Фондация "Подкрепа за реализация" определи ноември и декември като месеци на добрината и чудесата

В "Едно" говорим за събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през месец ноември и за тези, които предстоят. От фондацията определиха ноември и декември като месеци на добрината и  чудесата. Отбелязаха 13 ноември, който е..

публикувано на 24.11.23 в 14:57

Благотворителна акция зарадва възрастни хора във Видинско

За трета поредна година служители на финансовата компания "Пейсейф България" проведоха благотворителна акция за възрастни и самотноживеещи хора в Северозападна България. В Деня на християнското семейство, 21 ноември, два буса и четири коли..

публикувано на 24.11.23 в 13:00

Вокална група "Шоколадче" празнува с концерт-спектакъл в Лом

Вокална група "Шоколадче" празнува своя 15-и рожден ден. На 19 ноември 2008 година Видинският митрополит Дометиан извършва ритуал по кръщаването на групата и оттогава "шоколадчетата" от Лом празнуват на тази дата и своя рожден ден. Тази година..

обновено на 24.11.23 в 09:26

Келереровият центрантус - красиво, критично застрашено и лечебно растение

Растението келереров центрантус е познато на малко хора. То е с ограничен реал на разпространение и в България се среща само на две места -  в защитена местност "Веждата" на територията на Природен парк "Врачански Балкан" и в района на Бански..

публикувано на 23.11.23 в 16:27

Какви са рисковете от климатичните промени

Световни организации в свои официални доклади заявяват, че е много вероятно 2023 година да е най-топлата в метеорологичната история. От май досега в световен мащаб месеците са с рекордни температури. "В България, разбира се, не е точно..

публикувано на 23.11.23 в 15:29

Тол камерите ще засичат превишена скорост

Включват камерите на тол системата в борбата срещу пътния травматизъм . Идеята е електронните устройства да засичат автомобили, които се движат с превишена скорост. Това стана ясно след като от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че..

публикувано на 23.11.23 в 14:00

Селото и младите - истории от Стакевци

В подкаста "Селото"  ще ви разкажа за желанието на някои хора да се върнат към по-опростения начин на живот. Концепцията да се завърнеш на село придобива нов смисъл. Хора, израснали в града и живели в идеалния център внезапно откриват романтиката на..

публикувано на 23.11.23 в 13:37

"Книга за щастието" представят във Враца

"Книга за щастието" ще бъде представена днес във Враца . Авторът ѝ Владимир Дръндаревски казва, че това е книга, която дава точни понятия, свързани с щастието и най-важното - дава конкретни решения. Целта му е да помогне на хората да намерят пътя към..

публикувано на 23.11.23 в 10:55

Рори Милър представя книгата си "На око" във Враца

Американският готвач и автор Рори Милър гостува днес, 23 ноември, във Враца. Поводът е представяне на кулинарната му книга "На око". Рори Милър не веднъж е посещавал населени места в Северозапада, като участник в рамките на инициативата "Резиденция..

публикувано на 23.11.23 в 09:40

В "Музикална зона" на 23 ноември 2023 слушаме Хенри Пърсел

На 21 ноември се навършиха 328 г. от кончината на английския бароков композитор Хенри Пърсел. Уникалният му стил включва френски и италиански елементи. Пърсел е смятан за един от най-великите английски оперни композитори, автор на първата английска..

публикувано на 23.11.23 в 09:00