Кога трябва да сме над нещата

Снимка: БТА

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за връзка с нас са 855 145 и 855 155, кодът на Шумен - 054.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На Петковден в „Денят на совите“:

Ще ви попитаме: От какво човек помъдрява? Въпросът е свързан с традициите на днешния ден в обредния календар на българите и винаги може да ни бъде полезен с отговорите, които най-мъдрите сред нощните птици ще коментират. Преди това в актуалната част ще бъдем на криминална вълна, заради някои акценти от днешния ден, но няма да подценим полезните и любопитни..

публикувано на 14.10.19 в 19:28

Полезно утро с Радио Шумен

За възможностите и перспективите на професията програмист, за това как старо дърво в центъра на Шумен ще се преобрази в библиотека на открито, както и за изложба живопис в Търговище ще говорим в „Оттука започва денят“ на 15 октомври. Веднага след новините в 6 сутринта на честотите на Радио Шумен ще ви очакват Невена Николова и Васил Манев. Започнете новия..

публикувано на 14.10.19 в 14:09

Нови пазар празнува на Петковден

Нови пазар   празнува днес. Как се усеща празникът в града? Кое е най-важното за хората в малкия град? Защо от Националото сдружение на общопрактикуващите лекари настояват да няма освободени от потребителска такса за преглед? Какви са аспектите на кризата в Сирия? Какви са лостовете за предотвратяване на бежанска вълна към Европа? Това са..

публикувано на 14.10.19 в 09:51

От радост или от мъка пие българинът?

България е на 8-мо място в света по консумация на алкохол годишно на глава от населението. Според проучване на авторитетното общомедицинско научно списание българите пият по средно 12,8 литра чист алкохол на година. В "Денят на совите" във втората октомврийска неделя питаме: От радост или от мъка пие българинът? Каквото и да мислите по темата, може да..

публикувано на 13.10.19 в 18:30

"Оттука започва денят" в събота сутрин

Кулинарни майстори и самодейци ще се съберат в Сребърна, за да покажат автентичните вкусове и обичаи на региона. Още за фестивала „Гозбите на Добруджа“ ще чуете в събота сутрин. В „Оттука започва денят“ ще закрием и летния сезон подобаващо – с много домашна бира в шуменското село Кюлевча. „Драгоево пее и танцува“ е фестивалът, който ще събере на..

публикувано на 11.10.19 в 16:16

Неделно утро с Радио Шумен

Екипът на предаването ,,Оттука започва денят” ще ви очаква сутринта след новините в 7 часа на 13 октомври. Интересни и талантливи събеседници, любопитни теми, новини и много музика – всичко това ви очаква в неделното утро на честотите на радио Шумен. С вас във времето до 10 ще бъдем Невена Николова и Пламена Бръчкова. Да направим заедно..

публикувано на 11.10.19 в 13:41

С програма „Днес“ в следобеда на 11 октомври

От какви работници има нужда област Шумен? Отговорите дава анкетно проучване от септември, което представят по време на Областния съвет за развитие.  Как България ще се утвърди като арт дестинация? С какво земите между Дунав и Черно море привличат чужденци, ценители на изкуството? Готова ли е Община Русе за зимата? Какви разкази е събрал Еди Румян в..

публикувано на 11.10.19 в 12:54