"Концерт в лятна вечер" - красива музика под открито небе

| обновено на 14.06.19 в 12:39

„Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна – това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели!

През настоящата 2019 г. Радио Варна отбелязва своята 85-та годишнина с няколко концерта в различни жанрове.

След великолепието на българския фолклор, представено от певицата Петя Панева през месец април, в навечерието на лятото предстои празник с класическа и филмова музика на открита лятна сцена.

На 16 юни, неделя, от 19.00 часа, на Централния вход на Морската градина ще свири Младежкият симфоничен оркестър Варна при НУИ „Д. Христов”.

„Това е първата ни изява на открита лятна сцена, която младите оркестранти очакват с голямо вълнение! Още повече, че солисти на концерта ще бъдат трима изявени музиканти от Симфоничния оркестър на БНР – Стефания Янкова, Елена Ганова и Кристиян Калоянов. Това е допълнителен стимул оркестърът да се представи на много високо ниво!” – сподели Руми Петрова, арт директор на МСО - Варна.

Младежки ентусиазъм цари и по време на репетициите – можете да видите сами в галерията.

Диригент на „Концерт в лятна вечер” е Страцимир Павлов, а в програмата са включени популярни и обичани от публиката творби – от българските класици  П. Владигеров и П. Стайнов, от Моцарт, Росини, Бизе, Щраус, Чайковски, Шостакович, Брамс и, разбира се, филмова музика от български и чужди кинопродукции.

Елате да празнуваме заедно с красива музика под открито небе! Достъпът е свободен, носете си само добро настроение! Радио Варна на 85 години – винаги първа цигулка!

Събитието се осъществява с финансовата подкрепата на Дирекция "Култура и духовно развитие", Община Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (Снимки)

„Защо не организирате всеки месец концерт на открито с класическа музика? Толкова е хубаво и различно тази вечер в Морската градина!“. Това си пожелаха стотиците варненци, изпълнили алеите около входа на Морската градина по време на "Концерта в лятна вечер", който екипът на Радио Варна подари на жителите и гостите на морската столица...

публикувано на 20.06.19 в 15:53

"Нарисувай ми дъга" събра над 250 деца в Радио Варна

Над 250 пъстроцветни дъги,нарисувани от детски ръце,  "украсиха" дървото пред сградата на Радио Варна. Поводът е 1 юни - Денят на детето,  а Арт работилницата осъществиха нашите приятели от Сдружение Арт Визия. Благодарим на всички малки и големи деца, които се включиха и направиха деня още по-пъстър и весел с рисунките си. Какво споделиха за празника..

публикувано на 03.06.19 в 09:38

Цветно представление в Радио Варна

Пътешествие в Страната на цветята. Но не онези, които са откъснати и се използват за букети, които се подаряват по различни специални и не специални поводи. А в Страната на цветята, където те растат, цъфтят и за тях се грижат. Държавният куклен театър във Варна подари на варненските деца "Трите феи" - една вълшебна история, разказана от три красиви феи. А..

публикувано на 03.06.19 в 09:37

Група "Бумеранг" на живо и в ефира на Радио Варна (СНИМКИ)

Група "Бумеранг" представи новия си албум "Прозорец" в ефира на "От другата страна"   (с водещ Мартин Николов) и на живо пред публика в Концертното студио на Радио Варна. Групата е създадена в началото на 2010 г. в покрайнините на гр. Варна. Същата година участват на фестивала "RedRock 2010". Година по-късно записват първата си авторска песен -..

публикувано на 20.05.19 в 22:22

7 май - Ден на радиото! Ден на радиоизненадите!

В седмия ден на май тази година никой няма да бъде на традиционното си място в радиото, дори и събеседниците. В духа на Уди Алън, който „превърна“ импресионистите в зъболекари, днес ние също ще разменим местата си. Репортерите ще бъдат звукорежисьори, музикалните редактори ще станат новинари, новинарите - спортни коментатори… От 6 часа..

публикувано на 10.05.19 в 12:31

Денят на радиоизненадите в СНИМКИ

На 7 май тази година никой не беше на традиционното си място в радиото, дори и събеседниците. Репортерите бяха звукорежисьори, музикалните редактори станаха новинари, новинарите - спортни коментатори… Новият ден започна с репортера Даниела Стойнова и музикалния редактор Добромир Мързов. В  11.00 ч. "В ефир сте!" – слушателите се свързваха с Кремена..

публикувано на 10.05.19 в 12:30

Да множите приятелите и слушателите си!

Честит празник, Радио Варна! Пожеланието е от  екипа на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" в Деня на радиото и телевизията, 7 май. Приятелите на РАДИО ВАРНА от библиотеката даже ни подариха автентичен документ за медията от 1941 година. Документът е потвърждение, че всеки варненец е можел да представи в ефира на радиото..

публикувано на 10.05.19 в 12:28