Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Йорданов: "Резултатите идват, когато кметът участва активно- с идеи и труд!"

Снимка: Радио ВИДИН

И без да има предизборна кампания, в брусарското село Василовци беше ясно, че Огнян Йорданов ще спечели. Той бе единствен кандидат, и с 80.64% поема четвърти мандат. 479 души са гласували за него, 115 са посочили "не подкрепям никого". Иначе е издигнат от Инициативен комитет и в "Посоките на делника" по Радио ВИДИН каза, че  смята, че кметът трябва да бъде надпартийна личност, за да няма намеса в работата му: 

"Аз никога не съм имал намерението да стана кмет на село Василовци. Канен съм още в началото на 90-те години, но се наложи да откажа поради това, че моите внучки останаха без баща и дойдоха да живеят на село, когато бяха на 3 и на 6 години. Една сутрин, отивайки на детската градина, духаше силен вятър, във въздуха и по пътя се носеха всякакъв вид боклуци. Тогава голямата ми внучка, която заедно със сестра си са родени и живели в Иваново, Русенско, ме попита:"Защо тук е толкова мръсно?" Тогава взех решение да стана кмет. 
Издигнат съм от Инициативен комитет, защото моето лично мнение е, че кметът трябва да бъде надпартийна личност, за да не може партиите да му влияят и да му пречат на работата. Благодаря на тези, които ми грасуваха доверие. Първото нещо, с което ще се заема, е да довърша почистването на селото. Когато станах кмет, състоянието беше ужасно, сега то е много добро, а на мен ми се иска да стане отлично... Това което прави кмета, се вижда, но моето мнение е, че не го прави кмета, а времето, в което той кметува и процесите които се развиват през това време. Времето минава, въпросът е дали кметът участва активно в тези процеси или не участва. Аз мисля, че съм участвал активно- и с идеи, и с труд- умствен и физически. Затова и има резултати!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Иван Радев

Иван Радев: Механизмите на демокрацията се ползват срещу самата нея

България се изкачва с 12 места в класацията на "Репортери без граници", показва годишният доклад на организацията. Страната ни е 59-а в света по критерий "свобода на словото" от общо 180 държави.  Въпреки напредъкът обаче продължаваме да сме сред последните в рамките на Европейския съюз, защото индикаторите в областта на политиката, икономиката и..

публикувано на 09.05.24 в 10:00
Марин Лесенски

Марин Лесенски: Подобрението в свободата на словото не е по същество, а в сравнение с предишни години

България се изкачва с 12 места в класацията на "Репортери без граници", показва годишният доклад на организацията. Страната ни е 59-а в света по критерий "свобода на словото" от общо 180 държави.  Въпреки напредъкът обаче продължаваме да сме сред последните в рамките на Европейския съюз, защото индикаторите в областта на политиката, икономиката и..

публикувано на 09.05.24 в 10:00

Все повече българи предпочитат почивка в чужбина

Пътуванията на българи в чужбина през март 2024 г. са 679.1 хиляди, или с 19.1% повече спрямо същия месец на миналата година. Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Броят на пътуванията с цел гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия нараства с 29.5%, за почивка и екскурзия - с 18.6%. Тези със..

публикувано на 08.05.24 в 11:16

Северозападът преди изборите: много проблеми, малко очаквания

Какви са очакванията и надеждите на жителите на Северозапада за изборите на 9 юни проверихме в "Посоките на делника".  Област Видин си остава рекордьор във всички негативни класации - най-малката по население област, най-бедният регион, най-застаряващ, с най-много пенсионери и най-малко млади хора, с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост...

публикувано на 07.05.24 в 12:08

Въстанието от лето 1850 - вик за справедливост

В българската история има дати и събития, които ни зареждат с патриотизъм и национално самочувствие. Въстанието от лятото на 1850 година в Северозападна България, когато населението от Видинско, Кулско, Ломско и Белоградчишко се вдига на бунт срещу османския гнет, е едно от тези събития.  За него малко се знае, не се изучава в учебниците. Това..

публикувано на 06.05.24 в 11:10

Село Долно Белотинци - с любов към младите и към футбола

Село Долно Белотинци е едно от 23 села в община Монтана. Намира се на 3 км от Монтана ,  този факт дава възможност хората от селото да съчетават живота на село с работата в града.  Селото е голямо и многолюдно.  Тук живеят много млади семейства, а техните деца учат в областния град Монтана. 116 са учениците, които всеки ден пътуват до..

публикувано на 03.05.24 в 12:05
Евелина Славкова

Евелина Славкова, "Тренд": Представянето в предизборната кампания ще е ключово за подредбата на партиите

Близо 10% е разликата между водещите политически сили според социологическите изследвания.  Въпреки политически наситения месец, който изпратихме, не се регистрира сериозна промяна в електоралните нагласи.  Какво ще предложи предизборната кампания?  Възможни ли са фундаментални промени в родната политика?  Седмица остава до официалния старт на..

публикувано на 02.05.24 в 10:05