StartUp - епизод 6, с Доротея Николова на 8 май

В това издание на StartUp ви срещаме с Мартен Демирев, който ще ни разкаже за една нова идея за споделяне на работните пространства във Варна, наречена Иновативни креативни пространства, иначе казано нещо като "технологично предприемачество". Проектът спечели и финансиране от фонд "Култура" по линия на Варна - Европейска младежка столица в началото на месец март.

Според Демирев, проектът, по който вече се работи, е част от  световна мрежа за изработване на прототипи, центрове за иновации, позната като The Maker Movement. Насока за развитие на милиони хора по света, които приемат големи рискове, за да започнат свой собствен малък бизнес, посвещавайки се върху създаването и продажбата на самостоятелно направени продукти. Световните тенденции клонят именно към желанието на потребителите за уникални, бутикови продукти, характеризирани с качество и идентичност, пояснява Демирев.

Цялото интервю с Мартен Демирев може да чуете в звуковия файл:

Още за това както представлява The Maker Movement, може да разберете от лекцията на Мич Алтман.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. За отхвърленото от Народното събрание вето на президента Румен Радев относно бюджета на НЗОК за 2018. Гледните точки на политиците и на пациентите. Кой от коя страна на барикадите се намира? Отново за старите сгради на Варна представляващи културно наследство, за техните собственици и желанието им..

публикувано на 14.12.17 в 16:46
Лебеди на Варненския бряг

"На светло" на 14 декември с Вяра Николаева

Борбата със свлачищата е основна тема на международна конеференция, която се провежда във Варна. Експертите споделят практики, с чиято помощ техните държави са решили устойчиво проблемите със свлачищата край водните басейни. Репортаж на Даниела Стойнова. Готово ли е обществото да приеме децата с увреждания? Съпричастни ли сме към техния начин..

публикувано на 14.12.17 в 12:29

ДЖЕМ СЕШЪН на 14 декември с Добо Мързов

Джем сешън – 90 минути, посветени единствено и само на музиката! В днешното издание на предаването очаквайте среща с басиста Михаил Иванов . Възпитаник на Консерваторията в Амстердам, той участва в различни музикални проекти в Европа и в България. А най-новата му авторска музика ще направи премиера в българския радио ефир. Ще слушаме..

публикувано на 14.12.17 в 09:14

"Новият ден" на 14 декември със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Използват ли варненци новата автоматизирана билетна система в градския транспорт ? Знаят ли как да си купят билет от автомат и нуждаят ли се от инструкции на български eзик? - 8.15 ч. За втора поредна година Административен съд - Варна..

обновено на 14.12.17 в 05:45

"POST FACTUM" на 13 декември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Над милион и триста хиляди лева гласува днес комисията по "Здравеопазване" към Общински съвет-Варна. Парите са необходими за инструментариум, дизел-генератор и ремонт на родилното отделение в МБАЛ "Света Анна",  както и за медицинска апаратура за Онкодиспансера. Интервю с  доцент Антоанета Цветкова, председател на..

публикувано на 13.12.17 в 17:16

"На светло", 13 декември

Усмихнат следобед Ви пожелава следобедният екип - Нина Милошевич, Милица Панайотова и Александър Тодоров Във Варна за поредна година работи откритата ледена пързалка до сградата на община Варна. Информация след 14ч. за сесиите и празничното разписание за използване на съоръжението; Отново се повдига темата "Грамадата пред Община Варна"...

публикувано на 13.12.17 в 10:18

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 декември

Разговор с дългогодишния ръководител на бреговата радиостанция „Варна радио“ Стефан Димитров по повод нейната 70-та годишнина Директорът на Военноморския музей във Варна Мариана Кръстева разказва за новата изложба, която се открива в петък. Тя е наречена „Много пътеки към морската история“ и е събрала най-новите дарения, направени на музея..

публикувано на 13.12.17 в 09:57