"Отличен 6" на 18 май

Вече 10 години Фондация „Децата на бъдещето“ работи в подкрепа на децата и родителите, подпомага и обучава специалисти, работещи с тях, събира, превежда и обработва чуждестранна литература в помощ на всеки, който търси път и подход в работата си с децата.

За тези 10 години Фондацията реализира множество проекти и обучи повече от 1150 специалиста от цялата страна, за акцентите от тези проекти, за опита и знанията, който сме придобили ще ви разкажем на 27 май. Ще отпразнуваме десетия рожден ден на „Децата на бъдещето“ с множество лектори с разнообразни теми относно отглеждането, възпитанието и обучението на деца. Заедно с това, оставайки верни на посоката, която основателите на Фондацията Мая и Христо Христови избраха и поеха преди десетилетие, ще се обърне внимание и на различни терапевтични подходи при деца с емоционални и обучителни трудности.

Валерия Василева разговаря с Мая Христова, педагог, съосновател на Фондация „Децата на бъдещето“. Запис от предаването "Отличен 6" на Радио Варна от 18 май 2017 г.ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 20 юни със Светлана Вълкова

Репортаж от конференцията #ЖадниЗаЗнание: Пътят към успеха, за повишаването на мотивацията и квалификацията на младежите в България 14 истински истории за войната на пътя в България, описани от Георги Стоянов, който се среща с ученици от цялата страна Екзотиката на растителните видове в парк-музей „Владислав Варненчик” Лятна..

публикувано на 20.06.19 в 13:40

"Новият ден" на 20 юни с Мариела Димитрова

Всяка година по това време във Варна избуява тревата в междублоковите пространства. Редовно се подават сигнали в районните кметства, и в Радио Варна. Като този на г-жа Йорданка Далаклиева, която се обади в редакцията ни. В 8.10 часа чуйте каква е ситуацията с тревата между блокове 101-ви и 103-ти в ж.к. „Младост”, какво отговори районният..

публикувано на 20.06.19 в 06:49

"На светло" на 19 юни с Емилия Николова

Пет години след водното бедствие в кв. Аспарухово – репортаж от улиците, които останаха под вода „Моряшка” и „Горна студена”. Ще има ли скоро развръзка по заведените искове по граждански ред относно претенциите на деветнадесет от наследниците на загиналите в потопа в кв."Аспарухово"? Говори представляващият ги адвокат. Къщи за гости или..

публикувано на 19.06.19 в 13:24

"Новият ден" на 19 юни

Варна получи три нови линейки, съобщи Милко Лефтеров,  ръководител на отдел „Транспорт” в Центъра за спешна медицинска помощ. За да бъде обновен целият автопарк се чака доставка на още 19 линейки. И още - достъпът до плажовете на „Алея първа” е затруднен, заради задръствания, каза още Лефтеров и посочи, че освен през завоя на Почивка, община..

публикувано на 19.06.19 в 06:43

"На светло" на 18 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Кои са най-честите нарушения спрямо правата на работниците от работодатели  по летните курорти? И как работниците да се защитят? С безсрочен палатков лагер зоозащитници от Варна протестират срещу насилието над животни. Какви са исканията? Проверка на къща за гости във варненското село Изгрев. Има ли нарушения? Международния..

публикувано на 18.06.19 в 11:55

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни със Светлана Вълкова

Започна подписка за поставянето на разделители на основните булеварди във Варна Готов ли е триизмерният макет на Черно море пред Аквариума във Варна и как изглежда? 15-годишният Радослав Рачев се гмурка от 5 години, той е един от участниците в проекта „Живият свят на Черно море” Журналистът Анна Заркова за злоупотребата с право Режисьорът..

публикувано на 18.06.19 в 06:48
Варненско крайбрежие

"На светло" на 17 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Ден на отворените врати за журналисти организира днес   ръководството на ТЕЦ "Варна".  Какво беше казано? Какво се крие зад темата „Враговете на хуманизма: Човешката разрушителност и политика на популизъм“? – доц. Харалан Александров. На изпит за външно оценяване по български език и литература след 7 клас. Какво споделят учениците?..

публикувано на 17.06.19 в 13:31