Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новият ден" с Доротея Николова на 20 януари

Снимка: Радио Варна

Две обезщетения от общо 14 хил. и 400 лв. трябва да плати община Варна на жена и мъж, счупили крайници заради неравности по улиците. Исковете на потърпевшите са уважени от Варненския районен съд през последните дни на миналата година.

Само за последните няколко дни над 170 души се потрошиха по варненските улици. Колко често се случва някой от хората, които са пострадали да си потърси правата по съдебен ред чуйте от ръководителя на гражданско отделение при ВРС, съдия Пламен Атанасов.

Пушенето не е вреден навик, а зависимост към никотин, казва Красимир Костадинов, бивш заклет пушач. Днес той се е посветил на това да помага на пушачите, пробващи да спрат цигарите с курсове под мотото “Не пуша вече”. Има ли работеща алтернатива за пушачите, които искат да станат непушачи, попита го Мариела Димитрова.

Морският клуб в град Балчик е създаден през 1946 година и през изминалата 2016 година отбеляза своята достойна 70-годишнина. Безспорен успех за Морския клуб е участието на неговия сегашен председател Стоян Георгиев в атлантическата регата, известна със съкращението си ARC, в екипажа на яхтата „Блу Меджик” с капитан Никола Попов.

Момичетата са по-пристрастени към компютрите, това показа преди време първото подобно проучване у нас на клиничния психолог Свилен Енев от Варна. Ще си говорим за това колко често децата във Варна посягат към хазартните игри и могат ли лотарийните билети да се третират като вид хазарт? Отговорът търсим с госта ни в студиото Албена Кръстева от сдружение «Алтруист» след приключване на проекта им, финансиран от Държавната агенция по хазарта за лечението на хазартната зависимост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 28 март

Икономически университет – Варна е домакин на конференцията „Време е за ъпдейт“,  организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“.  Основната цел на форума е стимулиране на тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса с цел подготовка на кадри за бъдещия пазар на труда. Репортаж след 14ч.; Сигнал за изпочупени дървени..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

НОВИЯТ ДЕН на 27 март с Иван Барбов

В Международния ден на театъра, точно в 6.00 часа се вдига завесата за поредната сутрешна радиопостановка на честотите на Радио Варна. На ефирната сцена във времето до 10.30 часа излизат Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко Добрев. Няма да ви пожелаем приятно гледане, а приятно слушане. В няколко действия ще чуете интересни..

публикувано на 27.03.24 в 05:06

НОВИЯТ ДЕН на 26 март с Мариела Димитрова

Над 80% от хората у нас планират финансите си за не повече от 1 година напред. А как се грижат за парите ни пенсионните фондове, в които всеки месец близо 5 млн. българи влагат пари от доходите си, които да им формират в бъдеще допълнително пенсионно осигуряване от държавното. Какво се случва с така нареченото доброволно пенсионно осигуряване, в..

публикувано на 26.03.24 в 06:20

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Sean Killian (VIO-LENCE).Иван Лазаров, Калин Бъчваров, Бойко Николаев и Трендафил Трендафилов за новия албум на варненската траш банда TERRAVORE "Spiral of Downfall". Разговори с Даниел Иванов от HEPTAGRAM и Антон Сариев от OBSOLETE GUNS за съвместния концерт на двете групи..

публикувано на 25.03.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 25 март

90-години от рождението на поета Христо Фотев отбелязваме на 25 март, Благовещение. Христо Фотев е определян като един от най-даровитите ни и лирични поети - истинско явление в изящната българска словесност. Спомен за него от архива на БНР – Радио Варна и още споделени спомени от Людмил Станев - писател и в одещ на предаването на Радио Варна "Морска..

публикувано на 25.03.24 в 13:25

В „Гравитация нула” на 22 март

„Гравитация нура“ на 22 март с Мартин Николов: -   Изложбата „Жикле +“ на художника Милко Божков; -   Танцовото представление „Отражения“ и аудио-визуалната инсталация „В тъмното има шанс да се изгубим“ – гост хореографът Искра Проданова; -   „Emergence Art Fest“ за втора година в Радио Варна – гости Деница Балинова и..

публикувано на 22.03.24 в 13:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 март с Мариела Димитрова 

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Директорът на центъра съобщи още, че средната скорост на вятъра в Черно море е около минималната, която се изисква за..

публикувано на 22.03.24 в 06:35