"На светло" с Вяра Николаева на 7 декември


Грандиозният концерт „MTV Presents Varna Beach” е сред номинираните във вторите Годишни награди в туризма. Събитието, което се състоя на варненския плаж през юли, е сред кандидатите за отличие в категорията „Туристическо събитие“. Колегата Добромир Мързов ще ни сподели впечатленията си. Претендентите за приз са общо 35. 


Сред номинациите в Годишните награди в туризма’2017 освен концертът „MTV Presents Varna Beach” има още няколко варненски.  В категорията „Изборът на българите” участници са Регионалният сторически музей, Военноморският музей и Музеят на мозайките в Девня. Категорията включва 100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз и 50-те малко познати туристически обекти, посочени от експерти и местната власт. В този ред на мисли да има повече обекти, свързани с културното и историческото наследство от Варна и областта, които да бъдат част от „100-те национални туристически обекта” предложи общинският съветник Христо Боев от комисията „Култура и духовно развитие”. С него разговаря Ваня Славова.


Проектът "Общуване без граници", който претърпя дълъг процес на отлагане, вече има зелена светлина. Това съобщи Ивелина Кръстева, която участва в него. Той е иницииран от Сдружение с обществена полза "Сдружение за защита на птиците - Виа понтика" в партньорство с Община Варна и варненските ОУ "Константин Арабаджиев" и НУ "Васил Левски". Одобреният бюджет е на стойност 515 640 хил. лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Наука и образование" за интелигентен растеж"  2014-2020 г.  Повече за дейностите и целите, разказва пред Нина Милошевич Ивелина Кръстева експерт по проекта.


Репортаж на Даниела Стойнова от срещата в Областна управа –Варна.


 108 години от рождението на поета Никола Вапцаров отбелязват във ВВМУ във Варна, което носи неговото име.


 Битовите потребители във Варна да плащат по-висока цена за кубик вода от януари, вместо както досега по 2,93 лева. Това ще е второто увеличение на цената след завишението с 39 стотинки от май 2017-та. Промяната в цените е заложена в доклад, който обсъждат в столицата от Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР). Темата следят колегите от предаването „Пост фактум”.ВИЖТЕ ОЩЕ
Изгрев във Варна

"Новият ден"на 18 юни с Мариела Димитрова

Ще се повиши ли безопасността по българските пътища с готвените промени в Закона за движението по пътищата коментираме с Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и Христо Радков, председател на Българско обединение на шофьорите. Чуйте в 8.10 часа. Собствеността на спортен комплекс Спартак и стадион Спартак ще..

публикувано на 18.06.18 в 06:34

"Позиция" с Валери Великов, на 16 юни

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Репортаж от срещата между социалния министър Бисер Петков и протестиращите родители на деца с увреждания. Дни преди старта на Синята зона във Варна важното, което трябва да знаем ще ни каже управителят на общинското предприятие „Паркинги и..

публикувано на 16.06.18 в 08:30
Chart

#500 ТОП 20 (15.06.2018-22.06.2018)

публикувано на 15.06.18 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 юни със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 „Пристрастно. Театърът на Варна“ – книга на Виолета Тончева Жоро Тошев за новите си филми и книги за известни български творци „Монолози в цвят и форма” – изложба на Аршак Нерсисян 15.00 – 16.00 Концерт, посветен на 340 години от рождението на Вивалди Приключва гостуването на XIX Музикална и..

публикувано на 15.06.18 в 13:40

Български app събира екипи за световни кино и арт продукции

Николай Михайлов е аниматор, визуализатор и режисьор с над 20-годишен опит в индустрията и преподавател в различни университети. Един от малкото българи, които работят с технологията V-Ray - същата онази, която стои в основата на десетки филмови продукции и корпоративни реклами на водещите автомобилни производители в света и която донесе Оскар за..

публикувано на 15.06.18 в 11:16

Хоризонти на 15.06.2018

Ще навлезем далеч навътре в океана. Ще се реем из Атлантика, за да достигнем до Мадейра и до Азорските острови. А там ни очаква едно неповторимо изживяване - наблюдение на най-големите животински видове на нашата планета - китоподобните. Ще имаме не просто водач, но и човек, който живее и работи за опазването на тези великолепни същества - морския биолог..

публикувано на 15.06.18 в 08:16

Новият ден на 15-ти юни, с Доротея Николова

Бензиновите двигатели ще бъдат на много сезириозен прицел след 1 януари 2021 година, заради вредните емисии, които отделят. Това каза за радио Варна доц.Трифон Узунтонев, преподавател в ТУ-Варна,. Мерки за намаляване на вредните емисии вече взеха производителите на дизелови двигатели. Тези, които отговарят на европейската норма Евро 6,..

публикувано на 15.06.18 в 07:17