Предмети от некропола край село Балей са част от национална изложба

Находки от къснобронзовия некропол край видинското село Балей са сред най-впечатляващите експонати в Националната археологическа изложба "Българска археология 2023" . Експозицията е подредена в Националния археологически институт с музей (НАИМ) при..

публикувано на 21.02.24 в 15:40

Логопеди ще консултират безплатно през март

Безплатни консултации ще проведат през март логопеди от цялата страна. Кампанията се организира за шести път по повод Европейския ден на логопедичната терапия - 6 март, който българските логопеди разпознават като свой професионален празник...

публикувано на 21.02.24 в 14:10

Почит към най-възрастните жители на община Бойница

Инициатива ще почете най-възрастните жители на всяко от селата от община Бойница . Целта е хората не само да получат материална подкрепа, но и нужното им внимание и уважение. Това обясни общественикът Радослав Треилов, който осъществява инициативата..

публикувано на 21.02.24 в 14:10
Павлинка Трифонова, директор на Държавен куклен театър - Видин

Над 380 представления пред многобройна публика има видинският куклен театър през 2023 година

Общо 383 представления , изиграни пред общо 27 000 зрители не само от Видин и региона, но и от цяла България - така може да бъде обобщена в цифри 2023 година за Държавен куклен театър - Видин . Много пътуващ и работещ - така директорът на кукления..

публикувано на 21.02.24 в 13:50

Видинска гимназия започва изграждане на Център за високи постижения

Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин започна реализирането на проект за изграждане на Център за високи постижения . Стойността на дейностите е 3 462 856 лева, а финансирането е по Националния план за възстановяване и..

публикувано на 21.02.24 в 13:45

В Белоградчик търсят решение за спасяване на общинската болница

В Белоградчик търсят формула за спасяването на болницата в града. Лечебното заведение е със задължения от над 800 000 лева и все по-малко пациенти, заради което и парите по клинични пътеки не достигат, за да се покриват разходите. От две..

публикувано на 21.02.24 в 10:00

Дуалното обучение в действие във Видин

Ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин са в дуално обучение и провеждат учебната си практика в завода на "Технически компоненти България" във Видин. Те са единайсетокласници в специалност "Компютърна техника и технологии"...

публикувано на 20.02.24 в 16:30

Благородна инициатива в Козлодуй подава ръка на местен музикант

В Козлодуй  организират благородна инициатива в помощ на местен музикант.  Чичо Вълко е познат на жителите в града с изкуството си - свири на акордеон. Дори и в най-студените месеци от годината неговата сцена е улицата, където изкарва прехраната си. За..

публикувано на 20.02.24 в 16:00

Видински ученици работиха по казуси, свързани с човешките права

По казуси, свързани с човешките права , работиха ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин , заедно със свои връстници от още пет европейски държави - Литва, Турция, Нидерланция, Италия и домакините от Румъния...

публикувано на 20.02.24 в 15:53

Приключи ли ремонтът на пешеходната зона между Младежкия дом и Спортната зала във Видин?

Тази пролет видинчани ще посрещнем с обновена централна пешеходна зона в участъка между Младежкия дом и Спортната зала.  Припомняме, че на 14 март е направена първа копка по проект "Основна реконструкция на централна пешеходна зона - IV етап“...

публикувано на 20.02.24 в 11:17