"Отличен 6" на 18 май

Вече 10 години Фондация „Децата на бъдещето“ работи в подкрепа на децата и родителите, подпомага и обучава специалисти, работещи с тях, събира, превежда и обработва чуждестранна литература в помощ на всеки, който търси път и подход в работата си с децата.

За тези 10 години Фондацията реализира множество проекти и обучи повече от 1150 специалиста от цялата страна, за акцентите от тези проекти, за опита и знанията, който сме придобили ще ви разкажем на 27 май. Ще отпразнуваме десетия рожден ден на „Децата на бъдещето“ с множество лектори с разнообразни теми относно отглеждането, възпитанието и обучението на деца. Заедно с това, оставайки верни на посоката, която основателите на Фондацията Мая и Христо Христови избраха и поеха преди десетилетие, ще се обърне внимание и на различни терапевтични подходи при деца с емоционални и обучителни трудности.

Валерия Василева разговаря с Мая Христова, педагог, съосновател на Фондация „Децата на бъдещето“. Запис от предаването "Отличен 6" на Радио Варна от 18 май 2017 г.ВИЖТЕ ОЩЕ

Разговори на тротоара: DJ Emotion

Тодор Желязков вече 27 години е част от варненската клубна сцена. Под псевдонима DJ Emotion той присъства ежедневно в музикалния живот на морския град, а и не само там. През годините е пряк свидетел и участник в повечето музикални революции в града, съосновател е на група Deep Zone, а през 2001 г. е част от най-голямото хип-хоп турне в историята на..

публикувано на 19.11.19 в 08:18

"Новият ден" на 19 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Сдружение „Милосърдие за теб” организира благотворителна акция в подкрепа на деца от бедни семейства във Варна. Чрез нея се апелира варненци да изпратят подарък за Коледа за децата, с които работи сдружението. Зависими ли са децата от своите смартфони и по колко време на ден „ровят” в телефона си? Интервю със специалист за вредата от..

публикувано на 19.11.19 в 06:00
Стоянката на

"Post Factum" с Валери Великов, на 18 ноември

Мартин Николов, пряко от Румъния, ни разказва подробности за съвместния проект между Шабла и румънските общини Баняса и Аджижа, район Констанца. Защо китайските туристи и инвестиции заобикалят България? Търсим отговор на този въпрос в контекста на 70-годишнината от установяване на дипломатически отношения между нашата страна и Китай. В рубриката..

публикувано на 18.11.19 в 16:36

НА СВЕТЛО в понеделник, 18.11.2019г.

Концертът „Заедно за Ванко” е тази вечер. Как да се включим в благородната инициатива?; Среща с Даниела Тодорова – ръководител на Зелен образователен център – гр. Шабла и  координатор на съвместен проект с румънските градове Беняса и Аджиджа. Проектът е фиксиран върху туристическите услуги на участващите в него четири града – два от Румъния..

публикувано на 18.11.19 в 13:03
Пейзаж от Исландия

"Новият ден" на 16 ноември Мариела Димитрова

„85 истории от Исландия” – под това мото Светослав Милчев-Акела представя първата си самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Радио Варна тази вечер, 18 ноември 2019 г. от 18.30 часа.   Събитието е част от програмата за 85-ия рожден ден на медията и в експозицията са подбрани 85 кадъра в голям формат от последното 45-дневно..

публикувано на 18.11.19 в 06:29

Вашите предпочитани концерти от ММФ „Варненско лято” 2019 на 24 ноември

Вашите предпочитани концерти от М e ждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019 Уважаеми почитатели на ММФ”Варненско лято” и на предаването „Фестивалите”, благодарим на всички, които ни писаха и избраха концерт, който искат да чуят отново. От началото на ноември започнахме излъчването на предпочетените от Вас концерти...

публикувано на 18.11.19 в 06:05
Президентът на Боливия Ево Моралес

"Позиция" с Жоро Бекяров, 15 ноември

Темите и гостите в предаването позиция тази събота: Какво казаха и какво не казаха новите общински съветници на стартиращия нов общински съвет тази седмица? Ще има ли тематични или стабилни мнозинства в местния парламент? Защо според Европарламента свободата на словото на Стария континет е под въпрос- интервю с евродепутата Елена..

публикувано на 15.11.19 в 16:10