"POST FACTUM" с Валери Великов, на 14 юни

Точно в 17:30 ч., когато започва „Пост фактум”, стартира и Световното първенство по футбол. Как ще протече церемонията по откриването ще ни каже кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров.

Трима министри бяха днес във Варна. Какво и с кого говориха ще разберете в „Радио POST-ера”.

Парче от мазилката на тавана е паднала вчера върху деца във варненската детска градина "Мир". Леко засегнати са трима малчугани, които са получили охлузвания. Сградата е била ремонтирана основно само преди година за 1 млн. лв. Подробностите са от Даниела Стойнова.

Хиляди пътуващи, включително във Варна, Бургас и Добрич бяха засегнати от днешния протест на автобусните превозвачи. Той е срещу предлагания Закон на Българската автомобилна камара. Пряко по телефона председателят на Варненския съюз на превозвачите Атанас Чапкънов ще коментира причините за протеста.

Предстои умъртвяването на заразените с птичи грип кокошки в най-голямата птицеферма в България в село Дончево, община Добричка. Това е четвъртият случай на птичи грип в област Добрич само за последните 7 месеца.  Във фермата се отглеждат повече от 500 000 кокошки, а работниците са над 200 души. Общинската епизоотична комисия заседава днес, за да се набележат мерките за сигурност, които да бъдат предприети в периметъра. Решенията на комисията научаваме от Петранка Божкова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 26 март

Как се кара мотор из градската джунгла на Варна. Огнян Атанасов, който вече трета година се придвижва из Варна на мотоциклет обяснява повече. Нищо, че сме в пости, сладкарят Борислав Екзархов, правил десерти за цяла плеяда короновани особи от Европа и не само, ще ни въведе в света на техно-емоционална храна и на десертите. Има ли съвършен..

публикувано на 26.03.19 в 06:48

"На светло" на 25 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Пролетен благотворителен базар на цветя и празник на мама организират днес ученици и учители в училището за деца с нарушено зрение във Варна. Репортаж. Изпращаме ли днес традиционните пощенски картички и радваме ли се да получим такава? Питаме   варненци в деня, в който отбелязваме рожденият ден на  пощенската картичка. Какви са..

публикувано на 25.03.19 в 12:09

"Позиция" с Валери Великов, на 23 март

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Варненски депутати от БСП отчетоха работата си в 44-тото Народно събрание. Какво свършиха вътре и вън от парламента научаваме от проф. Анелия Клисарова. Общински съветници поискаха свикване на извънредна сесия заради проблема с фирма „Обреди”...

публикувано на 23.03.19 в 08:30
Chart

#534 ТОП 20 (22.03.2019-29.03.2019)

публикувано на 22.03.19 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 март със Светлана Вълкова

Актьорът Ненчо Костов и Театърът „24+24 LIMITROPHE” – румънски художници във Варна „5 и 1|2 скандинавски визии за култура”- 2019 – гост Елица Матеева -артистичен директор на събитието Българският филм „Прасето” с премиера във Варна – гостува главният актьор 15-годишният Румен Георгиев Пролетен анонс на 93-я Международния..

публикувано на 22.03.19 в 13:44

НЮАНСИ на 22 март

На 22 март, петък, в поредното издание на НЮАНСИ ще ни гостува Апостол Апостолов. Той, заедно със своя екип от Ботаника Лайф, са част от една много благородна инициатива #БългарияДарява с една кауза, която са нарекли „Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!“ През следващите дни, до 31 март, те ще имат нужда от..

публикувано на 22.03.19 в 06:05
Предчувствие за пролет

"Новият ден" на 22 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Гост в студиото метеоролога Вяра Рафайлова, по повод Международния   ден на метеорологията. Как посрещат гости в Староселец? Кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи” се провежда днес във Варна. Повече за организацията ще разкаже Виктория Парашкеванова, член на Ротаракт клуб-Варна. Изобретения на..

публикувано на 22.03.19 в 06:00