Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нека да е лято!

Със слънчеви помисли и светло настроение започва първата ни лятна среща в Денят на совите. За да си честитим лятото, избрахме и подходяща тема: Кой е най-слънчевият човек когото познавате? Ще чуете в късната ни рубрика вълнуващата история на  33-годишната Йорданка Георгиева от Исперих, когато никога не е виждала слънчевата светлина, но живее..

публикувано на 21.06.18 в 19:03

Петък с "Оттука започва денят"

Как един платен телефон може да стане безплатен? Защо кинезитерапевтът Весела Кръстева избра за своя кауза въвеждането на часове по лечебна физкултура в Търговище? Кои са магичните ритуали, в които можете да се включите този петък в градската градина на Шумен? Отговорите на тези въпроси ще чуете в предаването „Оттука започва денят“. С вас в утрото..

публикувано на 21.06.18 в 16:47

Слънцестоене

Как ще пазят реколтата от пожари? Ще възстановят ли статута на Военното училище в Шумен? Какво видяха участниците в празника на лятното слънцестоене на Шуменското плато? Информация, коментари, културни акценти и музика, която вълнува. Това ви предлагаме репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Георги Аспарухов и Данаил Денчев и аз, Мина..

публикувано на 21.06.18 в 10:07

Георги Господинов, проф. Христо Трендафилов и Анжела Димчева в предаването "Без рамки"

В предаването "Без рамки" от 11 до 12 часа в четвъртък, 21.06.2018 г., можете да проследите: - Как Георги Господинов коментира книгата си "Всичките наши тела", защо избира да заложи на кратката проза, доколто текстовете в изданието са в близост до едноминутните новели на Ищван Йоркен и кои са темите, които можем да открием между кориците; - Професор..

публикувано на 21.06.18 в 09:18

Кое ни раздвоява?

  Кое ни раздвоява? Над това ще умуват мъдрите птици днес след 21 часа.   По повод спешното изтегляне на милион български яйца от пазара, в актуалната анкета в 21,30 кажете: Притеснява ли ви птичия грип при кокошките и откъде се снабдявате с яйца?   В късната рубрика ни предстои среща с автора на „2221 и поливана..

публикувано на 20.06.18 в 20:45

И на 21 юни с Радио Шумен

  След новините в 6 часа сутринта на 21 юни, ви каним да се присъедините към предаването ,,Оттука започва денят” на Радио Шумен. Пламена Бръчкова и Жулиета Герова - екипът, който обещава да ви разсъни интересно в деня от годината с най-дълга светла част и ще ви осигури много музика до 10 часа. Ще получите информация за всичко важно. Ще ви пренесем и..

публикувано на 20.06.18 в 12:04

С програма "Днес" в следобеда на 20 юни

“Поезия в проза” ли е вотът на недоверие на тема сигурност, който от БСП внасят днес в Народното събрание? Възможна ли е интеграцията на бежанците, настанени в лагери у нас, и заслужават ли този шанс? Как полицията в Шумен учи децата на безопасно движение по време на лятната им ваканция? Ключ към дълголетието ли е мурсалският чай? Кои са..

публикувано на 20.06.18 в 10:06