Regjimi i lehtësuar çoi deri në shtimin e numrit të punonjësve nga vende të treta

Foto: arkiv

6 389 janë të huajt e regjistruar si punonjës sezonal në Bullgari nga shtete të treta për gjashtëmujorin e parë. Gjatë së njëjtës periudhe të vitit 2017 ata kanë qenë mezi 2 847. Këta janë njerëz përgjithësisht nga 36 shtete jashtë Bashkimit Evropian. Më shumë janë punonjësit sezonal nga Ukraina - mbi 5 mijë. Pasojnë Moldavia, Kirgistani dhe Rusia. Ka dhe të tillë nga vendet ekzotike si Vietnami, Tajlanda. Sektorët, në të cilët janë punësuar më shumë qytetarë nga shtete të treta janë turizmi dhe bujqësia. Rritja vjen nga lehtësimet, të cilat janë bërë në legjislacionin bullgar me kërkesë të punëdhënësve, të cilët alarmuan  për deficit të kuadrove.

Më shumë nga rubrika

Shtetësia bullgare e dhënë për shkak të investimeve do të hiqet nëse ato nuk zhvillohen

Kontrolli i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare dhe i Ministrisë së Punëve të Brendshme i rreth 40 mijë personave që kanë marrë shtetësi bullgare në periudhën 2013-2018 ka konstatuar se ndër ta ka të tillë, të cilët e kanë marrë shtetësinë e tyre..

botuar më 19-02-20 7.16.MD

Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva: Politika jonë e jashtme duhet të ketë orientim ekonomik

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva mirëpriti drejtorinë e Asociacionit të Konsujve të Nderit. Në takim zonja Zaharieva shqyrtoi mundësitë për punë të përbashkët në sferën e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe ekonomike..

botuar më 19-02-20 6.21.MD

Bojko Borisov dhe Talat Xhaferi: Bashkëpunimi mes Sofjes dhe Shkupit është i shkëlqyeshëm

Kryeministri Bojko Borisov u takua me Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë Veriore Talat Xhaferi, i cili vizitoi Bullgarinë me rastin e votimit në Kuvendin Popullor të projektligjit për ratifikimin e Protokollit të Traktatit të Atlantikut..

botuar më 19-02-20 3.32.MD