"Светоглас" с концерт в подкрепа на храма във видинското село Костичовци

Родова среща "Да спасим храма" ще събере на 8 октомври жители на видинското село Костичовци и техни потомци от цялата страна. Целта е да бъдат набрани средства за ремонт на покрива на църквата "Св. Николай Чудотворец", изградена през 1882 година. В..

публикувано на 28.09.22 в 12:35

Отбелязваме Световния ден на туризма

В Световния ден на туризма говорим за приключенския и алтернативния туризъм. От няколко години велоприключението Дунав ултра популяризира природното многообразие, културно- историческите забележителности и местната кухня.  Алтернативният туризъм..

публикувано на 27.09.22 в 16:42

Обновен кабинет и нови духови инструменти в училището по изкуствата във Видин

С обновен кабинет започва учебната година за духовия оркестър в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Видин. Има и  нови духови инструменти,  казва Николай Илиев, преподавател по музика: " Реновирахме пода, вече имаме всичките табла и всичко..

публикувано на 27.09.22 в 15:10

Млади таланти от Монтана с нови награди от Международен конкурс

Гран при, 12 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала спечели Вокална група  "Детски смях"към ОДК - Монтана от Международния конкурс SOFIA GRAND PRIX.   "Децата се състезаваха в различни възрастови групи в различни категории...  Най-голямото..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Димово празнува

Празник на града отбелязва днес Димово. Селището във Видинско получава статута на град преди 53 години, през 1969 г. Ежегодно последните петък, събота и неделя на месец септември, като част от празничната програма, се провежда и Димовският панаир...

публикувано на 27.09.22 в 12:00

"Час при зъболекаря" - едно добро начало за едно добро орално здраве

Радио Видин дава началото на нова рубрика - "Час при зъболекаря", която ще се реализира в партньорство с лекаря по дентална медицина д-р Олга Папушева. Общата ни цел е превенция на оралните заболявания сред най-малките, или с други думи -..

публикувано на 26.09.22 в 17:31

Реплика на римски кораб акостира във Видин

Късноантичен римски фестивал озаглавен "Бонония оживява" ще се проведе във Видин този уикенд . На 1-и октомври гр. Видин ще се върне в славните времена на Римската империя и ще пресъздаде историческата атмосфера на римския град Бонония...

публикувано на 26.09.22 в 17:20

Отбелязваме Европейския ден на езиците

Видинската библиотека "Михалаки Георгиев" ще отбележи  Европейския ден на езиците. Денят се отбелязва на 26 септември всяка година от 2002 г., а ц елта е  да се популяризират ползите от изучаването на езици, езиковото разнообразие в Европа и да..

публикувано на 26.09.22 в 15:00
Борислав и Камелия

Приемната грижа- призвание или професия

Професия, с чиято помощ се изкарват пари ли е приемното родителство? Или по-скоро призвание, на което трябва да посветиш време, емоции, опит и грижа?  Отговорът на този въпрос зависи много от мотивацията на хората, които искат да станат..

публикувано на 26.09.22 в 13:30

УНИЦЕФ алармира за образователна бедност сред децата

Само една трета от 10-годишните деца в света не могат да прочетат и разберат проста писмена история, посочват от Детския фонд към ООН. От УНИЦЕФ наричат този дефицит "образователна бедност". Данните отпреди пандемията показват, че в България едно от..

публикувано на 26.09.22 в 09:43