Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

11 shtete marrin pjesë në Festivalin Ndërkombëtar Folklorik “Vitosha”

Herën e 23-të me radhë Sofja është organizatore e Festivalin Ndërkombëtar Folklorik “Vitosha”. Në këtë veprimtari kulturore sivjet përfshihen muzikantë, valltarë dhe këngëtarë nga 11 shtete ndër të cilat Meksika, Kazakistani, Turqia, Peruja, Japonia, Bosnjë..

botuar më 19-07-17 3.04.MD

Po aplikojnë masa të jashtëzakonshme kundër murtajës afrikane nëpër derrat

Ushtria, policia dhe xhandarmëria përfshihen në luftën me murtajën afrikane nëpër derrat, tha ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva. Dy vatra të reja - në rrethin e Vracës dhe në rrethin e Tërgovishtes, janë zbuluar gjatë ditës së mërkurë,..

botuar më 19-07-17 2.17.MD

Bullgaria mbetet në bisedimet me Volkswagen

Fakti se Volkswagen ka zgjedhur të bisedojë me Turqinë për uzinën e re të kompanisë, nuk do të thotë se, për Bullgarinë procesi ka përfunduar. Derisa nuk ka një marrëveshje të firmosur, çdo një prej tyre është alternativë, tha anëtari i Këshillit..

botuar më 19-07-17 1.54.MD