"Отличен 6" на 18 май

Вече 10 години Фондация „Децата на бъдещето“ работи в подкрепа на децата и родителите, подпомага и обучава специалисти, работещи с тях, събира, превежда и обработва чуждестранна литература в помощ на всеки, който търси път и подход в работата си с децата.

За тези 10 години Фондацията реализира множество проекти и обучи повече от 1150 специалиста от цялата страна, за акцентите от тези проекти, за опита и знанията, който сме придобили ще ви разкажем на 27 май. Ще отпразнуваме десетия рожден ден на „Децата на бъдещето“ с множество лектори с разнообразни теми относно отглеждането, възпитанието и обучението на деца. Заедно с това, оставайки верни на посоката, която основателите на Фондацията Мая и Христо Христови избраха и поеха преди десетилетие, ще се обърне внимание и на различни терапевтични подходи при деца с емоционални и обучителни трудности.

Валерия Василева разговаря с Мая Христова, педагог, съосновател на Фондация „Децата на бъдещето“. Запис от предаването "Отличен 6" на Радио Варна от 18 май 2017 г.ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 26 април със Светлана Вълкова

Поетесата Елка Няголова - за една литературна награда, едно пътуване до Сибир, едно вглеждане в себе си Художникът Светлин Ненов - за изложбата "Стълба към небето" и отвъд нея Илюстраторът Милена Радева - разговор за детската книга у нас и по света Александър Габровски - светът на едно талантливо 16-годишно момче от Варна Люси Дяковска и "Най-доброто..

публикувано на 26.04.19 в 13:54

"Новият ден" на 26 април с Мариела Димитрова

Варненския и великопреславски митрополит Йоан ще ни разкаже за Разпети петък и залога на Христовото Възкресение 7.40 часа. Към какви чуждестранни дестинации се отправят българите, според това какви валути се купуват? В 8.10 ще коментира Мартин Миланов, маркентинг-мениджър в един от най-големите дилъри на валути. Тази събота предаването „На..

публикувано на 26.04.19 в 06:19

НЮАНСИ на 26 април

И тази година на Световния ден на авторското право, 23 април, се проведе Маратона на четенето. За 17-ти път, 17-та поредна година Регионална библиотека “Пенчо Славейков” призова своите приятели : „ Заедно да докажем колко много са четящите хора! А именно – многобройни като звездите!” Децата от третите и четвъртите групи на Детска градина №8..

публикувано на 26.04.19 в 06:05

"На светло" на Велики четвъртък, 25 април

Репортаж от варненските улици "Подвис" и "Брегалница", които бяха отворени за движение за МПС и по този начин облекчиха трафика по бул. "Васил Левски". Очаква се днес официално да бъде инспектиран от премиера Бойко Борисов; Идеята на две фондации, да осигурят топъл обяд за хора в нужда за Великденските празници представяме след 14ч .;..

публикувано на 25.04.19 в 11:30

"Новият ден" на 25 април 2019 г. с Димитрина Дончева

На Велики четвъртък боядисваме яйца за Великден. Как да сварим яйцата без да се напукат? Как се прави вкусен козунак? Безплатна туристическа обиколка на исторически забележителности във Варна ще се проведе днес. Всеки може да се включи. Кога и от колко часа? Ще бъдем на ул. „Драва Соболч” във Варна, където социални слаби..

публикувано на 25.04.19 в 06:00

НА СВЕТЛО, в сряда, 24 април

Как ще се осигури спокойствието на гражданите за Великденски празници и планираните мероприятия по охрана на обществения ред? - Репортаж; Наръчник „Родители и учители – заедно за успеха на децата” издаде варненското училище „Гео Милев”. Среща с ръководителя на клуба по активно учителство Снежана Пометкова; Откриването на изложбата маслена живопис на..

публикувано на 24.04.19 в 11:11

НА СВЕТЛО на 23 април със Светлана Вълкова

Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата? Регионалният съвет на Национална мрежа за децата представи резултатите от годишния доклад „Бележник 2019” Как се премества къща? Архитектурният паметник на „Александър Рачински” 4 във Варна ще смени своето местоположение, заради разширяване на улицата Бебета в зоопарка на Добрич „Брегът на..

публикувано на 23.04.19 в 13:30