"Новият ден" на 19 април

Ще има или няма да има синя зона в центъра на Варна в делнични дни до 20 ч. и в почивни и празнични дни? Отговорът търсим с Даниела Стойнова.

Предаването на Радио Варна „На село“ тази събота ни отвежда в Дъбравино. За интересните места там, за църквата в селото, историята, бита и фолклора му, както и разказите на местните слушаме в аванс от Олга Карова.

Ученици от Първа езикова гимназия във Варна ще участват в Националния кръг на състезанието по реч и дебати. Той ще се проведе в София от днес до неделя. Дана Момчилова разказва повече.

Международният ден за информираност за заболяванията за черния дроб отбелязваме днес. Елена Станева от екипа, направил проучване доколко българите са запознати с тази толкова съществена част от тялото им.

Книгата Кратки разкази за недружелюбни момичета на Евелина Митева, която иначе живее в Кьолн и преподава философия в университета в германския град, ще бъде представена в неделя във Варна от самата Евелина, която специално идва в България, за да разкаже какво се крие зад нейните кратки разкази. Разговор в аванс с издателя Емилия Миразчийска.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненско крайбрежие

НОВИЯТ ДЕН на 28 май, вторник

Александра Тенева, директор на Полското държавно училище "Адам Мицкевич" във Варна, разказва за предимството да учиш полски език и за предстоящия прием за новата учебна година; До 60 деца с увреждания и проблеми в развитието ще бъдат обхванати в програмата "Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развитието", която е една от..

обновено на 27.05.19 в 15:06

”На светло” на 27 май с Мариела Димитрова

Пет партии ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП). При обработени над 75% от протоколите на секционните комисии, каква е картината коментираме с анализаторът от Галъп Първан Симеонов в 14.15 часа. 14.40 часа за националната кампания „Направи го сега – ДНК на бъдещето” по повод третата лекция на тема “Кариера и семейство -..

публикувано на 27.05.19 в 12:28

"Новият ден" на 27 май

Наш слушател ни алармнира за проблем, свързан с рекламите, които са разлепени по стъклата на варненските автобуси. Жителите и гостите на Варна се оплакват от липсата на видимост породена от тях. Още по темата ни разказва Дана Момчилова. Последно изборно обобщение от социолога Първан Симеонов. Придвижването на хо­ра­та с дви­га­тел­ни..

публикувано на 27.05.19 в 06:48

В “Улица “Събота” на 25 май

“Дума на седмицата” обобщава събития, направили ни впечатление през последните дни. В рубриката “Разговори на тротоара” десет въпроса задаваме на Красимир Делийски от Музей на плочата "Vinyl Home Varna". След новините в 16 часа ни гостува Виктория Георгиева (MOUSE) - за петата изложба “Азбука на въображението”, работата с деца и уличното..

публикувано на 25.05.19 в 12:00
Chart

#542 ТОП 20 (24.05.2019-31.05.2019)

публикувано на 24.05.19 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 май със Светлана Вълкова

Репортаж от празничното шествие във Варна В  Добруджа има 11 икони с ликовете на Светите братя Кирил и Методий, шест от тях се пазят в отдел „Възраждане” на Регионалния  исторически музей в Добрич Голямата награда Варна за колектив получи Хора на варненските момчета и младежи, гостува диригентът Дарина Кроснева-Стаменова..

публикувано на 24.05.19 в 13:30
24_may

НЮАНСИ на 24 май

Безгранично щастие е, че ще бъдем заедно, в ефира на Радио Варна и предаването Нюанси, в петък, от 11 –т до 12-т, по времето, когато стотици хиляди деца, заедно със своите учители и родители ще шестват по улиците на страната ни  и ще  пеят „Върви, народе възродени....” Безспорно един от най-светлите български национални празници е 24 май. На тази дата..

публикувано на 24.05.19 в 06:05