Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от..

публикувано на 26.02.21 в 11:13

Подкрепа за заетост в условията на пандемия от COVID-19

Пандемията от коронавирус изправи пред сериозни изпитания икономиката и пазара на труда в цяла Европа. За да смекчат удара върху бизнеса и да запазят поминъка на хората, Европейският съюз и държавите членки въведоха извънредни мерки. България..

публикувано на 26.02.21 в 10:50

За магията на журналистиката

Има професия, която изважда от живота ни събития, случки, празници и задъхани делници, за да ни ги напомни. Да ги знаем и да ги почитаме. Това е журналистиката, която е магия за всеки, който се е докоснал до нея и остава за цял живот в него. Ще..

публикувано на 25.02.21 в 16:50

Доверяваме ли се в днешно време?

Човешките взаимоотношения в днешно време са се променили коренно в сравнение с близкото и далечното минало. Но това, което винаги е било едно от най-важните неща, за да се развиваме като общество, е да изграждаме доверие един в друг. Едва ли има..

публикувано на 25.02.21 в 15:23

В "Музикална зона" на 25 февруари 2021 слушаме музика от Тирол

Тирол е историческа област и същевременно австрийска провинция, намираща се в Алпийския планински регион. Нарицателно е за специфична култура – тиролска музика, тиролски костюми, тиролски легенди, тиролска кухня, тиролски празници, тиролска..

публикувано на 25.02.21 в 09:00

Фотоволтаична централа в църковния двор на Бойница?

Инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаична инсталация в църковния двор на Бойница разбуни духовете в селото. Хората са озадачени от идеята на Видинската света митрополия да постави съоръженията върху земята, дарена в миналото от..

публикувано на 24.02.21 в 17:00
Възстановка на Клуба на площада във Видин

Видео за патриотичния дух подготвя студентка от Видин

Снимките на видеоматериал, посветен на 143 години от Освобождението на България, започват днес във Видин. Проектът е на студентката по журналистика Антонина Лозанова, която този път работи със своята майка - Светла Лозанова. Идеята е породена от новите..

публикувано на 24.02.21 в 12:47
крайдунавски парк Видин

Намаляват пейките в Крайдунавския парк във Видин

Намалява броят на пейките в Крайдунавския парк по централната алея, което е обезпокоително - алармира виннчанката Теодора Минкова:  "Като излизаме по главната алея в парка прави впечатление, че доста пейки липсват, не се знае къде са, някои..

публикувано на 23.02.21 в 16:30
Кристина Иванова от Оряхово, посланик за един ден

Момиче от Оряхово е „Посланик за един ден“

11-окласничката Кристина Иванова взе участие в инициативата „Посланик за един ден“. Тя е от Оряхово, в момента учи в  езиковата гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч . Това е вторият й опит за участие в инициативата, който тази година се..

публикувано на 23.02.21 в 15:30