Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 30 октомври 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Обновената сграда на видинския драматичен театър участва в националния конкурс "Сграда на годината".

В област Враца са регистрирани  нови 56 случая на болни от COVID-19 за последното денононщие. Всички те са диагностицирани за домашно лечение и наблюдение.

12 заразени с коронавирус са регистрирани в област Видин за последното денонощие, според данните на Регионална здравна инспекция - Видин.

За да се снабди с апарат за обдишване на пациенти с COVID-19, спешно ще бъде подпомогната финансово болницата в Мездра. Решението е взето на октомврийската сесия на Общинския съвет, а вносител на докладната е кметът Иван Аспарухов.

Нови 37 модерни жилища ще бъдат изградени във Видин. В тях ще бъдат настанени социално слаби хора и такива в уязвимо положение.

Стартира вторият етап от ремонтните дейности на ул. "Хан Аспарух" в град Козлодуй.  До момента са положени бордюрите и са изпълнени всички изкопни работи. На този етап се извършва разваляне на съществуващата асфалтова настилка и армираната бетонова настилка на пътното платно.

Започват ремонтите по инфраструктурата в община Ново село. Първата копка бе направена днес в село Неговановци и с това е даден стартът на ремонтните дейности по уличната мрежа в общината.

Петима съветници в Монтана поискаха с докладна записка, Общинският съвет на редовното си заседание да приеме декларация против инвестиционното предложение за "Експлоатация на инсталация за обезвреждане на отпадъци от хуманното и ветеринарно здравеопазване и от фармацевтични производства".

До 16 ноември 2020 г. се удължава срокът за набиране на преброители и контрольори за предстоящото Преброяване на населението и жилищния фонд. 

Камен Каменов е единственият кандидат за административен ръководител на Районната прокуратура във Враца. Досега той беше заместник-ръководител в държавното обвинение в града под Околчица. От няколко месеца изпълнява временно функциите на началник.

Германският производител JERMI Käsewerk GmbH изтегля от пазара всички произведени партиди от продукта си "Козе сирене с благородна плесен", съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

До края на годината удължиха програмата "Топъл обяд" в Георги Дамяново. 200 социално слаби жители на балканската община ще продължават да се хранят.

В Белоградчик заседава Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия - във връзка с готовността за зимно снегопочистване и защита при бедствия. 

Над 600 нови книги, дарени от граждани, са постъпили във фонда на видинската библиотека от началото на годината. Под формата на дарения културната институция е получила и нова техника, каза директорът Десислава Иванова. Най-новото дарение, състоящо се от 120 книги на историческа тематика, библиотеката получи за Духовния празник на Видин – Димитровден.

На 3 ноември пред сградата на полицията във Видин ще се проведе мълчалив протест, с надслов "Служителите на МВР също заслужават достойно заплащане", част от протестната кампания на Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/. Това съобщи Емилиян Недялков - председател на синдикалното дружество при Областната дирекция на МВР във Видин.

Започва традиционната акция "Зима". Акцията стартира от 1 ноември, ще продължи до края на месеца и ще премине през три етапа, съобщи главен инспектор Елвис Иванов, началник сектор "Пътна полиция" в Монтана. 

Във Враца 22 талантливи деца в неравностойно положение  ще получат средства за годишни стипендии от Сдружението с нестопанска цел "Вестители 2007" в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември.

"Разказвачът на приказки" среща възпитаници на монтански детски градини и основни училища с български писатели. Инициативата стартира от 1 ноември в цялата страна и на територията на общините Монтана, Лом и Видин.

В Градската художествената галерия "Отец Паисий" в Берковица е открита изложба с документални фотографии от пътуването на Йордан Радичков в Сибир през 1963 година. Експозицията ще бъде изложена до края на месец ноември и може да бъде разгледана при спазване на всички противоепидемични мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 30 април 2024 година

"Синята зона"  във Видин няма да работи в периода от първи до шести май включително.  Това съобщиха от Общинско предприятие "Зони за платено паркиране".  Община Монтана отчита най-добрата събираемост на местни данъци и такси .  За първите четири месеца на годината в Община Монтана са събрани 7,2 милиона лева от местни данъци и такси, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 18:10

Община Монтана отчита добра събираемост на данъците

Опашка за плащане на местни данъци и такси се образува в Монтана. Днес изтича срокът за ползване на 5 % отстъпка. От Общината отчитат рекордна сума, събрана от данъци, най-високата от години насам.  7 мил. 230 хиляди лева е събрала Община Монтана о т старта на кампанията на 24 януари до днес, съобщи кметът Златко Живков. Сумата е с половин милион..

публикувано на 30.04.24 в 17:18

Дарителска кампания помага на читалището в Буковец

От читалище "Просвета-1925" във видинското село Буковец започнаха кампания за набиране на средства за ремонт на сграда, в която ще се помещава библиотеката. Сега тя е на втория етаж в кметството и достъпът на хората, които са предимно възрастни, е труден, каза секретарят на читалището Вероника Атанасова. "Читалището вече сме..

публикувано на 30.04.24 в 17:11

Дни на отворените врати в мездренско училище

Ден на отворените врати се проведоха в  Средно училище „Иван Вазов“ – Мездра. Ученици и учители представиха дейността на учебното заведение пред гостуващите ученици от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.  За учебната 2024/2025 г. училището ще осъществи прием след 7 клас в две паралелки: профил „Обществени науки“ и професия „Организатор..

публикувано на 30.04.24 в 16:50

Втори случай на коклюш във Видинско

Втори случай на коклюш е регистриран във видинското село Чупрене, потвърдиха от Регионалната здравна инспекция във Видин. След като в средата на април заразата бе установена при дете на една година , което е с поставени дози ваксини, със заболяване е и друго дете от същото семейство. То е на две години, не посещава детска градина.  "Контактите му..

публикувано на 30.04.24 в 16:35

Зарибиха язовир Огоста с близо 10 000 малки рибки

Над един тон малки рибки бяха пуснати днес в язовир Огоста. Акцията бе проведена под наблюдението на служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и кметът на общината Златко Живков. В близост до полуостров Расника на втория по-големина язовир в страната вече плуват шаранчета и бял амур. Те са закупени с отчисления от членския внос на..

публикувано на 30.04.24 в 16:30

"Театър на колела" от Румъния гостува във Видин

Трима млади актьори от Национален театър "Марин Сореску" в Крайова гостуват във Видин тази вечер в рамките на инициативата "Театър на колела". Театърът е гостувал в над 30 града в Румъния и за първи път е в България.  Целта на обиколката е популяризиране на 30- та годишнина на  фестивал "Shakesper" , посветен на творчеството на Шекспир, който се..

публикувано на 30.04.24 в 15:43