"Новият ден" на 29 декември с Олга Добрева

8.15 – Варна ще бъде част от европейския проект My smart life, който цели да направи големите градове по-привлекателно място за живеене. Разговор с инж. Младен Иванов – директор на ОП „Паркинги и Синя зона”, който бе част от работна група, която участва в края на 2016 г. в тренировъчна среща в Нант- Франция.

9.15 – Гост в студиото Диляна Сапунджиева - ще говорим за Европейската доброволческа служба. Тя ходи в Лисабон като доброволец в Европейска младежка организация- My citizenship, като асистент комуникация.

9.40 – В студиото ще ни гостува Елина Райнова - член на сдружение „За теб” и на „Варна- Европейска младежка столица 2017” . Тя беше на официалната церемония по връчването на ключа в младежка столица за изминалата година- азрбaйджанския град Ганджа. Ще ни разкаже каква е била атмосферата там и какво ще взаимстваме от Ганджа.
10.40 – Изпращаме успешна година за туризма. Говори Стоян Маринов-член на УС на Туристическата камара- говори за ръста на туристи как да го задържим за догодина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море и... моряци" с Валери Великов, на 13 ноември

Квотата на България за улов на калкан е увеличена от 114 на 150 тона. Това съобщиха за Радио Варна от Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“. Решението за увеличението на квотата е взето на последното заседание на Генералната комисия за Средиземно и Черно море, което се проведе в гръцката столица Атина. Подробностите са в интервюто с..

публикувано на 13.11.19 в 09:00

"Новият ден" в сряда, 13.11.2019г.

Малко след 8ч. гост в студиото ще е Йоана Йорданова, координатор на кампанията „Жълти стотинки” във Варна; Очаквайте среща и с шеф Анатоли Колев след международното състезание в София за пицари. Кой ще представлява страната ни на Световното първенство по пица през април в Парма, Италия?;   Има ли изобилие от риба на рибната борса..

публикувано на 13.11.19 в 05:51

"Post Factum" с Валери Великов, на 12 ноември

Фелдшер от Спешния център във Варна е бил ударян и обиждан от роднина на пациентка в село Каменар. Още за поредния случай на агресия срещу медици, ще ни каже директорът на Спешния център д-р Мая Рашева, в пряко включване по телфона. Да вярваме ли на хороскопите в сайтове и вестници? Защото професионалните варненски астролози са световни лидери?..

публикувано на 12.11.19 в 15:19
Екипажът на ветроходната яхта Espresso Matrini

"На светло" на 12 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Българският екипаж на ветроходната яхта Espresso Martini – за рекорда за най-бързо пресичане на Черно море под ветрила от руския град Сочи до Варна. Областен консултативен съвет за средното професионално образование на област Варна ще бъде създаден. Каква функция ще изпълнява? На колко градуса под нулата издържат..

публикувано на 12.11.19 в 11:11

НОВИЯТ ДЕН на 12 ноември със Светлана Вълкова

Министерството на здравеопазването започна Национална кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!”В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя донорски карти. Усилени дейности по подмяна на есенно-пролетното зацветяване в Университетската ботаническа градина – Балчик. Какво се случва в Божествената градина? Ново акушерско..

публикувано на 12.11.19 в 05:45
Импресия за тромпет - Мирослав Петков - тромпет и Боян Бъчваров - пиано

Вашите предпочитани концерти от ММФ „Варненско лято” 2019 на 17 ноември

Вашите предпочитани концерти от М e ждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019 Уважаеми почитатели на ММФ”Варненско лято” и на предаването „Фестивалите” , благодарим на всички, които ни писаха и избраха концерт, който искат да чуят отново. От началото на ноември започнахме излъчването на предпочетените от Вас..

публикувано на 11.11.19 в 12:30

"Новият ден" на 11 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Колко учители от Варна и областта са номинирани за националния конкурс „Иноватори в образованието”? Полезни съвети за онлайн пазаруване в дните на големи намаления. Какво е да си кмет за шести пореден път? Разговор с Гергана Петкова, кмет на село Казашко.

публикувано на 11.11.19 в 06:00