"Без рамки" - с лице към библиотеките, видео арт фестивалите и класическата музика

4
https://www.facebook.com/lilyana.kehayova
Снимка: Лиляна Кехайова

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 17 октомври от 11 до 12 часа можете да проследите:

- Как докторантът в Софийския университет "Св. Климент Охридски" инж. Георги Петров, участник проведената този месец в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" кръгла маса, коментира дигитализацията на библиотеките у нас;

- Интервю с Цветан Кръстев, лектор на няколко издания на Студентския видео арт фестивал в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", организатор на провеждания във Варна международен фестивал за късометражни филми "Карантината";

- Как виолончелистката Лиляна Кехайова работи със Симфониета - Шумен и маестро Станислав Ушев, за да поднесе на публиката първото за Шумен изпълнение на Концерта за виолончело и оркестър на Големинов?

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикален редактор е Данаил Денчев.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Употребени или виновни сами на себе си?

Задаваме този въпрос в „Клуб петък“, дискусионното предаване на Радио Шумен в края на седмицата. Темата с фалшивите болнични не спря да обзема общественото пространство, затова между 11,00 и 12,00 днес ще коментираме пореден опит за употреба или изпитание за търпението на българското общество. Кои бяха по-използвани по тази тема: лекарите, наемните..

публикувано на 22.11.19 в 08:36

За децата и ценностите в "По първи петли"

Семейството, мира и сигурността са сред най-важните неща за българина. Приятелството и доброволчеството също намират място в ценностната ни система или поне това сочат последните проучвания. Образованието губи челните позиции, а професията е определяна като ценност, пряко зависима от размера на заплатата. Кои са ценностите, които искате да..

публикувано на 21.11.19 в 16:53

И в събота сутрин с Радио Шумен

  Да направим заедно началото на 23 ноември по-приятно с предаването ,,Оттука започва денят” на Радио Шумен. Интересни събеседници, любопитни теми с покани за дневни събития, актуални вести и много музика – всичко това в съботното утро. Бъдете с него от 7 до 10 часа. Екъпът, който ще се погрижи за вашето добро настроение от сутринта: водещ -..

публикувано на 21.11.19 в 15:37

Технологиите в помощ на класната стая

В “ Паяжината ” Владо Генов  ще Ви срещне с един млад ентусиаст и финалист в  Imagine Cup   -   Кирил Русев . Завършил е образованието си във Великобритания, но решил заедно с по-малкия си брат и двама приятели от университета, да направи революция в българската образователна система. Чрез въвеждане на иновативни технологии в класната..

публикувано на 21.11.19 в 15:06

До полунощ с ,,Денят на совите"

     Каним ви да бъдете с предаването ,,Денят на совите“ и в сряда вечерта. За да сме заедно, достатъчно е да сте от 21 до полунощ на вълните на Радио Шумен. ,,Кога ви се е налагало да започвате отначало?“ - това е темата за диалог тази вечер от 22.30 часа.   В студио едно на Радио Шумен ще е екипът:  Жулиета Герова - водещ,..

публикувано на 20.11.19 в 19:02

В Деня на християнското семейство

Ще се вдигне ли цената за обезвреждане на отпадъците в Шумен? Как ще продължи делото на БСП за касиране на резултатите от изборите в Шумен? Кулинарна изложба…в съда. Репортажи и коментари от тези и други интересни събития от Североизточна България очаквайте в програма „ДНЕС“. Музикалните редактори Драгомир Симеонов и Данаил Денчев и аз Мина Денева..

публикувано на 20.11.19 в 16:44

Поезия и музика без рамки

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ще разберем какво предстои на XII Международен конкурс „Франц Шуберт“ в Русе. Ще ви представим и носителката на втора награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – поетесата от Разград Стамена Дацева. 110 години от рождението на Никола Вапцаров - ще чуем думи за него от племенницата Мая..

публикувано на 20.11.19 в 16:34