"Отличен 6" с Валерия Василева

Снимка: БГНЕС

В предаването говорим за Седмица на правото в Икономически университет – Варна.

Катедра „Правни науки“ към ИУ – Варна организира Седмица на правото от 15 до 19 април. Поводът е 140 години Търновска конституция и професионалния празник на юриста и съдебния служител.

В рамките на седмицата, посветена на правото, преподаватели, студенти и граждани имат възможност да се включат в различни събития с научна и практическа насоченост, да се докоснат до работата на съдебните институции и да бъдат част от празника.

Повече за програмата на Седмицата на правото и за обучението на студентите в една от най-новите специалности в ИУ – Варна, „Съдебна администрация“,  споделят гостите в „Отличен 6“ – гл. ас. д-р Живка Матеева и нейните студенти Жасмина Райкова и Калина Александрова. Чуйте в звуковите файлове:ВИЖТЕ ОЩЕ
Към новия ден

"Новият ден" на 22 август с Емилия Николова

Зараза от листериоза в Испания   - има ли опасност и за нас? Разговор с проф. Христо Даскалов, ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ В сезона на приготвяне на зимнината – репортаж от Зеленчуковата борса във Варна Удачна ли е идеята за кръстосано донорство според проф. д-р Вилиян Платиканов,..

публикувано на 22.08.19 в 05:50

”На светло” на 21 август с Мариела Димитрова

Проектът "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината", район Аспарухово" беше представен на пресконференция в община Варна днес. Репортаж 14.20 часа.  Какво е състоянието на находището на Варненския халколитен некропол и какви действия може да бъдат предприети за съхраняването и отварянето му за посетители ще чуем в 14.40..

публикувано на 21.08.19 в 12:04

"Новият ден" на 21 август

Мобилните телефони стават все по-голям фактор за възникване на пътнотранспортни произшествия именно защото разсейват водачите. Затова и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ провежда информационна кампания под мотото „Пиши, когато стигнеш“. Целта на кампанията е да покаже колко опасно е   да използваме мобилния си телефон докато..

публикувано на 21.08.19 в 06:27
времето море небе плаж слънчево

"На светло" на 20 август

Каква е съдбата на релефната карта в Морската градина? В разгара на „Сезон-2019” интервю с проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара Стоян Маринов Чий е призът за най-добър сувенир в рамките на 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата?  Нестандартна изложба дава отговор на въпроса как може да бъде преборен..

публикувано на 20.08.19 в 13:07

"Новият ден" на 20 август с Мариела Димитрова

През летните месеци, а дори и през късната пролет и ранната есен, когато времето е по-топло, Варна и курортите около града посрещат хиляди туристи от цял свят. За всеки идеалната почивка има различна дефиниция. За някои тя е спокойствие и тишина,   други, обаче, свързват ходенето на море със силна музика и партита до изгрева на слънцето...

публикувано на 20.08.19 в 06:57

”На светло” на 19 август с Мариела Димитрова

Световният ден на фотографията търсим начина на употребата й днес. Фотографският процес е изобретен от Луи Дагер през 1833 г. На 19 Август 1839, френското правителство изкупува патента и го обявява на широката публика като "подарък към света". Има ли интерес все още към снимките копирани на хартия или дигиталната версия е взела тотален връх –..

публикувано на 19.08.19 в 15:46

"Новият ден" на 19 август

Ако се разходите по улица „Братя Миладинови” в частта и в близост до Община Варна, ще видите, че на мястото има засадени млади широколистни дървета.   Те са на разстояние от 2 до 5 метра едно от друго и са разположени предимно от страната на четните номера на улицата. Как изглеждат те и как се поддържат, чуйте в репортажа на Дана Момчилова . Ваня..

публикувано на 19.08.19 в 06:00