Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден тест за Лудогорец

Днес ,от 22,05 часа,на стадион „Ещадио Мунисипал” в Португалия ще се играе футболната среща от груповата фаза на турнира Лига Европа между отборите на „Брага” и „Лудогорец”-Разград. Главен съдия на мача е италианецът Давиде Маса.Другият мач във групата е между германският „Хофенхайм” и турският „Истанбул Башакшехир”.Във временното класиране в групата води португалският тим с актив от 6 точки,”Лудогорец” е на втора позиция с 4.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха датите на матурите по желание

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Това съобщават от Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8,30 ч. ще са матурите по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. В същия ден от 14 ч. ще са изпитите по желание от профилирана подготовка по физика..

публикувано на 26.04.24 в 15:30

Следят рисковите язовири

Язовирите в община Шумен с първа и втора степен на потенциална опасност от преливане се следят и проверяват редовно. Това каза на днешното заседание на общинския съвет за намаляване риска от бедствия инж. Иван Сотиров – оператор на язовирни стени и съоръженията към тях. " Няма опасност от преливане на язовирите общинска собственост, дори напротив...

публикувано на 26.04.24 в 15:03

Договориха двуетажните влакове

Договор за доставка на двуетажни влакове, които ще бъдат закупени със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, подписаха служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полска компания. Срокът за изпълнение е 26 месеца, а стойността е над 300 500 000 лв. От дружеството трябва да доставят седем..

публикувано на 26.04.24 в 14:13

Обявиха мерките срещу коклюша

Безплатни ваксини срещу коклюш на всички бременни от 27-а до 36-а гестационна седмица ще осигури Министерството на здравеопазването. Това съобщи служебният министър д-р Галя Кондева. Тя уточни, че възможността ще се дава на всички бъдещи майки, които искат да се имунизират, независимо дали са здравноосигурени или не. Ваксинирането ще става  в обособени..

публикувано на 26.04.24 в 14:04

На десето място по трудови злополуки

Възпоменателна церемония в памет на загиналите при трудови злополуки се проведе в Шумен. Събитието е организирано и заради Световния ден за здравословен и безопасен труд – 28 април.  В знак на почит към паметта на загиналите бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча,  поставена на сградата на улица „Цар Калоян 1“. На церемонията присъстваха..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Още двама с фалшив ТЕЛК

Двама фалшиви пенсионери са разкрити в Цар Калоян, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Нарушенията са установени при разследване на служители от Икономическа полиция. Установено е, че от януари 2007 г. до момента 62-годишна жена е получила без правно основание 50 000 лв. Сумата представлява лична инвалидна пенсия,..

публикувано на 26.04.24 в 11:56

Разкриха домашна наркооранжерия

Съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха  криминалисти от Областната дирекция на МВР – Разград. Операцията е проведена на територията на Районното управление – Исперих. В хода на образувано досъдебно производство е претърсен частен имот, обитаван от 32-годишен мъж. Освен оборудваното с осветителни, отоплителни и вентилационни..

публикувано на 26.04.24 в 11:37