”На светло” на 16 април с Мариела Димитрова

 В първия ден без мъгла във Варна слънцето привлича за все по-дълъг престой навън в свободното време. А Морската градина изглежда много пролетно с тазгодишната цветна декорация от 40 хил. лалета - около Слънчевия часовник, по Алеята на възрожденците към Пантеона и оттам до амфитеатралната площадка. На фона на разцветяването в града и в делник, доколко привлекателна е днешната покана на общинската дирекция „Спорт“ и Клуба за ледени спортове „Одесос“ за безплатно ползване на Ледена пързалка в кв.Младост и безплатни уроци. Репортаж в 14.15 часа.

СнимкаСнимка

Започна проекта за модернизация и цялостно саниране на сградата  на  Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” във Варна. Заедно с това там се създава нов професионален учебен център за учене през целия живот. Как продължават и дуалното обучение, все още единствено във Варна? Разказваме в 14.40 часа.


Рокерите от 11-те мотоклуба във Варна откриха новия мотосезон. Шествието им започна с минута мълчание за загиналите при катастрофата край Вакарел. За спазването на правилата на пътя и за културата на движение в 16.40 часа споделяме гледната точка на един рокер останал без ръка в следствие на инцидент на пътя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 18 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. На прага на Академичната учебна година,  университетите  отново не успяват да запълнят обявените си места в редица специалности. Къде е заровено кучето? Дали заради конкуренцията на чуждестранните учебни заведения или пък причина е ниското качество на родното образование? Отговорите дават пълните отличници...

публикувано на 18.09.18 в 17:01

"На светло" на 18 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Варненският административен съд заседава днес по жалбата на фирма Русгеоком-БГ ЕАД срещу решение на Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна.Със свое решение инспекцията не одобри осъществяването на инвестиционно предложение, относно добива на газ в района на община Генерал Тошево от "Русгеоком". Репортаж. Втори форум на..

публикувано на 18.09.18 в 11:52

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 18.09.2018г.

За времето извън учебните часове или към какви дейности се насочват учениците. По темата разговаряме с родител на второкласник: От тази учебна година започва изучаването след часовете по задължителна подготовка на дисциплината „Религия-православие” в 20 училища и в 20 групи в детски градини във Варна. Повече научаваме от началника на..

публикувано на 18.09.18 в 05:58

POST FACTUM с Жоро Бекяров на 17 септември

В предаването POST FACTUM днес очаквайте още новини и коментари, свързани с началото на новия сезон в училище. Ще говорим за безопасността на децата ни, желанията на първолаците и амбициите на техните родители, минути преди да пристъпят прага на училище. Ще стане дума и за алтернативните и консервативните методи на обучение в българското школо. И..

публикувано на 17.09.18 в 16:54

"На светло" на 17 септември със Сияна Спиридонова

Първият звънец днес би за близо 37 000 ученици във Варна, над 3 000 са първолаците. Каква беше атмосферата при откриването на новата учебна година в Руското училище? Репортаж от първия учебен ден в Добрич и Балчик Новата академична година бе открита днес и в Медицински университет-Варна От днес – 17.09 започва второто класиране за кандидатстване за..

публикувано на 17.09.18 в 13:41
Първият учебен ден

"Новият ден" на 17 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Честит първи учебен ден! На учениците, учителите и родителите пожелаваме успешна и ползотворна   учебна година. В „Новият ден”   на 17 септември разказваме за три нови училища, които работят във Варна по инициатива на родители и университетски преподаватели. Ще чуем първия училищен звънец от  СУ "Свети Климент Охридски"  с пряко..

публикувано на 17.09.18 в 06:00

"Позиция" с Валери Великов, на 15 септември

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Обобщение и коментар на важното от изтичащата седмица. Депутатът от ГЕРБ Нели Петрова за войната по пътищата и начините за справяне с нея. Темата продължава с другия гост в студиото – инспектор Илиян Коев от „Пътна полиция“-Варна...

публикувано на 15.09.18 в 09:02