"На светло" с Вяра Николаева на 7 декември


Грандиозният концерт „MTV Presents Varna Beach” е сред номинираните във вторите Годишни награди в туризма. Събитието, което се състоя на варненския плаж през юли, е сред кандидатите за отличие в категорията „Туристическо събитие“. Колегата Добромир Мързов ще ни сподели впечатленията си. Претендентите за приз са общо 35. 


Сред номинациите в Годишните награди в туризма’2017 освен концертът „MTV Presents Varna Beach” има още няколко варненски.  В категорията „Изборът на българите” участници са Регионалният сторически музей, Военноморският музей и Музеят на мозайките в Девня. Категорията включва 100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз и 50-те малко познати туристически обекти, посочени от експерти и местната власт. В този ред на мисли да има повече обекти, свързани с културното и историческото наследство от Варна и областта, които да бъдат част от „100-те национални туристически обекта” предложи общинският съветник Христо Боев от комисията „Култура и духовно развитие”. С него разговаря Ваня Славова.


Проектът "Общуване без граници", който претърпя дълъг процес на отлагане, вече има зелена светлина. Това съобщи Ивелина Кръстева, която участва в него. Той е иницииран от Сдружение с обществена полза "Сдружение за защита на птиците - Виа понтика" в партньорство с Община Варна и варненските ОУ "Константин Арабаджиев" и НУ "Васил Левски". Одобреният бюджет е на стойност 515 640 хил. лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Наука и образование" за интелигентен растеж"  2014-2020 г.  Повече за дейностите и целите, разказва пред Нина Милошевич Ивелина Кръстева експерт по проекта.


Репортаж на Даниела Стойнова от срещата в Областна управа –Варна.


 108 години от рождението на поета Никола Вапцаров отбелязват във ВВМУ във Варна, което носи неговото име.


 Битовите потребители във Варна да плащат по-висока цена за кубик вода от януари, вместо както досега по 2,93 лева. Това ще е второто увеличение на цената след завишението с 39 стотинки от май 2017-та. Промяната в цените е заложена в доклад, който обсъждат в столицата от Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР). Темата следят колегите от предаването „Пост фактум”.ВИЖТЕ ОЩЕ
Коледарчета

"На светло" на 19 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Сряда - не се сяда, може би и точно заради това варненските общински съветници избраха да направят последното си за годината заседание днес. Репортаж от сесията. Варненската пожарна навършва днес 140 години – очаквайте репортаж за празника. Ще ви разкажем и за най-интересните експонати, които от днес можете да видите във Военноморския..

публикувано на 19.12.18 в 12:58

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 декември

Голяма варненска фирма ще получи годишната награда „Свети Николай” на Българската морска камара . Призовете, в няколко различни категории, се връчват на организации и личности, допринесли за развитието на морския бранш във Варна и Бургас. Церемонията ще се проведе днес от 19 часа. Подробности очаквайте от председателя на Българската морска..

публикувано на 19.12.18 в 09:42

НОВИЯТ ДЕН на 19 декември със Светлана Вълкова

8.15 – Ще има ли нова цена на такситата във Варна? 8.40 – Днес решават дали Община Варна ще тегли кредит на стойност 46,7 млн. лева, аргументите „за” 9.15 – Събират у краса за коледни дръвчета за варненски те квартали 9.40 – На днешната дата преди 140 години се поставя началото на пожарната служба във Варна 10.10 -..

публикувано на 19.12.18 в 05:50

"На светло" на 18 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Какво е състоянието на децата от варненската Пета езикова гимназия, които получиха стомашни проблеми след консумация на хапки по време на коледно парти? Втори ден във Варна се провежда Национална конференция за приобщаващото образование. Специалисти споделят и обменят информация в търсене на най-доброто за децата и техните семейства...

публикувано на 18.12.18 в 13:31

Новият ден на 18 декември с Доротея Николова

Камера, монтирана на варненския бул. "8-ми Приморски полк" в района на Чаталджа  засича пешеходния и велосипедния поток. Идеята е реализирана от предприемача Иван Димитров и е част от европейския проект City Walk, който цели да превърне градовете в по-приятно място за пешеходци. Забавяне в спирането на водата от ВиК Варна е причината хиляди..

публикувано на 18.12.18 в 07:12

НА СВЕТЛО в понеделник, 17.12.2018г.

Благотворителен базар започна от днес във варненското ОУ„Васил Друмев”. Репортаж за поредната благородна акция на деца, родители и учители; Кои са най-добрите военни моряци? - репортаж; Специализирана конференция за ранна интервенция на деца се провежда във Варна. Репортаж; Следим работата на две от постоянните комисии към Общинския..

публикувано на 17.12.18 в 13:43

"Новият ден" на 17 декември с Мариела Димитрова

Жители на Аспарухово внесоха подписка с над 700 подписа срещу начина, по който се прави реконструкцията на основната транспортна инфраструктура в квартала. Подписката е адресирана до кмета и до Общинския съвет на Варна. Те получиха съдействието на съветниците от комисията по „Благоустройство и комунални дейности“ към Общинския съвет за организиране..

публикувано на 17.12.18 в 06:32