Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi..

botuar më 19-07-18 12.43.MD
Atanas Skatov

Një alpinist bullgar ngjiti majën Gasherbrum 2

Alpinisti bullgar Atanas Skatov ngjiti majën Gasherbrum 2 me  lartësi 8035 metra në malin Karakorum – Pakistan. Kjo është tetë-mijëshja e nëntë për bullgarin 41 vjeç dhe e tretë për të për këtë stinë. Më 15 maj ai ngjiti majën e tretë për nga..

botuar më 19-07-18 10.32.PD

U miratua një plan për kapërcimin e tendencave negative demografike

Qeveria miratoi një plan për vitin 2019 për realizim të Strategjisë së aktualizuar Kombëtare për Zhvillim Demografik në Bullgari (2012-2030). Ndër prioritetet janë pezullimi i proceseve negative demografike, kapërcimi i pasojave negative nga plakja,..

botuar më 19-07-17 5.41.MD