За да оцелеят бездомните животни през зимата: бъдете спасители, не съдници

Това, което свързва бездомните животни - дали кучета или котки, особено през зимата, е желанието да оцелеят. През студените и сурови месеци начинанието е по-трудно, защото е нужна висока температура. Промушвайки се през всеки възможен отвор, котките се..

публикувано на 19.02.21 в 15:20

Кохезионната политика през новия програмен период - функция и роля за преодоляването на последиците от пандемията

От 1994 г. насам Кохезионният фонд се използва за предоставяне на помощ на по-бедните региони в Европа и за стабилизиране на техните икономики с цел стимулиране на растежа, заетостта и устойчивото развитие. Фондът допринася за финансирането на екологични..

публикувано на 19.02.21 в 11:10

Родители преоткриват ползите от бебеносенето

Бебеносеното е практика от миналото, която днешните родители преоткриват в името на здравето на децата си и в името на собствения си комфорт. Това обясни в предаването "Направление здраве" консултантът по бебеносене за Видин и Монтана Ема..

публикувано на 18.02.21 в 15:01

Гербът на Видин на 85 години

Преди 85 години на днешния ден се появява гербът на град Видин. Той е  изработен по идея на тогавашния кмет д-р Бърни Бончев, който много искал Видин да има символ, който да обхваща целия облик на града и да го представя по най-добрия начин...

публикувано на 18.02.21 в 14:58

Кметството на село Попица стана по-приветливо

С нова визия е кметството на село Попица, община Бяла Слатина. Обществената сграда е изцяло санирана, изграден е нов покрив, поставена е и дограма. Целта е гражданите, които идват за услуга да се чувстват удобно, каза за Радио ВИДИН Юли Йолов, кмет..

публикувано на 18.02.21 в 12:01
Проф. Жени Захариева

Проф. Жени Захариева празнува 60 години на сцена с концерт във Видин

Известната българска пианистка и педагог проф. Жени Захариева ще отбележи 60 години на сцена с концерт във Видин. Заедно със Симфониета Видин виртуозната изпълнителка ще представи произведения на Лудвиг ван Бетовен. Броени часове преди новата..

публикувано на 17.02.21 в 16:59

Умеем ли да правим добро?

17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанната проява на доброта. Празнува се по цял свят. В този ден хората трябва да се стремят да бъдат добри към всички, без да очакват награда. Добротата и щедростта са свързани с умението да правим добро..

публикувано на 17.02.21 в 15:58

Авторката на песента "Гълъбо" написа музика за спектакъл на театъра във Видин

Композиторът Вида Пиронкова е автор на музиката и текста на седем песни, написани специално за драматичния театър във Видин. Работата ѝ е след п окана, отправена от директора на театъра Дейвид Славчев. Музиката е за спектакъла "Ирония на съдбата",..

публикувано на 17.02.21 в 15:26

Здравни медиатори разясняват риска от COVID-19 сред ромската общност

В условията на пандемия ролята на здравните медиатори е особено важна там, където до хората по-трудно достига информация за рисковете от зараза.   В квартал "Нов път" във Видин те са трима. Назначени са от Общината и работят на терен,..

публикувано на 17.02.21 в 15:12

Танцьори от Видин показват в календар красотата на българската носия

Народно читалище "Светъл ден" Видин подготвя календар с народни носии "Да пребъде българското". Инициативата се осъществява по идея и с помощта на фотографа Светла Лозанова . Поводът е Националният празник на България - 3 март , а средствата..

публикувано на 17.02.21 в 11:00