StartUp - епизод 6, с Доротея Николова на 8 май

В това издание на StartUp ви срещаме с Мартен Демирев, който ще ни разкаже за една нова идея за споделяне на работните пространства във Варна, наречена Иновативни креативни пространства, иначе казано нещо като "технологично предприемачество". Проектът спечели и финансиране от фонд "Култура" по линия на Варна - Европейска младежка столица в началото на месец март.

Според Демирев, проектът, по който вече се работи, е част от  световна мрежа за изработване на прототипи, центрове за иновации, позната като The Maker Movement. Насока за развитие на милиони хора по света, които приемат големи рискове, за да започнат свой собствен малък бизнес, посвещавайки се върху създаването и продажбата на самостоятелно направени продукти. Световните тенденции клонят именно към желанието на потребителите за уникални, бутикови продукти, характеризирани с качество и идентичност, пояснява Демирев.

Цялото интервю с Мартен Демирев може да чуете в звуковия файл:

Още за това както представлява The Maker Movement, може да разберете от лекцията на Мич Алтман.

ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 19 февруари с Мариела Димитрова

В Деня на 145-годишнината от обесването на Васил Левски започваме с репортаж в 14.15 часа от военния ритуал и честването във Варна и от патронния празник на варненската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ . С много специални слова за Левски представяме г-жа Неда Антонова , писател, журналист и..

публикувано на 19.02.18 в 12:12

Новият ден в понеделник, 19-ти февруари

Учениците от предаването на РАДИО ВАРНА "Свободен час" Олга Ангелова и Павло Славов са в редакторския екип на клуб "История" към Първа езикова гимназия във Варна. Миналата година те издадоха брой първи на училищно печатното издание, посветено тематично на 180 години от рождението на Васил Левски. Преди дни излезе от печат брой втори, посветен на..

публикувано на 19.02.18 в 06:13

Дъждовен понеделник

Днес ще е облачно, с превалявания от слаб дъжд, които до обяд ще обхванат по-голямата част от района. Следобед в северните части и по високите места дъждът ще се примеси със сняг. Ще духа слаб до умерен, по южното Черноморие временно силен вятър от североизток. Максималните температури почти няма да се повишат спрямо минималните и ще са между 3 и 7..

публикувано на 19.02.18 в 05:51
Chart

#484 ТОП 20 (16.02.2018-23.02.2018)

публикувано на 16.02.18 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 февруари 2018 със Светлана Вълкова

Петрич кале – един интересен археологически обект, който варненските специалисти проучват Нова галерия във Варна отвори врати с изложба на Вихрони Попнеделев „Уестърн” – нов спектакъл на Теди Москов във Варненския куклен театър Актрисата Яна Маринова за новия филм „Привличане” Алиса Дойченко в нов проект на Сдружение за култура „Морско..

публикувано на 16.02.18 в 13:50

Античният Мисионис - град разположен на повече от 700 декара

Пътуваме във времето и пространството. С помощта на археолози ви предлагам исторически маршрут близо до нас, в североизточна България. Мисионис е древен град, разположен на 7 километра от град Търговище, в Преславската планина. Многолюден и цветущ град, разположен в подножието на планина, основан в древни времена. Града е имал пълни с народ пазари и..

публикувано на 15.02.18 в 18:53
Чайка

"Новият ден" на 16 февруари 2018 г. с Димитрина Дончева

За успеха в живота и за това на какво казваме успех – откровено   говорим със Силвия Иванова от Варна. Завършва Икономическия университет, учи в САЩ и Великобритания. През 2009 година е избрана за добрия посланик на всички студенти в САЩ. В последните години е била сред най-добрите български студенти по мениджмънт от Нотингам.  В момента работи в..

публикувано на 16.02.18 в 05:50