Оперната прима Цветелина Малджанска на видинска сцена

На 27 януари тази година се навършиха 265 години от рождението на Волфганг Амадеус Моцарт. Днес във Видин ще бъде отбелязана годишнината с концерт в зала "Филхармония".  Диригент е Петър Димитров, а солисти са сопраното Цветелина Малджанска и..

публикувано на 23.02.21 в 11:51

С доброволен труд обновяват детска площадка в Белоградчик

В Белоградчик  с доброволен труд почистиха района на стара детска площадка в града. По програма РОМАКТ са закупени нови съоръжения, които скоро ще бъдат монтирани. До края на март площадката ще е обновена и на нея ще играят децата от града...

обновено на 22.02.21 в 18:55

Няма опашки пред кабинетите за масова имунизация във Видин

Пет пункта за ваксиниране са разкрити в област Видин. В тях се извършва и масовата имунизация. Те са в Регионалната здравна инспекция, болниците във Видин и Белоградчик и в двата най-големи медицински центъра в областния град.  При..

публикувано на 22.02.21 в 17:30

За какво да внимаваме при избора на мартеница

  Една седмица остава до първи март , когато по стар български обичай, всички ще се закичим с мартеници , за да сме здрави, румени, засмени. Базарите за мартеници във Видин, Враца и Монтана са отворени още от началото на февруари, но обикновено..

публикувано на 22.02.21 в 15:50

"Неделник" от 21 февруари 2021 година

Заповядайте новият "Неделник". В предаването чуйте разговора ми с Теодора Францова за нейните пафти и бижута, които се намират в "съкровищницата" в Kalt11-Boutique . Там в нейната магическа обител в Старият град в прекрасният Пловдив..

публикувано на 21.02.21 в 12:10

Покаянието на човека е празник за Бога

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение – на митаря и фарисея. "В името на Отца и Сина, и Светия Дух! С богослужението в този ден Църквата встъпва в подготовителните седмици за..

публикувано на 21.02.21 в 08:00
Картина на Таня Василева

Художничката Таня Василева: "Човек не трябва да спира да следва пътя си и да дава шанс и на другите да го направят"

В "Калейдоскоп" ще ви разкажем историята на една млада жена от Монтана - художника и педагог Таня Василева. Тя е най-щастливият човек, защото е сбъднала мечтите си - да стане учител по рисуване, да твори и да работи с ръцете, да се вдъхновява от това,..

публикувано на 20.02.21 в 19:50

Над 2 200 жертви на насилие са потърсили помощ от "Асоциация Анимус" за миналата година

Пандемията отключи случаите на домашно насилие. Рязко се е увеличил броят им през май миналата година и този януари. 2 200 жени и деца, пострадали от насилие са потърсили помощ във фондация "Асоциация Анимус" през миналата година.  В същото..

публикувано на 19.02.21 в 16:43

За да оцелеят бездомните животни през зимата: бъдете спасители, не съдници

Това, което свързва бездомните животни - дали кучета или котки, особено през зимата, е желанието да оцелеят. През студените и сурови месеци начинанието е по-трудно, защото е нужна висока температура. Промушвайки се през всеки възможен отвор, котките се..

публикувано на 19.02.21 в 15:20

Кохезионната политика през новия програмен период - функция и роля за преодоляването на последиците от пандемията

От 1994 г. насам Кохезионният фонд се използва за предоставяне на помощ на по-бедните региони в Европа и за стабилизиране на техните икономики с цел стимулиране на растежа, заетостта и устойчивото развитие. Фондът допринася за финансирането на екологични..

публикувано на 19.02.21 в 11:10