Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С празничната програма "Днес" в следобеда на 24 май

Как Шумен отбелязва Деня на българската просвета, култура и славянска писменост? Повишава ли грамотността сред учениците националното състезание по буквуване в Русе? Защо българското училище в Прага се превърна от основно в гимназия? На каква тема бе посветено първото радиопредаване на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград? Отговори на тези въпроси..

публикувано на 24.05.19 в 13:10

Оттука започва 25 май

Добро утро ще ви пожелаем в съботния ден на вълните на Радио Шумен  с тази снимка на Явор Мичев. Фотографът, който ни вълнува с удивителните си кадри, влезе в топ 100 на най-добрите световни фотографи. Ще чуете отново откъс от интервю с русенеца, който споделя че тази година е несъмнено най-силната откъм успехи в живота му.  Защо село Красен се е славело..

публикувано на 23.05.19 в 16:36

В деня на изборите с Радио Шумен

Началото на изборния ден в региона ще проследим тази неделя в предаването „Оттука започва денят“. Репортерите и кореспондентите на Радио Шумен ще ни информират за всичко важно, свързано с вота за Европейски парламент в Шумен, Русе, Търговище и Тутракан. В утрото на 26 май ще говорим и за култура и образование. Ще ви срещнем с поета Стефан..

публикувано на 23.05.19 в 15:05

Празнично с "Оттука започва денят" на 24 май

Да съпреживеем заедно празничното утро на 24 май. Тази покана към вас отправя екипът на предаването „Оттука започва денят“ – Бояна Петрова и Невена Николова. В Денят на буквите ви обещаваме едно утро изпълнено с вълнуващи ефирни срещи и много хубава музика. Бъдете с нас веднага след новините в 07:00 ч.!

публикувано на 23.05.19 в 14:32

Финансовото състояние на болницата и борбата с градушките - в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 23 май, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Какво сочи финансовият отчет на шуменската болница? Какви са перспективите пред лечебното заведение търси Мина Денева; - От Съюза на овощарите се надяват новият министър на земеделието да реши проблема с градушките чрез въвеждане на самолетен способ за борба с..

публикувано на 23.05.19 в 10:02

"Лудогирие 2019" показва 250 съвременни творби

  В предаването „Без рамки“ този четвъртък ни предстои среща с русенския художник Атанас Владимиров, който освен своите живописни платна показа на юбилейната си изложба и огромната си дърворезба „Камасутра по български“. Ще научим и кои са наградените сред 140-те автори от страната и чужбина, на откриващата се днес Национална изложба..

публикувано на 23.05.19 в 09:49

"Денят на совите" на 22 май

Румънска банка обяви валутните курсове за деня в череши с ирония към високата цена на тези плодове при появяването им на пазара. И тъй като сезонните плодове и у нас не се радват на достъпни цени, в началото на предаването ще ви питаме: Кои продукти са в червената книга на потребителската ви кошница? След 22 часа въпросът за диалог ще бъде:..

публикувано на 22.05.19 в 18:08