”На светло” на 16 април с Мариела Димитрова

 В първия ден без мъгла във Варна слънцето привлича за все по-дълъг престой навън в свободното време. А Морската градина изглежда много пролетно с тазгодишната цветна декорация от 40 хил. лалета - около Слънчевия часовник, по Алеята на възрожденците към Пантеона и оттам до амфитеатралната площадка. На фона на разцветяването в града и в делник, доколко привлекателна е днешната покана на общинската дирекция „Спорт“ и Клуба за ледени спортове „Одесос“ за безплатно ползване на Ледена пързалка в кв.Младост и безплатни уроци. Репортаж в 14.15 часа.

СнимкаСнимка

Започна проекта за модернизация и цялостно саниране на сградата  на  Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” във Варна. Заедно с това там се създава нов професионален учебен център за учене през целия живот. Как продължават и дуалното обучение, все още единствено във Варна? Разказваме в 14.40 часа.


Рокерите от 11-те мотоклуба във Варна откриха новия мотосезон. Шествието им започна с минута мълчание за загиналите при катастрофата край Вакарел. За спазването на правилата на пътя и за културата на движение в 16.40 часа споделяме гледната точка на един рокер останал без ръка в следствие на инцидент на пътя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В StartUp: Дропшипинг или как продаваш без да притежаваш

След като вече ви срещнахме с единствената българка, която работи в една от най-големите онлайн платформи за търговия в света – ebay, тази седмица в StartUp ще ви разкажем как да търгувате през нея, но и през останалите подобни световни платформи. Наш гост ще е Цветан Радушев, който се занимава с т.нар. дропшипинг вече близо 8 години и зад..

публикувано на 23.04.18 в 15:05

"На светло" в понеделник, 23 април

Добър ден от Нина Милошевич, Петър Венков, Атанас Илиев! Проследяваме протеста на служителите в РЗИ след 14ч. И още...."Маратон на четенето" в Добрич и Варна; Репортаж от заседанието на Правната комисия в Община Варна; Какво си спомня Меглена Шишева за началото си във Варненската детско-юношеска опера, която отбелязва 25-годишен юбилей?; Има ли..

публикувано на 23.04.18 в 11:42

“Новият ден” на 23 април с Мариела Димитрова

Маратон на четенето ще направят и т.г. Регионалните библиотеки във Варна и Добрич. И т.г. в традиционното четене на глас и споделяне на любими произведения ще участват ученици, екипи на варненски фирми и организации и разбира се, редовни читатели на Библиотеките. В 8.10 часа чуйте повече за четенето в РБ „Пенчо Славейков“-Варна. А в 10.10 часа..

публикувано на 23.04.18 в 06:40

"Позиция" с Валери Великов, на 21 април

Теодор Дечев от Асоциацията на индустриалния капитал обяснява защо работодателите отново са в протестна готовност заради ТЕЦ "Варна". Кой и как може да излекува здравната система?. Отговорите са от председателя на Българския лекарски съюз проф. Радослав Радев. Евродепутатът Ангел Джамбазки с коментар за евентуалното присъединяване на Македония..

публикувано на 21.04.18 в 09:29
Chart

#492 ТОП 20 (20.04.2018-27.04.2018)

публикувано на 20.04.18 в 21:10

Уранопули, Света гора, Егейско море - "Хоризонти" в Гърция с досег към безкрайността

Малкият гръцки град Урануполи е досег с безкрайността. И не само заради непосредствената близост до Света гора. Уранопули е последното селище от свободната гръцка територия на Халкидическия полуостров. На юг следва третия, най-източен ръкав на Халкидики - Атон, или Света гора. Тесният къс земя се врязва в Егейско море и дори завършва с двухиляден..

публикувано на 20.04.18 в 11:33
Анелия Калчева

"Новият ден" на 20 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Много динамично  е ежедневието на 23-годишната  варненка Анелия Калчева /на снимката/. Учи медии в Шотландия, била е на обмен в Австралия, желае да продължи обучението си  в Италия, знае основните международни езици и вече е убедена, че може да се реализира където и да е по света. Има сайт, кулинарен блог и фотографска страница. Обича да пътува и..

публикувано на 20.04.18 в 05:30