Стресът, тютюнопроизводството и пушенето - теми в програма "Днес"

лула
Снимка: Pixabay

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 21 октомври, от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Как експертите на КНСБ коментират стреса на работното място? Как използването на социалните мрежи се отразява на продуктивността и тонуса на хората, търси Христина Димитрова;

- 30% от тютюнопроизводителите не са включени в регистъра за 2019 г., което означава, че са в сивия сектор. Какви санкции ги грозят анализира Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в разговор с Айше Лятиф;

- Фондация "Изкуството да живееш" организира семинар на тема "Справи се с ума си" в Силистра. Кои дихателни техники и методи за справяне с ежедневните проблеми ще бъдат представени ще разберем от Миглена Стоянова;

- По-малко вредни ли са електронните цигари и как всъщност влияят на организма ни ще проследим от интервюто на Георги Земеделски с доктор Гергана Гешанова;

- Юлияна Антонова - Мурата ще представи в Шумен втората си книга "Уки уки, Япония". Срещата с нея е в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров".

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Васил Манев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

13 ноември с "Оттука започва денят"

Очаква ли ни безводие заради сухото време? Отговорът на този въпрос ще търсим в „Оттука започва денят“ на 13 ноември. На тази дата се отбелязва Световният ден на добротата. Срещаме ли я по-често и кое е последното добро което сте направили или някой друг е сторил за вас? Отговорите на шуменци ще чуете в анкета. Ще погледнем и между страниците на..

публикувано на 12.11.19 в 15:40

С програма „Днес“ в следобеда на 12 ноември

Кой заслужи наградата на името на проф. Рашо Рашев?  Защо заплашват с напускане анестезиолозите от болницата в Търговище?  Какви са проблемите в Мадара, които първо трябва да бъдат решение от новоизбрания кмет?  „PLACEMAKER-и в действие“. Кои са младежите в Силистра, които преобразиха част от централната алея и какви са следващите им идеи?..

публикувано на 12.11.19 в 11:20

В “Денят на совите“ на 11-ти ноември

Ще уважим поводите за поздрав на днешния ден, ще чуем за какво предупреждават 11 хиляди учени и ще размишляваме на това: може ли за един ден да се засеят 11 милиона дръвчета. Това са някои от интересните щрихи на понеделника, които ще коментираме в актуалната част на вечерното предаване на Радио Шумен след 21,00. А по-късно ще говорим за спестяването и за..

публикувано на 11.11.19 в 20:13

Оттука започва 12 ноември

История за добро, революционен образователен метод и празникът на Русенския университет са трите основни акцента в утрото на 12 ноември по Радио Шумен. Защо младежи от силистренската земеделска гимназия осиновиха спирка – подробности за поредната им инициатива в полза на хората от ръководителя на доброволците - инж. Галина Даскалова. Филм..

публикувано на 11.11.19 в 17:31
Студио,микрофон

Говорят новоизбраните кметове

Доколко светло е „светлото бъдеще“, обещано по време на предизборната кампания? В „Часът на репортера“ на 12 ноември очаквайте разговори с новоизбраните кметове на петте областни града в обхвата на радио Шумен – Русе, Шумен, Разград и Търговище. За ангажиментите, които поемат към гражданите в краткосрочен и дългосрочен план, за добрите практики..

публикувано на 11.11.19 в 14:11

Общинските сесии и бюджетът - акценти в програма "Днес"

С програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа в понеделник можете да проследите: - Как премина първото заседание на Общинския съвет в Шумен? Темата следи Росица Арабаджиева; -   На какво залага проектобюджетът на страната за 2020 г. и какви полемики предизвиква? Защо икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова смята, че..

публикувано на 11.11.19 в 13:01

Как 10 ноември промени живота ви?

Само преди седмица приключиха местните избори- по традиция време за доста емоции. Въпросът в актуалната част на предаването ще бъде: „Разделяли ли сте се с приятели заради политика?“ И тъй като 10 ноември е знакова дата в най-новата ни история, тази вечер ще имате възможност да разкажете как 10 ноември 1989-та промени живота ви?..

публикувано на 10.11.19 в 18:40