"Новият ден" на 13 август с Мариела Димитрова

300 човешки живота могат да бъдат спасени в България на година, ако се ползват предпазни колани. 3 хиляди могат да избегнат травми само с поставянето им, когато седнат в автомобила. Предпазният колан може да спаси живот при катастрофа със скорост 120 километра в час. При движение с по-висока – над 140 километра в час, коланът причинява трамви, но при навременна помощ, човек може да остане жив. Трябва да е ясно, че коланът се поставя, за да запази собствения ви живот, а не да ви пази от полицаите е едно от посланията на Христо Димитров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Чуйте разговра с него в 8.10 часа.

Отвориха втори вход към Морска гара-Варна, откъм бул.Приморски, срещи Морска администрация. Как е организирано движението там ще научим в репортаж в 8.40часа.

Тази вечер (13-ти срещу 14-ти август) след полунощ ще е пикът на метеорния поток Персеиди. В 9.10 часа разказваме с астронома Ева Божурова и двама младежи за явлението и за организираното наблюдение край Варна.

Въпреки че ремонтът на Шишковата градинка във Варна продължава да пречи на пешеходци и водачи на МПС да стигнат до желаната дестинация бързо, мястото безспорно започва да придобива атрактивен облик. Ремонтът и изграждането на новата пешеходна зона по улица „Михаил Колони” – от СУ”Св.Климент Охридски” до булевард „Приморски” вече почти е приключил, а децата от кръжок „Азбука на въображението“ се погрижиха и за атрактивния вид на мястото. Как те украсиха пешеходната зона ще чуем в репортаж в9.40часа.

Как започнаха работа общинските съветници в едно от последните заседания от мандата на този състав на варненския Общински съвет – репортаж в 10.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Улица "Събота" на 17 август

"Местни герои" - въвлечените в предстоящото Сърф състезание - лека аматьорска среща на плаж “Кабакум”. “Разговори на тротоара” - Кирил Хаджиев-Тино; Иван Ценков и Калоян Василев - за огнените шоу програми, новите техники за въртене на огън и запалването на искрата; “Сериалите на Златков” -  след като ни представи успешния сериал “Sence8”на..

публикувано на 17.08.19 в 12:34

В "Гравитация нула" на 16 август с Мартин Николов

- Фестивалът „Varna Rock 2019“ – разговор в студиото със Светлана Близнакова и Рали Велинов от група SEVI; - Баритонът Кирил Манолов в специално интервю за Радио Варна; - Радио Варна с награда от Българска асоциация на работодателите в областта на културата; - Почетни граждани на Варна – професор доктор Димитър Камбуров, композиторът професор Милко..

публикувано на 16.08.19 в 11:39

Разговори на тротоара: Мартин Николов

В рубриката "Разговори на тротоара" ви срещаме с интересните хора във Варна. Цветни са и хората в екипа на Радио Варна – познавате ги от ефира ни, от техните предавания и репортажите в програмата, но не познавате и тяхната друга страна – страната им на обикновени хора. Един от тях е Мартин Николов – автор и водещ на предаването за тежка музика..

публикувано на 15.08.19 в 16:10
Chart

#554 ТОП 20 (16.08.2019-23.08.2019)

публикувано на 15.08.19 в 13:58

"На светло" на 15 август с Емилия Николова

Варна празнува – репортаж от градските чествания Минаваме  „С 30 км/ч в града” - кампанията популяризира модели на безопасност на движението по пътищата Уникален   арт локомотив на БДЖ бе композиран във Варна. Какво символизира? Любовните графити на Варна през погледа на стажант-репортера  Дана Камбурова  „Варна Рок..

публикувано на 15.08.19 в 12:16

"Новият ден"на 15 август с Мариела Димитрова

В празничния за Варна ден ще ви запознаем с пловдивчанката Мария Иванова, която избра да живее във Варна. За този житейски избор, за местните традиции, които я изненадаха, какво от Пловдив й липсва във Варна и как празнува имения си ден, чуйте в 8.10 часа. Рибарско корабче, плавало някога по Дунав, а днес оборудвано с образователни игри и екрани с..

публикувано на 15.08.19 в 07:15

"На светло" на 14 август с Емилия Николова

След сутрешната блокада на пътя Варна – Белослав, докога ще продължат протестите в името на асфалта? Разговор с кмета на село Константиново Мария Полихронова  Две официални церемонии във Варна „откриване на обект” – какво и къде се променя? Улица „Македония” 131 е без тротоар вече четири десетилетия. Докога?   Как се отглеждат 300..

публикувано на 14.08.19 в 13:19