Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

45 оборота в минута #423 (09.09.2017) | Стефан Колев-Скил

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Пловдивският диджей, продуцент, колекционер на грамофонни плочи, музикален археолог (и какво ли още не) Стефан Колев-Skill е в студиото, за да разкаже повече за базарите за грамофонни плочи, които организира, за нестихващата си любов си към този музикален носител, за предизвикателството повече от 10 години да проправяш път на българската музика от 60-те, 70-те и 80-те в съвременните клубове, както и за многобройните си музикални проекти.

Останалото в това издание - фънк, соул, джаз, диско - от 60-те години до днес, от вечни класики до промо сингли, които тепърва ще се появят на музикалния пазар. Приятно слушане.


Hiroshima – Echoes

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29
Добруджа

НА СВЕТЛО на 24 юли с Валерия Василева

Във Варна събират помощи за пострадалите от изпепеленото село Воден, община Болярово. Продължава да тлее пожарът, пламнал на 16 юли край старото сметище на Балчик в местността "Момчил". Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърди искането си за оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетенстност и..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

НА СВЕТЛО на 23 юли с Валерия Василева

При гръмотевична буря - изключете телефона, далеч от вода, контакти и метал, особено, ако времето между светлинната и звуковата част на светкавицата е по-малко от 10 секунди - съветва в интервю за Радио Варна инж.Иво Иванов, управител на фирма за изграждане и поддръжка на системи за мълниезащитата и заземителните уредби. "ВиК" - Варна с..

публикувано на 23.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 23 юли с Иван Барбов

Разговор в кафене: „Кафе или чай? За мен, море!“. И кафето и морето могат да се съчетаят ако го изпиете, посрещайки изгрева на слънцето на морския бряг, когато е още прохладно. А ако малко след първите му лъчи, превключите и на честотите на Радио Варна, ще ви озарят лъчите на усмивките и доброто настроение. Във времето от 6:00 до 10:30..

публикувано на 23.07.24 в 06:18

На 22 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Chris Casket (STRIGOI, екс-EXTREME NOISE TERROR). Стоян Трифонов, Жеко Станев и Георги Димов за завръщането на CARTWHEEL. "Извън Контрол" – автобиографията на Николай Йорданов - Кольо Гилъна. В предаването ще звучи музика на: CONVICTED SOULS, FYELD, SMALLMAN, CORPSE,..

публикувано на 22.07.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 22 юли със Светлана Вълкова

14.20 – Отново на фокус: ВиК ремонтите в местността Евксиноград 14.40 – „Смет за добро“ - благотворително събитие в полза на Центъра за специална образователна подкрепа 15.20 – В центъра на Болград се събират българи и украинци, за да плетат маскировъчни мрежи за фронта 15.40 – За поредна година във Варна се проведе инициативата “Бъди..

публикувано на 22.07.24 в 13:05

НОВИЯТ ДЕН на 22 юли с Мариела Димитрова

В разгара на лятото в капана на жегата Варна отново потъна в боклуци, неизмити улици и миризми... За съжаление обстановката не изглежда никак приятна нито за туристи, нито за местни. Кризата с боклука ни превзема успоредно с тенденцията за свръхконсумация. Като прибавим нехайното поведение в екологично отношение от страна на някои граждани и..

публикувано на 22.07.24 в 06:15