Акценти

Парти и стрийтбол за трап музиката във Видин

Младежката инициатива "It’s a TRAP" става на една година. Първият й рожден ден ще бъде отбелязан в събота с парти, посветено на трап музиката, и Великденски стрийтбол турнир, обясниха организаторите Симеон Вангелов и Никола Гърков: "Идеята на..

публикувано на 25.04.19 в 12:27

В "Музикална зона" на Велики четвъртък 2019 слушаме произведения от разнообразни автори

Седмицата на Христовото страдание, както и последващото Възкресение са вдъхновение за редица композитори. Преди да чуем музиката, инспирирана от евангелската история обръщаме поглед към класическия композитор и виртуозен виолончелист Луиджи..

публикувано на 25.04.19 в 09:00

Писателят Калин Терзийски гостува във Видин

Писателят Калин Терзийски ще се срещне с читатели във Видин. Тази вечер той ще представи свои творби и най-новата си книга - сборник с разкази "Мечката и други разкази", в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" от 17.30 часа. Авторът бе гост в..

публикувано на 24.04.19 в 16:15

Мерки за безопасен Великден във Видинско

Полицията предприема допълни мерки за осигуряване на обществения ред и повишаване на сигурността по време на предстоящите празници на територията на област Видин, съобщи комисар Петър Петров , началник на отдел "Охранителна полиция" в областна дирекция на..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

Труден е пътят, за да стане едно училще иновативно

Експертна комисия към МОН   посети училището в Ново село и видинските училища ОУ "П.Р. Славейков" и  ПГ "Проф д-р Асен Златаров", за да се запознае с иновативните методи на преподаване. Иновативните училища са сравнително ново нещо в България и..

публикувано на 23.04.19 в 16:30

Дни на професиите във Враца

Най-новите и атрактивни професии, които ще се изучават в учебните заведения през новата учебна година, бяха представени във Враца . В събитието "Дни на професиите" участваха средни училища, професионални и профилирани гимназии, които подредиха свои..

публикувано на 23.04.19 в 14:20

Д-р Григор Томов: Хората от Северозапада имат право на най-доброто лечение

Нова модерна апаратура получи Комплексният онкологичен център във Враца, коЙто обслужва пациенти и от областите Видин и Монтана. Това е най-добрата апаратура в света в момента, произведена е от водещи фирми, обясни в предаването "Направление здраве"..

публикувано на 22.04.19 в 18:31
Дарина Василева

Джак, Майк и Спайк

Кучетата от породата  Джак Ръсел териер са много темпераментни . Те са подходящи любимци за хора, които обичат движението. Ще ви дадат цялата си любов, но ще искат да играят, лаят и подскачат.  Дарина Василева от Монтана е горд собственик на три кучета..

публикувано на 22.04.19 в 11:33

Учителката Цветанка Игнатова: Видин е моят живот

Днес в "Калейдоскоп" ви представям една колкото обикновена, толкова и необикновена жена . Подчинила живота си на труд и работа, отгледала добри деца и внуци, радваща се на уважението на своите колеги и ученици, носеща в себе си болка за културата в..

публикувано на 20.04.19 в 19:35

Видинското ОУ "Иван Вазов" празнува

Видинското училище "Иван Вазов" започна отбелязването на своя 57-ми рожден ден. Ученици ще посетят Берковица и Белоградчик, каза за Радио ВИДИН директорът Пролетка Цветкова : "Имаме екскурзия с учениците. Част от тях ще посетят Берковица и..

публикувано на 19.04.19 в 15:00