите паркове и детски зони, които се строят и откриват.

"Годината беше успешна и ще бъде запомнена с хубавите неща, които свършихме през нея... Но е огромна отговорност да продължим през следващата със същото темпо и успехи. Ще продължим да вървим след проекта по водния цикъл и ще възстановяваме улиците. Това е трудно, но трябва да се прави, защото в проекта не е заложено изграждането на нови улици след като оттам мине водният цикъл, но хората заслужават да карат колите си и да ходят по нормални улици!", заяви кметът Николай Иванов.

Враца приключва 2014-а година в "добро финансово здраве" и започва новата година без задължения. Това се дължи на добрата работа на финансовия екип в общинската администрация и на правилния подход при разходване на средства.

Още от равносметката на кмета Николай Иванов чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кои са предизвикателствата пред транспортния сектор

Пакет "Мобилност" за сухопътния транспорт включва три ключови елемента: по-добро прилагане на правилата за каботаж, командироването на служители и времето за почивка на шофьорите. Каботажът е превозът на стоки в рамките на една страна, когато се прави от чуждестранен камион, след като той е осъществил международен курс от друга страна. Едно от..

публикувано на 24.06.24 в 15:10

Млади хора се заселват в село Трифоново

Съвсем близо до Монтана, само на 7 км, се намира село Трифоново. То е част от Западния Предбалкан. Природата тук е красива. През селото минава и река Шугавица. Къщите са нови, а старите са ремонтирани. Преобладават млади хора. Този процес се наблюдава отскоро. Възрастните, за съжаление, си отиват от този свят. Домовете им, обаче, се заселват от..

публикувано на 21.06.24 в 11:45

Книжните инфлуенсъри - ренесанс в света на литературата

В последните години наблюдаваме един ренесанс в света на литературата , воден от книжните инфлуенсъри , които преобръщат традиционните представи за четене. Тези новатори в света на книгите вдъхновяват не само младите, но и читатели от всички възрасти, създавайки мост между поколенията чрез споделената любов към литературата. Социалните мрежи се..

публикувано на 20.06.24 в 11:20

Могат ли демографските пустини да се превърнат в оазиси

Близо 40% от страната ни е “демографска пустиня” , обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. Това са територии, на които живеят по-малко от 10 души на квадратен километър. В 217 от всичките 265 общини в България има ядра на демографски пустини, но Видин е сред областите, в които тези територии се..

публикувано на 19.06.24 в 13:31

Спазват ли правилата водачите на електрическите тротинетки

Придвижването с електрическа тротинетка става все по-често срещано. Двуколесните превозни средства се използват от хора на всякаква възраст в тяхното ежедневие. Някои ходят на работа с тротинетка, други до магазина, трети карат за удоволствие. Pрактически те могат да се използват с всякаква цел за улеснено придвижване. Все пак като всяко превозно..

публикувано на 18.06.24 в 11:00

Гарантира ли Европейският съюз достатъчно икономическо благополучие за всички

Между 6-и и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки имаха право да гласуват на европейските избори. Данните показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 51,08 % при окончателни резултати от 17 държави членки и предварителни резултати от други 10 държави. Най-висока е избирателната активност в Белгия- 89,82%, а..

публикувано на 17.06.24 в 15:35

Община Кула чака финансиране на проекти за над 3 милиона лева

Казват, че България започва и свършва от град Кула и донякъде са прави. В близост е най-западната точка на страната, призната официално от Националния статистически институт, а на 13 км е границата със Сърбия и граничният контролно-пропускателен пункт "Връшка чука". В миналото оттук е минавал римският път от Бонония (днешния Видин) за Сингидунум..

публикувано на 14.06.24 в 13:46