"Новият ден" на 19 април

Ще има или няма да има синя зона в центъра на Варна в делнични дни до 20 ч. и в почивни и празнични дни? Отговорът търсим с Даниела Стойнова.

Предаването на Радио Варна „На село“ тази събота ни отвежда в Дъбравино. За интересните места там, за църквата в селото, историята, бита и фолклора му, както и разказите на местните слушаме в аванс от Олга Карова.

Ученици от Първа езикова гимназия във Варна ще участват в Националния кръг на състезанието по реч и дебати. Той ще се проведе в София от днес до неделя. Дана Момчилова разказва повече.

Международният ден за информираност за заболяванията за черния дроб отбелязваме днес. Елена Станева от екипа, направил проучване доколко българите са запознати с тази толкова съществена част от тялото им.

Книгата Кратки разкази за недружелюбни момичета на Евелина Митева, която иначе живее в Кьолн и преподава философия в университета в германския град, ще бъде представена в неделя във Варна от самата Евелина, която специално идва в България, за да разкаже какво се крие зад нейните кратки разкази. Разговор в аванс с издателя Емилия Миразчийска.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Света Петка

"Новият ден" на 14 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от българския народ Петка Българска, е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят. Народният календар определя Петковден (14 октомври) и Димитровден (26 октомври) като завършек на активния стопански труд. Около тези дати наемните работници..

публикувано на 14.10.19 в 06:00

В "Улица "Събота" днес

В “Местни герои” днес се срещаме с организаторите на предстоящия фестивал MOVING BODY’19 . Той се завръща във Варна между 17 и 20 октомври, за да насити града с движение, танц и филми. Събитието дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях..

публикувано на 12.10.19 в 14:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 октомври

„Мазно е, хубаво...“ или как се инспектира нова отсечка от магистрала през прозореца на джипката. Голямо Брайлово четене се проведе днес във Варна. Репортажът е на Олга Карова. Утре морската столица ще е домакин на бизнес форум, посветен на отдаването на имоти за краткосрочно настаняване или т.н. нощувки за гости. Още – в интервюто на..

публикувано на 11.10.19 в 16:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 Новият филм на Станислав Дончев „Писма от Антарктида” на голям екран от днес Нови пътешествия и нови фарове в актива на Бела Бенова – пътешественик, фотограф, писател, авантюрист 15.00 – 16.00 Изложба живопис на Васил Василев “НЕслучайни пространства” – живопис на Пламен Бешков „Стихове и..

публикувано на 11.10.19 в 13:40

"Новият ден" на 11 октомври с Мариела Димитрова

Изложение на дрехи, работно облекло и сувенири, изработени от кооперации на хора с увреждания ще се проведе за втори път през есента във Варна, във Фестивалния и конгресен център. Освен да предложат продукцията си, която най-често е за износ, хората с увреждания от Трудово-производителните кооперациите поставят отново проблемите – ниски..

публикувано на 11.10.19 в 06:52

"На светло" на 10 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

ВиК-Варна ще реализира проект за изграждане и реконструкция на  водопреносната мрежа в града на стойност 138, 4 млн.лв. Кога ще започнат ремонтните дейности и в кои части на града? Кое е най-ценното в работата на архивистите? Голямо брайлово четене организират в СУ за деца с нарушено зрение във Варна. Поводът - Световния ден на..

публикувано на 10.10.19 в 13:14

НОВИЯТ ДЕН на 10.10.2019г.

Бум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, отчитат от сервизите. Близо 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са забранени за продажба от началото на годината. Според автомонтьори, все по-често шофьорите идват при тях заради проблеми в колата след зареждане с некачествени бензин или дизел. Има ли масови..

публикувано на 10.10.19 в 06:14