Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 24 юни с Емилия Николова

Оздравителна процедура или наказателна мярка е поставянето под особен надзор на две български банки? По учебник ли са действията на БНБ? Търсим професор Стефан Вачков, ръководител на катедра „Финанси” в Икономическия университет във Варна



Кога ще стане известен микробиологичния състав на морската вода във Варна и какви са опасностите за туристите? Д-р Веселина Божилова от РЗИ-Варна

Среща в бедствието - сирийски бежанци на помощ на пострадалите в „Аспарухово”

Какво показва предварителната оценка на щетите, нанесени от проливните дъждове и има ли вече план за тяхното възстановяване?

Репортаж от заседанието на ОбС-Варна

Преслава Пейчева представя седмичния хит по Радио Варна „Среднощни хора”

Рубрика по ОП „Транспорт”

Представят изпълнените дейности по проект на община Девня за изграждане на 33 социални жилища.

Изложба „Децата, децата”  живопис и рисунки на известната варненска художничка Маргарита Денева се открива тази вечер в Арт салона на Радио Варна

Рубрика „Фестивалите”

Среща с режисьора Иван Ничев и с неговия филм „Българска рапсодия” 

Еньовден в Парк-музей „Владислав Варненчик” и за финал "думи за празника на побеждаващия живот" от Йово Неделчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Светла Косева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 август със Светлана Вълкова

Най-дългата детска рисунка за Деня на Варна Духът на Варна в картините на Светла Косева "Преди музикалните инструменти" – проект с музикални скулптури на Мартиан Табаков „Простор по виетнамски“ – фотография на Даяна Иванова „Следи от Тоскана“ – четирима художници в Галерия „Тереза Зиковска“ Dire Straits свириха във..

публикувано на 16.08.24 в 11:05

НОВИЯТ ДЕН на 16 август с Иван Барбов

Мъдрите хора са казали, че са се пие по една чаша кафе сутрин е не само полезно, но и малко. Без значение по колко кафе пиете, каним ви да го направите в компанията на Радио Варна и сутрешния радиоотбор в състав Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще "дриблираме" ефирно по..

публикувано на 16.08.24 в 05:55

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, четвъртък

Честит празник, Варна!  В празничното за варненци утро какво да очаквате в програмата ни:  Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан за Успение на Пресвета Богородица, Ден на Варна; Спазен ли е графикът за ремонта на ул.14 в м-т „Евксиноград“? – репортаж; Репортаж от регатата „Кор Кароли“, която се провежда винаги в дните около 15..

публикувано на 15.08.24 в 05:48

НОВИЯТ ДЕН на 14 август с Мариела Димитрова

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик. Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото прецениха,..

публикувано на 14.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО във вторник, 13 август

Репортаж от района на  УМБАЛ „Св. Марина“, за да проследим  дали е приключила подмяната на стария водопровод Коментар на Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура за пожара в Първа психиатрична клиника на Университетската болница "Света Марина" във Варна Коменмтар на кмета на район „Младост“ Христо Христов за изсечените дървета..

публикувано на 13.08.24 в 14:28
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 13 август с Иван Барбов

Всяко утро е време не за бързане и суета, а за незабързани, дълбоки и златни мисли. Тази дълбока и златна мисъл е просветнала в съзнанието на известния писател Джон Стайнбек, най-вероятно в някое приятно, прохладно ранно утро като днешното. В 6.00 часа, освен за мъдри мисли и кафе, е време и за сутрешната програма на Радио Варна. Новият..

публикувано на 13.08.24 в 05:55

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH).Иво Руев (I.R.B.69) с подробности за "We Are Going To Мъглиж 2024" (16-17 август, местност Равня, Мъглиж). Клавдия Китанова и Антон Яначков за етно проекта KSANA и албума "Orphic". В предаването ще звучи музика на:TICKLE..

публикувано на 12.08.24 в 14:25