Програма "Днес" на 30 май

Снимка: БГНЕС

Какви решения взе Общински съвет-Шумен на днешната си майска сесия? Какво се случи на делото Хитрино? Кое е шуменското село с нулева престъпност? Къде се организира панаир на учебните предприятия? И кога ще заработят виртуалните лаборатории в Русе? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ на 30 май с водещ Елица Маринова и музикални редактори Виктория Стефанова и Розалина Райчева. Слушайте ни от 13:00 до 17:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Насилието над деца и Панаирът на киселото мляко - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен във вторник, 23.07.2019 г. може да проследите: - Комплексът за социални услуги в Шумен е домакин на конференция за насилието над деца. Организатор е Институтът за социални дейности и практики. По темата работи Росица Арабаджиева; - Какво научиха младите хора на Панаира на киселото мляко от гецовските баби търси Христина..

публикувано на 23.07.19 в 10:48

Хайде на панаира в Разград!

В „Оттука започва денят“ на 23 юли ще коментираме стари и нови проблеми, ще ви каним на летни фестивали и ще следим актуалната и полезна информация от Североизточна България. Какво става с недостроената сграда в центъра на Шумен, която от години боде очите на гражданите? Къде можем да отидем за безплатен преглед за хепатит? Какви са интересните..

публикувано на 22.07.19 в 14:16

Програма "Днес" на 22 юли

Как вървят разкопките в късноантичния град Абритус? Какви забавления за най-малките организират от Екоинпекцията в Шумен? И как ще бъдат открити Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем аз – Елица..

публикувано на 22.07.19 в 10:42

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

Държавата ще плаща за приспособяването на жилищни сгради за хора с увреждания. Дълго чаканата програма е публикувана за обществено обсъждане. Още по темата ще чуете в понеделник сутрин. От 22 до 24 юли най-много кисело мляко ще се изяде в Разград. За поредна година градът е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и..

публикувано на 21.07.19 в 10:05

Неделно утро с Радио Шумен

Събудете се с радио Шумен в неделното юлско утро! От 07:00 ч до 10:00 ч. ви очакват часове пълни с интересни срещи и много музика. Ще научите повече за интересния професионален път на директорът на болницата в Дулово д-р Константин Попов, който минава дори през далечна Африка. Ще ви заведем и на басейн. Как шуменци се разхлаждат в жегата и за емоциите..

публикувано на 19.07.19 в 16:55

Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата..

публикувано на 19.07.19 в 16:29
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44