Илиян Бучков: Световната цивилизация е тръгнала от нашата територия

Беседа на тема "Древното знание" ще изнесе във Видин Илиян Бучков , планински инспектор от Национален парк "Рила", известен с прозвището Индиана Джоунс от Южна Рила. Спечелва си го, след като в продължение на 10 години проучва древните мегалити,..

публикувано на 13.10.20 в 17:56

За призванието да си войник

Национална информационна кампания "Бъди войник" се проведе днес на площад "Бдинци" във Видин . Събитието стартира с информационна борса за набиране на войници и матроси. То се провежда за втора поредна година, а инициативата е на Министерството на..

публикувано на 13.10.20 в 17:00
СУ

Бившата Руска гимназия в Лом отбелязва 50-годишен юбилей

Средно училище "Димитър Маринов" е едно от водещите образователни институции в град Лом. Учебното заведение, което е по-известно като Руската гимназия, многократно е променяло наименованието си през годините, но не и своите принципи. То винаги е..

публикувано на 13.10.20 в 15:05

Младежки съвет в Лом ще работи съвместно с общината

 Младежки съвет бе учреден в град Лом. В него участват ученици, които ще обсъждат и предлагат идеи и инициативи за развитие на община Лом. В новата структура ще участват 24 членове, които ще изберат свой председател с мандат една година. Във всички училища..

публикувано на 20.10.20 в 14:20
Цветелин Цецков и неговият преподавател Илиян Ценков

Млад учен от Монтана с награда от президента

Цветелин Цецков от Монтана получи грамота "Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели" от президента Румен Радев за  неговия проект "Simulation-Q", заел престижно място в индивидуалното класиране на Националната олимпиада по информационни технологии...

публикувано на 13.10.20 в 14:00

Полускъпоценните камъни и техните свойства

Полускъпоценните камъни(минерали и кристали), освен в бижутерията, могат да бъдат прилагани за подобряване на настроението и за балансиране на нашата вътрешна енергия. Камъните са разнообразни по форма и цвят, в зависимост от поетата светлина..

публикувано на 12.10.20 в 15:53

"Неделник" от 11 октомври 2020 година

"Неделник" вече е тук. Можете да чуете от Тони Попиванов за един гребен поход на Клубът по воден туризъм "Воден свят" към БТС-Видин. Походът премина по река Тимок и по река Дунав в продължение на три дни. За лечебната сила на вярата ни..

публикувано на 11.10.20 в 13:59

Добро и лошо семе

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение,  която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да..

публикувано на 11.10.20 в 08:00
Димитър Тодоров

Димитър Тодоров: Не мога да бъда небрежно щастлив, аз бия камбаната

Димитър Тодоров е общественик, работил дълги години в сферата на културата, образованието, социалните дейности в област Видин. Има над 21 години управленски стаж в различни сектори. Той е човек, който обича Видин и който винаги е работил за неговия..

публикувано на 10.10.20 в 19:35

Колекция от мини пожарни машини

Колекция на метални  колички от пожарни машини- и нтересно, кой ли би ги колекционирал? Със сигурност, трябва да е някой човек, свързан с пожарната. И това наистина е така, защото количките са на комисар Стилиян Пешев , директор на..

публикувано на 09.10.20 в 16:30