”На светло” на 16 април с Мариела Димитрова

 В първия ден без мъгла във Варна слънцето привлича за все по-дълъг престой навън в свободното време. А Морската градина изглежда много пролетно с тазгодишната цветна декорация от 40 хил. лалета - около Слънчевия часовник, по Алеята на възрожденците към Пантеона и оттам до амфитеатралната площадка. На фона на разцветяването в града и в делник, доколко привлекателна е днешната покана на общинската дирекция „Спорт“ и Клуба за ледени спортове „Одесос“ за безплатно ползване на Ледена пързалка в кв.Младост и безплатни уроци. Репортаж в 14.15 часа.

СнимкаСнимка

Започна проекта за модернизация и цялостно саниране на сградата  на  Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” във Варна. Заедно с това там се създава нов професионален учебен център за учене през целия живот. Как продължават и дуалното обучение, все още единствено във Варна? Разказваме в 14.40 часа.


Рокерите от 11-те мотоклуба във Варна откриха новия мотосезон. Шествието им започна с минута мълчание за загиналите при катастрофата край Вакарел. За спазването на правилата на пътя и за културата на движение в 16.40 часа споделяме гледната точка на един рокер останал без ръка в следствие на инцидент на пътя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НЮАНСИ на 22 март

На 22 март, петък, в поредното издание на НЮАНСИ ще ни гостува Апостол Апостолов. Той, заедно със своя екип от Ботаника Лайф, са част от една много благородна инициатива #БългарияДарява с една кауза, която са нарекли „Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!“ През следващите дни, до 31 март, те ще имат нужда от..

публикувано на 22.03.19 в 06:05
Предчувствие за пролет

"Новият ден" на 22 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Гост в студиото метеоролога Вяра Рафайлова, по повод Международния   ден на метеорологията. Как посрещат гости в Староселец? Кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи” се провежда днес във Варна. Повече за организацията ще разкаже Виктория Парашкеванова, член на Ротаракт клуб-Варна. Изобретения на..

публикувано на 22.03.19 в 06:00

НА СВЕТЛО на 21 март, четвъртък

Освещаваме 2-ро студио на Радио Варна - отзвук от събитието в началото на следобедната ни среща; Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“ се проведе в ТУ-Варн. Още за иновациите в енергетиката разказваме след 14.30ч.; Пролетни празницизапочват от днес във Варненския кв. "Владиславово" – разговор с кмета на района Николай Костадинов;..

публикувано на 21.03.19 в 10:46

"Новият ден" на Първа пролет с Мариела Димитрова

Репортаж от един от най-натоварените пътни участъци в центъра на кв.Аспарухово в 8.10часа – повиши ли се безопасността на пешеходците, след направата на пасарелка над бул.“Народни будители“ и ул.‘Мара Тасева“. Защо автобусите по линия номер 7 немогат да обслужват последната спирка от маршрута в промишлената зона на Варна (до..

публикувано на 21.03.19 в 07:59

"На светло" на 20 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Как дарената апаратура от кампанията за капачки помага всекидневно при спасяването на недоносени бебета във варненската АГ-болница? И защо е толкова важна за лекарите? Нова високотехнологична процедура за диагностика при болести на простата ще се въведе за първи път у нас и конкретно във Варна. Репортаж. Официален сигнал за спада на..

публикувано на 20.03.19 в 13:29
Нивото на Шабленското езеро сега е с метър по-ниско

"Море и... езера" с Валери Великов, на 20 март

Драстичен спад с около метър на водното ниво на Шабленско и Езерецко езера установи екип на Българското дружество за защита на птиците в зона „Шабленски езерен комплекс“ на Натура 2000. В резултат на това голяма част от плитчините на влажните зони са пресушени. Това е съпроводено и с опожаряване на голяма част от тръстиковите масиви в..

публикувано на 20.03.19 в 10:23

НОВИЯТ ДЕН на 20 март със Светлана Вълкова

Да обуем шарени чорапи, да започнем деня си цветно и с това да покажем, че приемаме хората със Синдром на Даун – разказваме за кампанията на варненска фондация Строежът на бул.”В.Левски” във Варна и неволите на пешеходците – репортаж И днес продължава форум „Кариери“ в Икономически университет – Варна, представят се..

публикувано на 20.03.19 в 05:50