Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

И на Голяма Бородица с програма "ДНЕС"

Какво си пожелават християните на Голяма Богородица? Как старите чинари в Силистра ще се впишат в новите градоустройствени решения? Как шуменският хор „Родни звуци” ще отбележи своята 120-та годишнина? Тези и още теми очаквайте в програма „ДНЕС” в сряда следобед. Репортерите на РШ, музикалните редактори Диана Лазарова и Драгомир Симеонов и аз Мина..

публикувано на 14.08.18 в 16:25

Заедно на Голяма Богородица в "Оттука започва денят"

„Оттука започва денят“ – на Голяма Богородица, ще честитим празника на всички Марии. Веднага след новините в 7.00 чака "добро утро" ще ви пожелаят музикалният редактор Петромил Кулев и водещата Людмила Борикова. Бъдете с Радио Шумен и посоките, в които ще поеме 15-ят ден на август. Ще разберете кой да прехвърля и кой да не прехвърля парите си от..

публикувано на 14.08.18 в 14:56

С програма "Днес" в следобеда на 14 август

Защо застраховката "Гражданска отговорност" поскъпва драстично?  Какви са знанията от баба ще научат днес децата в къщата музей „Панайот Волов“? Могат ли да се видят реалните резултати от санирането на жилищни сгради в Нови Пазар? С каква програма ще участват мажоретките от Шумен по време на „Фестивала на цветята“ – Дебрецен?  Отговори на тези, а и..

публикувано на 14.08.18 в 13:00

Вторник с предаването "Оттука започва денят"

Общинската администрация в Тутракан вече има електромобил, който е снабден със специална колонка. Какви други идеи за пестене на средства има градската управа ще чуете в предаването „Оттука започва денят“. Нов радар за наблюдение на метеорологичната обстановка ще бъде монтиран на Шуменското плато. Художници от цяла България ще се включат в..

публикувано на 13.08.18 в 16:36

Днес да почерпят левичарите

Предлага екипът на програма „Днес” и проучва как и доколко се промени в училище отношението към децата, които искат да пишат с лявата ръка. Това е само един от акцентите на този понеделник, в който планираме да няма нищо фатално, въпреки че ще коментираме политическата ситуация в страната посред лято, недоверие и протести, както и ремонти. Все пак това..

публикувано на 13.08.18 в 10:10

С "Щура събота" в следобеда на 11 август

Щуро ли е да излезеш на ринга в чужда държава и да се изправиш срещу представителка на домакините – при това без каквито и да е протектори? Това ще ни каже Полина Гоалинова, която преди дни се завърна от Кипър с първата си професионална кикбокс победа. Как пасището в Алеково се превърна във футболно игрище? И къде в Шумен слушателите ни намират прохлада...

публикувано на 11.08.18 в 15:10

Неделя с предаването "Оттука започва денят"

Хора, които активно се занимават с подобряването на условията за туризъм в нашите планини, се обединяват в Български планинарски съюз. Една русенска метъл банда набира популярност с видеото си към сингъл срещу войната по пътищата. На 12 август ще наблюдаваме пика на метеорния поток Персеиди. Подробности за всичко това ще чуете тази неделя в..

публикувано на 10.08.18 в 17:12