Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благи вести на Благовещение

Как реагираха от Шуменския университет на заплахите за нулев прием в някои специалности? Да очакваме ли още оставки след скандала с апартаментите на властта? Каква е оценката за работата на шуменския окръжен съд? Информациите и коментарите на репортерите на Радио Шумен по тези и още теми очаквайте в програма „ДНЕС“ в понеделник. На големия..

публикувано на 25.03.19 в 11:30

За какво не храните илюзии?

  Неделята е подходящ ден да проявим повече мъдрост и да се очистим от излишни душевни наслоения.Ето защо довечера след 21 ще ви питаме: За какво не храните илюзии?   По повод старта на кампания "Направи го сега!" да мотивира младите хора да станат родители, без да отлагат момента, в актуалната блиц анкета в 21,30 кажете: Как да..

публикувано на 24.03.19 в 19:45
sova

За какво беше най-подходящ днешният ден?

Вечерното предаване „Денят на совите“ ще започне с този въпрос, а сред алтернативните отговори ще има и оставки, и коприва, а защо не и плаж. А малко по-късно ще гостуваме на една малко позната етнографска група в Североизточна България – алианите от Бисерци. Те ще ни разкажат за техния живот и традиции, а след това ще търсим съвременното продължение на..

публикувано на 23.03.19 в 19:40

Неделя сутрин с "Оттука започва денят"

Доброволци от Централната рибоопазваща организация организират почистване на язовир Ястребино“ -   още за акцията ще чуете в неделя сутрин в „Оттука започва денят“. Ще ви запознаем с талантливата Жарина от Шумен, която макар и само на девет години  впечатлява с дарбата си на художник. Ще ви предложим и да се забавлявате заедно с децата си като им..

публикувано на 23.03.19 в 10:00

Утро на Благовещение

С какво държавата и обществото ни е длъжник на българските жени и майки?  В първите часове на големия християнски празник на жената и майката - Благовещение, в "Оттука започва денят" поглед към най-сериозните проблеми на нежния пол у нас. Ще чуем позиция на Гергана Куцева от Българския фонд за жените. За младите хора и отношението им към теми като..

публикувано на 22.03.19 в 16:50

Събота с предаването "Оттука започва денят"

Млади учени работят по проект за изграждане на надеждна мрежа от метеорологични станции у нас. Бургаската група „Стокхолм“ гостува на шуменска сцена с концерт-кауза. Една от най- интензивно развиващите сe научни области в момента е епигенетиката. Русе е домакин на осмото издание на Националния фестивал „Русчуклийска среща“. За всичко..

публикувано на 22.03.19 в 16:17

Креативност във всяка възраст

В “ Паяжината ” тази събота,  Владо Генов  ще Ви срещне с опитния web-дизайнер, аналитик и мениджър на web-проекти  Александър  Панайотов . Възможно ли е да си добър IT-специалист и да мислиш за завръщане в България? За всичко това и за предизвикателството да останеш креативен в събота, 23 март, след новините в 11 часа по радио ШУМЕН.

публикувано на 22.03.19 в 10:52