Визитата на зам.-министър Русинова в Силистра е във фокуса на програма "Днес"

Снимка: Радио Шумен

Програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 17 часа ще проследи:

- Как премина посещението на Зорница Русинова - зам.-министър на труда и социалната политика и на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов в Силистра? Какво бе дискутирано на срещите с кмета и кметския екип, с експертите по социални дейности и грижи, с настанените в Дома за стари хора, с младежите с увреждания, следи Росица Арабаджиева;

- Защо биологичните производители подготвят протест? Откъде идва напрежението сред тях и защо се очакват дори фалити анализира Айше Лятиф в разговор с Милен Стоянов от "Българска асоциация биопродукти";

- Младежите и кадетите от националния отбор по фехтовка пътуват в края на седмицата за участие на Световно първенство в Полша. 7 от 10 състезатели на рапира са от шуменските клубове. Темата следи Десислава Спирдонова в в разговор с Николай Николов, треньор на националния отбор по фехтовка;

- Как социалните мрежи променят класическите медии и PR-а ще коментира почетният гражданин на Шумен Максим Бехар. Публична среща с него е организирана по-късно в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров".

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Пламена Бръчкова и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 16 юли

Как да си направите домашен спрей срещу комари и къде ще пръскат тези дни, това е само една от полезните теми на 16 юли след 7 часа сутринта. Не пропускайте още имат ли право да санкционират електрическите инвалидни колички при движение на пътищата - какво казва законът? 14 истински истории от войната по пътищата,разказани от първо лице - в книгата..

публикувано на 15.07.19 в 14:30

Програма "Днес" на 15 юли

Какви са амбициите на БСП за предстоящия местен вот в Шумен? Ще бъдат ли рехабилитирани системите за напояване в район Попово? Как Русе се превръща в лятна столица на класическата музика? И какво да очакваме от спектакъла „Кризисен център? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем Елица Маринова..

публикувано на 15.07.19 в 10:41

Оттука започва 15 юли

Какво да правим със старите непотребни или неработещи ел. уреди, към кого да се обърнем, кого да потърсим и не на последно място – защо в никакъв случай не трябва да си позволяваме да   ги изхвърляме сред природата или в казаните за битова смет ? Отговорите ще научите в понеделник сутрин в „Оттука започва денят“. Как деца от Русе се учат да живеят..

публикувано на 14.07.19 в 10:00

Култура на почивката?

В средата на лятото в неделя темата за почивките е някак естествена.   Пълноценната почивка също е въпрос на култура. Можем ли да се подготвим и как? Ще ви поканим на първото издание на „Игрите на града“ в Шумен. Ще ви разкажем поредната приказка за вярата с отец Николай. Неделно събуждане с информация и музика. Това ви предлагаме Драгомир..

публикувано на 12.07.19 в 13:52

"Оттука започва денят" в събота сутрин

Песни и танци ще огласят и разлюлеят местността Аязмото край дуловското село Руйно в съботния ден – още за 25-тото издание на фестивала на турския фолклор, който от тази година е със статут на национален, ще научите в „Оттука започва денят“ на 13 юли. Ще разберем и за проявите, които Националният парк-музей Шипка започва, за да почете строителите на..

публикувано на 12.07.19 в 13:35

Програма "Днес" на 12 юли

Имат ли основания притесненията на ръководството на Средно училище „Панайот Волов“ в Шумен за извършените ремонти там? Какво смята инструктурът Емил Узунов за промените при шофьорските курсове? Къде планира да почива шуменецът това лято? И какво ще представи поетът Пламен Дойнов по време авторската си вечер в Разград? Отговорите на тези и още..

публикувано на 12.07.19 в 10:14

Бедствието в Гърция и Законът за Черноморието - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 11.07.2019 г. може да проследите: - Каква е ситуацията в Северна Гърция, след като силна буря там отне живота на няколко души, а стотици пострадаха. Какво са преживели българите, живеещи край Солун, търси Сълза Стаменова; - Къде ще почиват лятото шуменци, родните плажове или тези зад граница предпочитат те,..

публикувано на 11.07.19 в 11:22