Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кое е криворазбрано?

  Плащаме понякога солено заради лоши или криворазбрани преценки и превратни тълкувания на процеси и факти. Дори често противоположни значения влагаме в думите. Затова този четвъртък след 21 ви предлагаме да помислите: Кое е криворазбрано?   По повод проучване, че руснаците се срамуват най-много от „вечната бедност и несигурност“ и..

публикувано на 17.01.19 в 19:58

Бъдете с нас в утрото на 18 януари

„Без какво не можете“? Това ще бъде темата на предаването ,,По първи петли“, което по традиция всеки петък от 4:00 до 6:00 часа Радио Шумен излъчва на честотите на програма „Хоризонт“ на БНР. На телефони 855-145 и 855-155 с код към Шумен 054 ще очакваме вашите обаждания. Ако останете с нас ще научите и защо шуменският Отец Николай е пропътувал хиляди..

публикувано на 17.01.19 в 17:14

Иди си зимо, идвай лято на Атанасовден и "Оттука започва денят"

Честито на носещите името на свети Атанас, ще кажем в утрото на 18 януари. Зимата, според народния календар, от Атанасовден си тръгва, но нас ни чакат още студени дни и…плащане на ток. След неприятните емоции от последните сметки, има ли наистина начини, с които да се пести електроенергия? Ще чуете отговорите на инж. Петко Ганчев, който повече от 30..

публикувано на 17.01.19 в 15:11
Свилен Земеделски

"Без рамки" с Денислав Янев, Стефани Лечева, Свилен Земеделски

В предаването за изкуство и култура "Без рамки" на 17.01.2019 г. от 11 до 12 часа може да чуете: - Кои са най-важните промени в Театралния фестивал "Нова българска драма", който досега носеше името Международен фестивал "Друмеви празници Нова българска драма"? Какво ги налага и какво да очакваме от тазгодишното и следващите издания на форума в Шумен; -..

публикувано на 17.01.19 в 09:34
Община Антоново

На Антоновден от Антоново!

Какви са амбициите и проблемите на община Антоново? Какви спорове предизвика цената от 1 стотинка за билет за линия на градския транспорт в Търговище? За какво разказва книгата „Гласове от Русе за Добруджа“. По тези и още теми работят репортерите на Радио Шумен. В празничния Антоновден в програма „ДНЕС“, разбира се ще можете да поздравите..

публикувано на 16.01.19 в 15:29

Утро в четвъртък с радио Шумен!

Ще излязат ли на протест жителите на шуменските квартали „Мътница“ и „Макак“ заради това, че трябва да купуват винетки за да пътуват до Шумен? Отговорът на този въпрос очаквайте в предаването „Оттука започва денят“ на 17 януари. От началото на годината новоотпуснатите пенсии ще се изчисляват по нова формула. Какво се променя, ще разберете още в..

публикувано на 16.01.19 в 14:13

С програма "Днес" в следобеда на 16 януари

Какви са подробностите около трагедията в шуменския квартал „Дивдядово“? Снощи при пожар загинаха 58-годишен мъж и неговата майка. Подобрява ли се позицията на Шуменския университет в националната класация на висшите училища? Как директорът на шуменския театър коментира качеството на местната продукцията и при какви обстоятелства би подал оставка? Каква..

публикувано на 16.01.19 в 12:55