Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Павилион на тротоар ограничава видимостта на кръстовище във Видин

3
Снимка: Радио Видин

Павилион ограничава видимостта и създава предпоставки за пътни инциденти на кръстовище във Видин, сигнализира слушател на Радио Видин. По думите му павилионът е поставен върху тротоара, като това е причината хората да преминават през Синята зона. Освен това пешеходците, пресичащи улица "Антон Страшимиров", както и автомобилите, идващи от квартал "Калето", нямат добра видимост и това крие риск от възникване на произшествия. Сигналът раздели мненията на живеещи в района. Някои дори откроиха друг проблем като по-съществен за тях:

"Има малко, да, пречи на видимостта на пешеходците, защото като застанеш тук е малко по-неудобно... Сигурно пречи, не знам, на мен не ми прави впечатление кой знае колко. Има си място да се мине... Пресичаме често тук, но няма начертано къде да минаваме... Ама сложете една пешеходна пътека за пресичане. То имаше, ама тя избледня. Кой я махна не знам. Велоалеята също трябва да се очертае... Павилионът след като не служи за нищо би трябвало да се махне... За зебрата да сложите - шестица ви пиша... В случая, в последните 10 години павилионът пречи - загрозява хубавата градина, но ние живеещите тук толкова сме свикнали с него, че ако нещо друго се направи за децата, защото има две детски площадки където да се приберат играчки по спешност, нещо може да се използва или да се премахне... Тук минаваме и сигурно ще ме попитате защо няма пешеходна пътека. Не знам защо не са помислили и да са направили такава, защото няма и би трябвало нали уж сме с някакво предимство, но ние винаги изчакваме... Не пречи. Да ви кажа откровено тук минавам от 11 години, но да ви кажа не ми е направило някакво особено впечатление да пречи. Даже не виждам и на шофьорите как ще пречи като той е изтеглен чак тук, не е на пътя... Тук би трябвало да има пешеходна пътека, защото като вървя вече 11 години струва ми се, че има поток. Още повече трябва да се съобразим и, че имаме институт русенски, така че крещяща нужда имаме, според мен,  от такава пешеходна пътека... Да се маха павилиона, хората да си пътуват, не да слизат долу... Нямаме оправия."

Общинското ръководство ще обсъди поставения чрез Радио Видин казус и ще предприеме необходимите действия, обещаха от администрацията след наше запитване. Оттам припомниха, че павилионът се намира на това място повече от 20 години. Собственост е на Общинското предприятие "Пазари и паркинги". Ползван е от инкасатор, тъй като в близост е имало платен паркинг, преди въвеждането на синята зона. Досега не са получавани сигнали, че пречи на видимостта. Редът за подаване на такива е през Информационния център за обслужване на граждани, но се надяваме чрез Радио Видин Общината да се самосезира и за липсващата пешеходна пътека на метри от общинския пазар и филиала на русенския университет.

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 18 август 2022 слушаме барабаниста Макс Роуч

На 17 август се навършиха 15 г. от кончината на американския бибоп перкусионист, барабанист и композитор Макс Роуч, смятан за един от най-влиятелните барабанисти в джаза. Пионер в бибопа, още през 40-те години на миналото столетие, заедно с барабаниста Кени Кларк създават нова концепция за музикално време – гъвкав ритмичен модел, позволяващ на..

публикувано на 18.08.22 в 09:00

Да си пленник в Афганистан- разказва журналистът Георги Милков

На 15 август се навърши една година от връщането на талибаните на власт в Афганистан. На тази дата през 2021 година животът на афганистанците се преобърна на 180 градуса. Силите на САЩ и НАТО се изтеглиха след 20-годишна военна намеса в страната, президентът Ашраф Гани избяга, а талибаните се възползваха от объркването на правителствените сили и поеха..

публикувано на 17.08.22 в 17:00

Две изложби за панаира в Оряхово

Оряхово празнува своите панаирни дни на 19, 20 и 21 август. Редица инициативи са предвидени в програмата през трите празнични дни.  По традиция историческият музей в града се включва в програмата с различни инициативи.  Изложбата "Ало-ало" ще бъде открита на 19 август в музея, а младият художник Адам Фекете ще гостува за втори път тази година в..

публикувано на 17.08.22 в 16:20

Дунавската регата ТИД- традиция и емоции

Международната туристическа регата по река Дунав , известна и като съкращението  ТИД / от името на немски/, се провежда за 65-ти път и е най-голямото в Европа и света туристическо плаване. Тя започна на 25 юни от германския град Инголщат и ще завърши на 27 август край Силистра.  В надпреварата с лодки по Дунав, във видинския участък, се..

публикувано на 17.08.22 в 16:00

Мюзикълът "MAMMA MIA!" на Белоградчишките скали

Започват вечерите посветени на мюзикъла, като част от Фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали" 2022. В четири поредни вечери от 18 до 21 август на сцената в Белоградчишката крепост ще бъде представен мюзикълът "MAMMA MIA!" на Софийската опера и балет. Изключително успешен мюзикъл, който има десетки постановки по целият свят и над 60..

публикувано на 17.08.22 в 15:55

За първи път Rock the Rave парти в Кула

Музикално парти, наречено Rock the Rave, ще се състои за първи път в град Кула. То е част от фестивала на изкуствата "КастрАртис", който е част от съпътстващи събития на 105-тия кулски панаир. Мястото подбрано за провеждане на събитието също е необичайно, феновете на техно и рок музиката ще могат да ѝ се насладят сред историческия парк..

публикувано на 17.08.22 в 15:40

Танцьори от Видинско в програмата на фестивала в Жеравна

Броени дни остават до началото на 14-то издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Хиляди посетители от цял свят ще се потопят в духа на старите български традиции през трите фестивални дни- от 19 до 21 август.  Тази година очакваме да бъде най-добрият ни фестивал, който сме правили до момента,   каза за Радио Видин  Христо..

публикувано на 17.08.22 в 14:55