Финансовото състояние на болницата и борбата с градушките - в програма "Днес"

Снимка: Радио Шумен

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 23 май, от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво сочи финансовият отчет на шуменската болница? Какви са перспективите пред лечебното заведение търси Мина Денева;

- От Съюза на овощарите се надяват новият министър на земеделието да реши проблема с градушките чрез въвеждане на самолетен способ за борба с градушките. Колко и каква продукция пострада при последните валежи анализира Айше Лятиф;

- Мария Христова дари ценна автентична българска народна носия на Регионалната библиотека в Силистра. Как още дарителката провокира интереса към фолклора следи кореспондентът ни в дунавския град - Милен Милушев;

- Доц. Младен Младенов ще представи арт проектите на студенти и преподаватели от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", които ще бъдат експонирани в Художествена галерия "Елена Карамихайлова".

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Виктория Стефанова и Пламена Бръчкова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хайде на панаира в Разград!

В „Оттука започва денят“ на 23 юли ще коментираме стари и нови проблеми, ще ви каним на летни фестивали и ще следим актуалната и полезна информация от Североизточна България. Какво става с недостроената сграда в центъра на Шумен, която от години боде очите на гражданите? Къде можем да отидем за безплатен преглед за хепатит? Какви са интересните..

публикувано на 22.07.19 в 14:16

Програма "Днес" на 22 юли

Как вървят разкопките в късноантичния град Абритус? Какви забавления за най-малките организират от Екоинпекцията в Шумен? И как ще бъдат открити Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем аз – Елица..

публикувано на 22.07.19 в 10:42

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

Държавата ще плаща за приспособяването на жилищни сгради за хора с увреждания. Дълго чаканата програма е публикувана за обществено обсъждане. Още по темата ще чуете в понеделник сутрин. От 22 до 24 юли най-много кисело мляко ще се изяде в Разград. За поредна година градът е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и..

публикувано на 21.07.19 в 10:05

Неделно утро с Радио Шумен

Събудете се с радио Шумен в неделното юлско утро! От 07:00 ч до 10:00 ч. ви очакват часове пълни с интересни срещи и много музика. Ще научите повече за интересния професионален път на директорът на болницата в Дулово д-р Константин Попов, който минава дори през далечна Африка. Ще ви заведем и на басейн. Как шуменци се разхлаждат в жегата и за емоциите..

публикувано на 19.07.19 в 16:55

Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата..

публикувано на 19.07.19 в 16:29
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44

Кога трябва да сме над нещата

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за..

публикувано на 18.07.19 в 18:15