Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В съботното утро очаквайте:

  Кой създаде песен по Вазовото стихотворение „Аз съм българче“? Що е то хакатон? Как за се предпазим от остеопороза? Как да говорим правилно? Отговор на тези и други въпроси очаквайте в „Оттука започва денят“ тази събота. В началото на уикенда с вас ще бъдем музикалният редактор Петромил Кулев и аз Мина Денева. Очакваме ви в програмата от 7 до 10..

публикувано на 19.10.18 в 13:35

С програма "Днес" в следобеда на 19 октомври

Какви са резултатите от проверките на товарни автомобили и автобуси край Шумен? Разглеждат мярката за постоянно задържане под стража на Северин Красимиров. Какво решение взе съдът в Русе? Защо излязоха на протест жителите на силистренските села Попина и Поляна? Стартира Националният конкурс „Гласовете на детската мелодия“. Колко млади таланти ще се..

публикувано на 19.10.18 в 12:51

Усмихнете се на новата седмица!

Кога трябва да сменим летните гуми на автомобила си със зимни? Въпреки, че гумите се казват зимни, това не означава, че трябва да изчакаме да завали сняг за да ги сменим. Какви са съветите на специалистите, ще чуете в „Оттука започва денят“ в понеделник сутрин. Отново дойде онова време от годината, в което вирусите и грипните състояния са на дневен..

публикувано на 19.10.18 в 11:08

Зависими ли сме от лошите новини?

Правим ли добро, ако сложим пари в паничката на човек, който проси? Това са все въпроси, които ще зададем в „Клуб петък“ този предиобед между 11,00 и 12,00. А сред гостите ще има журналисти, психолог и човек с голямо сърце. И вие можете да бъдете сред хората, които ще коментират, ако имате отношение по темата: Имате ли нужда от добрите новини?..

публикувано на 19.10.18 в 09:57

Бъдете с нас в утрото на 19 октомври

На кого разчитате и кой ви подава ръка в труден и тежък за вас момент? Това е темата на предаването „По първи петли“, което по традиция излъчваме всеки петък от Радио Шумен на честотите на програма „Хоризонт“ на БНР. На телефони 054/ 855-145 и 054/ 855-155 очакваме вашите обаждания. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещият Георги Софронов ще бъдат..

публикувано на 18.10.18 в 20:15

Петък с предаването "Оттука започва денят"

За работата на екипа на звено „Централна стерилизация“ в МБАЛ Шумен ще ви разкажем този петък в предаването „Оттука започва денят“. Той е предложен за наградата „Заслужил медицински колектив на община Шумен“ за 2018 година. „Заедно сме по-добри“ е благотворителната инициатива, която ще се проведе в Силистра.   Ще чуем каква е каузата на..

публикувано на 18.10.18 в 16:51

"Без рамки" - между поезията, спомените и документалистиката за червения терор

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 18.10 от 11 до 12 часа ще се спрем на художествената литература и документалните изследвания, на поезията днес и на взирането в историята на комунистическия терор. В предаването ще дадем думата на двама млади поети – Денис Нуф и Айча Заралиева и на професор Вили Лилков. Денис Нуф е..

публикувано на 18.10.18 в 10:37