"Новият ден" на 29 април с Габриела Гаврилова

Снимка: www.pravoslavieto.comНа Разпети петък, най-тъжния ден в годината за християните, темите са посветени на вярата:
8.15 – Вярата и младите – школата по иконопис към храм «Свети Атанасий» във Варна с ръководители Катя и Младен Костадинови.

8.40 – КА и анонс на  Великденските издания на списанията „Амвон” и „Камбанка” на храм „Св. Атанасий”  във Варна.

9.15 – Доц. Екатерина Дамянова, преподавател по библейска археология в СУ «Св. Климент Охридски», за личния път към вярата,  Голгота и цената на любовта. 
9.40 – За вярата и верността към родовата памет дори и когато не си у дома десетилетия наред- двама българи, които живеят в Париж и Тел Авив. Десислава Маньова и Петър Диков.10.40 –140 години след Априлското въстание - за цената на свободата и новия прочит на историята - проф. Анчо Калоянов от ВТУ "Св.Св Кирил и Методий".


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 16 септември с Емилия Николова

Как в училище се изгражда култура на ползване на технологиите? Отговорите - от Елена Колева, доктор по информатика, автор на учебници по „Компютърно моделиране” за 3 клас и „Информационни технологии” за 9 клас Двусменен учебен режим въвеждат в ОУ "Добри Чинтулов". Какво смятат родителите? Тази година - без отложен старт за първия учебен ден в..

публикувано на 15.09.19 в 21:15

Разговори на тротоара: Миро Морски

Той може да свири цял ден без да се умори - рекордът му е 6 концерта за 24 часа. Освен това, от български език свободно може да превключи на френски, португалски, испански, руски или английски - а пее на поне още толкова езици. Преди го свързвахме с групата Джанго Зе, а сега - с мултинационалния колектив The Turbans. Роден е във Варна, живее в Лондон, но..

публикувано на 15.09.19 в 07:49

В "Улица "Събота" на 14 септември

"Местни герои": варненският татуист Добрин Стойчев; “Разговори на тротоара”: Мирослав Атанасов - Миро Морски от "Джанго Зе"; За каузата на “WIND2WIN” “Черно море свободно от пластмаса” на плаж Камчия днес - репортаж на Дана Момчилова; За семейния фестивал “Усмихни се, Карин Дом” и програмата на благотворителното събитие - от организаторите, които..

публикувано на 14.09.19 в 12:44

"На село" с по-интересните и колоритни събеседници

Предаването за българското село от Североизтока започва отново на 14-сти септември. Тази сутрин в ефира правим микс от разговорите на Ваня Славова с по-интересните събеседници; тези, които, и в сивотата на малкото населено място, се открояват с ярко присъствие, цветен образ и различно концепция за живота. В откритостта, с която..

публикувано на 14.09.19 в 06:30
Скулптор: Хидари Дзингоро

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 13 септември

„Обществото трябва да защити истинската журналистика, защото иначе ще остане в плен на фалшивата” - професор Милко Петров за свободата на словото, цензурата и автоцензурата в медиите. Професионалният празник на пожарникарите се отбелязва на 14 септември. Даниела Стойнова разговаря с Димитричка Кюпелиева от варненската дирекция и с инспектор..

публикувано на 13.09.19 в 16:24

В "Гравитация нула" на 13 септември с Мартин Николов

Гости на Гравитация Нула на 13 септември: -   Даниел Димитров – мениджър на „RockSchool” – Варна. Поводът за поканата ни към него е социалният проект „Виждам чрез музика“; -   Лилия Кучева – мениджър на фестивала за късометражно кино „In The Palace International Short Film Festival“ и Давид Кокончев – фестивален координатор; -    Ясен Казанджиев ни..

публикувано на 13.09.19 в 11:16

"Новият ден" на 13 септември 2019 г. с Димитрина Дончева

В навечерието на новата учебна година, когато повечето деца ще тръгнат отново на училище и ще влязат в класните стаи, една част от българските семейства, над 500 на брой, ще оставят децата си в къщи, за да продължат тяхното обучение не в конвенционалното училище, а у дома. Тази сутрин разказваме за домашното образование, което се случва в..

обновено на 13.09.19 в 06:04