Листното торене- "спешната помощ" при критични ситуации

В средата на май за пшеницата може да се говори с оптимизъм, защото до средата на април, преди да завали повсеместно, земеделците бяха повече от отчаяни. В много региони на страната пшеницата поникна едва през февруари, някои посеви през март не бяха..

публикувано на 15.05.19 в 19:25

Бивши работници в Коми: Навремето изградихме една малка България в сърцето на тайгата - снимки и видео

В "Другата истина днес ще се върнем години назад във времето, за да си спомним за българските дърводобивници в Коми. Темата не е случайна- оказва се, че само за периода от 1967 година до 1985 година, през Коми АССР са минали над 100 000 български..

публикувано на 15.05.19 в 18:35

Диана Експрес и Симфониетата ще зарадват видинчани

Една от най- обичаните български рок групи за всички времена Диана Експрес се завръща отново във Видин тази вечер, за да зарадва своите почитатели със спектакъла "Класика и Рок- 45 години Диана Експрес Симфони 2019".  За никого не е тайна, че..

публикувано на 15.05.19 в 16:06

Читатели стават библиотекари за ден във Видин

Какво е да си библиотекар? Ако сте любопитни да разберете отговора, такава възможност ви предоставя инициативата "Библиотекар за един ден" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин. Тя е традиционна за Националната библиотечна седмица, която се..

публикувано на 15.05.19 в 14:25

Радостин Иванов открива изложба в БиблиоПощата във Видин

Художникът Радостин Иванов открива изложба живопис в Библиопощата във Видин. Експозицията, озаглавена "Сезон III" , е последната от художественото турне на твореца - " Северозапад" . В нея авторът показва 27 абстрактни творби: "Абстрактното..

публикувано на 15.05.19 в 12:48

Първа награда за видинска ученичка във "Виртуално предприятие"

С първа награда от участие в Националното състезание "Виртуално предприятие" бе отличена осмокласничката Памела Стоянова от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" –Видин. На второ място се класира Ивана Бисерова от 11 а клас от същото училище..

публикувано на 14.05.19 в 17:50

Комисията за защита на потребителите ще проучва пазара за двоен стандарт

Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще проучва пазара на храни и спиртни напитки и на големите им дистрибутори в страни от Европейския съюз. Анализът ще бъде извършен в рамките на проект във връзка с двойния стандарт при потребителските стоки за..

публикувано на 14.05.19 в 16:00

Сборникът „Дунав- път през времето, мост между светове” с 27 разработки

В  Исторически музей - Оряхово се представя сборникът „Дунав - път през времето, мост между светове” . Той е съставен е от Калина Тодорова и е деветата книга от поредицата „Наследство”. Съдържа 27 разработки на представители на културните институции..

публикувано на 14.05.19 в 15:25

Националната библиотечна седмица в Северозапада

Националната библиотечна седмица, която тази година се провежда под мотото и е под надслов "Книгите са само началото…" ще бъде отбелязана от библиотеките в Северозапада редица инициативи. В Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин  предстоят..

публикувано на 13.05.19 в 09:05

Удивителният подвиг на светите жени Мироносици

Третата неделя след Пасха - на светите Мироносици , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава великата вяра на жените, наречени Мироносици, тяхното безстрашие и възнаграждаването им първи да чуят вестта за Възкресението на..

публикувано на 12.05.19 в 08:00