"На светло" с Вяра Николаева на 7 декември


Грандиозният концерт „MTV Presents Varna Beach” е сред номинираните във вторите Годишни награди в туризма. Събитието, което се състоя на варненския плаж през юли, е сред кандидатите за отличие в категорията „Туристическо събитие“. Колегата Добромир Мързов ще ни сподели впечатленията си. Претендентите за приз са общо 35. 


Сред номинациите в Годишните награди в туризма’2017 освен концертът „MTV Presents Varna Beach” има още няколко варненски.  В категорията „Изборът на българите” участници са Регионалният сторически музей, Военноморският музей и Музеят на мозайките в Девня. Категорията включва 100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз и 50-те малко познати туристически обекти, посочени от експерти и местната власт. В този ред на мисли да има повече обекти, свързани с културното и историческото наследство от Варна и областта, които да бъдат част от „100-те национални туристически обекта” предложи общинският съветник Христо Боев от комисията „Култура и духовно развитие”. С него разговаря Ваня Славова.


Проектът "Общуване без граници", който претърпя дълъг процес на отлагане, вече има зелена светлина. Това съобщи Ивелина Кръстева, която участва в него. Той е иницииран от Сдружение с обществена полза "Сдружение за защита на птиците - Виа понтика" в партньорство с Община Варна и варненските ОУ "Константин Арабаджиев" и НУ "Васил Левски". Одобреният бюджет е на стойност 515 640 хил. лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Наука и образование" за интелигентен растеж"  2014-2020 г.  Повече за дейностите и целите, разказва пред Нина Милошевич Ивелина Кръстева експерт по проекта.


Репортаж на Даниела Стойнова от срещата в Областна управа –Варна.


 108 години от рождението на поета Никола Вапцаров отбелязват във ВВМУ във Варна, което носи неговото име.


 Битовите потребители във Варна да плащат по-висока цена за кубик вода от януари, вместо както досега по 2,93 лева. Това ще е второто увеличение на цената след завишението с 39 стотинки от май 2017-та. Промяната в цените е заложена в доклад, който обсъждат в столицата от Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР). Темата следят колегите от предаването „Пост фактум”.ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 20 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Защо бе спряно движението по панорамния път за Златни пясъци? Каква вода се стича по склона край Кабакум и може ли някой да я спре? Вицепремиерът Валери Симеонов с визита във Варна, за да тегли чертата на летния сезон.  Високите децибели са от..

публикувано на 20.09.18 в 16:53

"На светло" на 20 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Общинската администрация във Варна заяви намерение да работи за подобряване на атмосферния въздух в града.   Дейността ще се извърши по проект за малко над 230 хиляди лева и ще е с продължителност 2 години. Какво ще бъде извършено за този период и какви резултати се очакват? Вицепремиерът Валери Симеонов е във Варна по повод отчитането и..

публикувано на 20.09.18 в 13:05

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 20 септември

Няколко дни преди да настъпи астрономическата есен – на 23 септември, когато очакваме и времето значително да се захлади, потърсихме специалист, който отглежда цветя, за съвет как да се погрижим за балконските растения. Красивото мушкато и сакъзчето цяло лято радват очите ни на балкона и съвсем естествено е да искаме да ги запазим за следващата..

публикувано на 20.09.18 в 05:57

"POST FACTUM" на 19 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Пропаднал асансьор повдига стари въпроси за контрола на технологичната машина, у нас - далеч от световните стандарти на 21 век . Полицейска операция в Европейския ден без загинали на пътя - защо се разминават числата в статистиката на МВР и здравното министерство? След "развода" на НИМХ с БАН, какво следва за..

публикувано на 19.09.18 в 17:03

"На светло" с Доротея Николова на 19 септември

Националният институт по метеорология и хидрология се отдели от БАН. Какво ще бъде бъдещето на варненското поделение на НИМХ ще научим от разговора на Валери Великов с директора във Варна в оставка Иван Иванов. Икономическият университет откри учебната си година. Първокурсниците днес и утре имат възможността да опознаят висшето си училище...

публикувано на 19.09.18 в 14:10
Йоан Колев и Илияна Стоилова

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 септември

Продължава ли интересът към морските специалности в Техническия университет във Варна? Отговорът е от госта в студиото - капитан Георги Генчев, който е експерт „Контрол и координация на морските дейности” в ТУ. Вчера стартира WIND2WIN – първото уиндсърф предизвикателство по протежение на цялото българско Черноморие. Основната му..

публикувано на 19.09.18 в 10:12

"Новият ден" на 19 септември със Сияна Спиридонова

“Календар” – историческа рубрика - 6.15 ч. “1001 сутрини” – приказка за най-малките с актрисите Вера Стойкова и Диана Цолевска - 6.50 ч. Преглед на регионалния и националния печат - 7.30 ч. Темите и гостите в предаването след 8.00 ч.: Защо един чужденец избра България и Варна за да гради своето бъдеще? Лесно ли се развива бизнес в..

публикувано на 19.09.18 в 04:05