"Отличен 6" на 18 май

Вече 10 години Фондация „Децата на бъдещето“ работи в подкрепа на децата и родителите, подпомага и обучава специалисти, работещи с тях, събира, превежда и обработва чуждестранна литература в помощ на всеки, който търси път и подход в работата си с децата.

За тези 10 години Фондацията реализира множество проекти и обучи повече от 1150 специалиста от цялата страна, за акцентите от тези проекти, за опита и знанията, който сме придобили ще ви разкажем на 27 май. Ще отпразнуваме десетия рожден ден на „Децата на бъдещето“ с множество лектори с разнообразни теми относно отглеждането, възпитанието и обучението на деца. Заедно с това, оставайки верни на посоката, която основателите на Фондацията Мая и Христо Христови избраха и поеха преди десетилетие, ще се обърне внимание и на различни терапевтични подходи при деца с емоционални и обучителни трудности.

Валерия Василева разговаря с Мая Христова, педагог, съосновател на Фондация „Децата на бъдещето“. Запис от предаването "Отличен 6" на Радио Варна от 18 май 2017 г.ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#559 ТОП 20 (20.09.2019-27.09.2019)

публикувано на 20.09.19 в 19:08

В "Гравитация нула" на 20 септември с Мартин Николов

Гости на "Гравитация нула": -   Цанко Василев - директор на „In The Palace International Short Film Festival“ и Иванка Шишева, литературен и филмов изследовател, модератор на международната конференция „Късометражния филм: жанр Sui Generis”; -   Певицата Мими Иванова – председател на журито на XI Международен конкурс за вокално изкуство "Морски..

публикувано на 20.09.19 в 12:38

С "Хоризонти" по Светия път

Днес ще е докоснем до поклоническия туризъм при това с български адрес. Въпреки, че не е сред най-популярните форми за почивка или приключение походите, свързани с религията са част от многообразния свят на пътуването и приключенията. Ще преминем по Светия път, маршрут получил това име след пренасянето на мощите на Св. Иван Рилски. Атанас..

публикувано на 20.09.19 в 09:02

"Новият ден" на 20 септември с Мариела Димитрова

111 г. от обявяването на Независимостта на България се навършват в неделя. Преди празничните почивни дни за 22 септември в  8.10 часа ще чуем двама историци – с любопитни факти как е посрещната и отпразнувана вестта от Търново във Варна Кънчо Григоров , главен уредник в отдел „Нова история“ към РИМ-Варна и г-жа Екатерина Петрова,..

публикувано на 20.09.19 в 06:54
Икономически университет-Варна

"На светло" на 19 септември 2019 г. с Димитрина Дончева

Варненският Икономически университет откри новата учебна година. Акцент в празничната програма е и откриването на почетна стена на стратегически партньори на учебното заведение, посветена на предстоящата 100-годишнина на първото висше икономическо училище в България. Нови зали за симулационно обучение по дентална медицина бяха открити днес..

публикувано на 19.09.19 в 12:15

"Новият ден" в четвъртък, 19.09.2019г.

Европейската инициатива „Ден без автомобили” отново ще провокира варненци да оставят автомобилите си поне за ден, на 22 септември. Организатори са   Сдружение „Варна Европейска Младежка столица” с подкрепата на Община Варна. Гост в студиото Сергей Петров; Репортаж от дарението на книги след акцията по кръводаряване; Как се живее сред..

обновено на 19.09.19 в 06:12

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 18 септември

Нов сорт люта чушка, наречена „Български дух” създаде фермерът Христо Родинов от варненското село Страшимирово. „Българският дух” е брутално лют – повече, отколкото друг известен наш сорт – „Български морков”, обясни за Радио Варна Христо Родинов, а в пряко включване по телефона ще ни каже как бе създаден "Български дух" и как бе избрано името..

публикувано на 18.09.19 в 16:29