"Отличен 6" на 18 май

Вече 10 години Фондация „Децата на бъдещето“ работи в подкрепа на децата и родителите, подпомага и обучава специалисти, работещи с тях, събира, превежда и обработва чуждестранна литература в помощ на всеки, който търси път и подход в работата си с децата.

За тези 10 години Фондацията реализира множество проекти и обучи повече от 1150 специалиста от цялата страна, за акцентите от тези проекти, за опита и знанията, който сме придобили ще ви разкажем на 27 май. Ще отпразнуваме десетия рожден ден на „Децата на бъдещето“ с множество лектори с разнообразни теми относно отглеждането, възпитанието и обучението на деца. Заедно с това, оставайки верни на посоката, която основателите на Фондацията Мая и Христо Христови избраха и поеха преди десетилетие, ще се обърне внимание и на различни терапевтични подходи при деца с емоционални и обучителни трудности.

Валерия Василева разговаря с Мая Христова, педагог, съосновател на Фондация „Децата на бъдещето“. Запис от предаването "Отличен 6" на Радио Варна от 18 май 2017 г.ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 15.11.2018г.

Ваня Славова в реална схватка с времето или как да стигнем възможно най-бързо от кварталите във Варна към центъра с градския транспорт – репортаж; Срещаме ви с Радан Мирянов – футболен съдия, който свири в елитната "А" група. За хобито и работата в две различни сфери – футболната и преподавателската в университет, разказва пред Румен Генов;..

обновено на 15.11.18 в 06:02

"Post Factum" с Валери Великов, на 14 ноември

В "Радио POST-eр" обобщаваме по-важното от деня. Община Варна ще тегли заем за ремонт на улици, три нови спортни комплекса и още 9 проекта. Те са повод за обществено обсъждане, което се провежда днес. Подробностите са от Даниела Стойнова. Пети пореден ден на протести във Варна. Началото е в 18:30 часа пред катедралата. Следим на живо..

публикувано на 14.11.18 в 16:02

НА СВЕТЛО на 14 ноември със Светлана Вълкова

14.15 – Недостиг на кръв в Центъра по трансфузионна хематология – Варна 14.40 – Ремонтират Професионалната гимназия по селско стопанство в Суворово 15.10 – Над 300 нови паркоместа в „Албена” 15.40 –„Чуй Европа!”: стажовете в ЕП 16.10 – За съвременната интерпретация на традиционните занаяти – разговор с бижутера Георги Колев..

публикувано на 14.11.18 в 13:30
Капитан Никифор Герчев

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 ноември

Капитан Никифор Герчев беше отличен за цялостна дейност от Международната морска спасителна федерация /IMRF /. Признанието той получи за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване. Кап. Герчев ще ни каже повече за тази награда в пряко включване по телефона. Покани към седем фирми вече са изпратени във връзка с изграждането на два..

обновено на 14.11.18 в 10:46

"Новият ден" на 14 ноември с Мариела Димитрова

На 14 ноември 1666 г. англичанинът Самюъл Пийпс описва в своя дневник първото кръвопреливане. Пийпс е бил опитен държавен чиновник както в морския флот, така и в парламента. И към кръводаряването във Варна днес - 8.10 часа с репортаж от Центъра по трансфузионна хематология- колко кръв не достига и как се проверява дарената кръв? Започна..

публикувано на 14.11.18 в 09:31

”На светло” на 13 ноември с Мариела Димитрова

Административния съд във Варна заседава днес по две дела с висок обществен интерес - за добива на газ в община Генерал Тошево и по отказа на община Белослав да даде разрешение за обединяване на два имота, и смяна статута на земята от земеделска на земя за съхранение на отпадъци. Репортаж в 14.40 часа. Колкото е по-малко едно населено място,..

публикувано на 13.11.18 в 13:44

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 13.11.2018г.

Как се поддържа българската връзка в чужбина? Отговорът на този въпрос потърси Ваня Славова, която разговаря с учителка от Абу Даби в Дубай; Първото по рода си състезание по медиация за ученици се проведе във Варна – още за ролята на учители и ученици, разказваме след 9ч.; Контраадмирал Митко Петев – командващ ВМС на Република България..

публикувано на 13.11.18 в 00:00